Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (430)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Noi tocmai ne am intors de la concertul Scorpions. Organizare execrabila, cele mai scumpe bilete si o biata gaurica pe post de intrare, abia mi am salvat copilul de calcare in picioare la intrare. La plecare am iesit inainte de final, era traumatizata biata Alex. Si concertul oricum nu merita, doar ca aveam eu ceva nostalgii adolescentine. De altfel cred ca e singurul concert din adolescenta la care am mers, cu tata evident.

Hai ca vorbesc mult, si singura pe aici. Noapte buna!

Mergi la inceput

Inca o vorba si ma duc!

Pe 22 avem serbare si Andrei va fi Motanul incaltat. Deja am comandat un costumas pe net, il asteptam pe 15 iunie. Rolul il stie, l a repetat cu bunica, slava cerului, ca mie imi zicea ca el doar il repeta dupa miss.

Alex se pregateste de final de gradi, facem un album amintiri. Va fi tigancusa la serbare. Azi a terminat si engleza, a luat 99 de pcte la testul final si eu sunt mai mult decat incantata, mai ales ca a inceput mai tarzuu decat ceilalti si este cea mai mica din grupa. In august va avea si testarea pentru scoala, vom mai vedea atunci.

Pana una alta mai au o saptamana de inot si gata. Andrei e la stadiul de inot cu aripioare, f bine . Sare in apa, se si scufunda. Dar refuza sa incerce macar sa inoate fara nimic. Azi a avut o astfel de experienta soldata cu proteste si lacrimi. Oricum e mare progres pentru el care njci nu intra in apa peste brau.

Acum chiar ma retrag, somnic usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

SabinaY, am avut si eu problema cu "ala micu' pocneste pe ala mare", dar se pare ca s-a rezolvat, desi Lisa inca are iesiri mai brutale, gen impins, ridicat si aruncat, smuls jucarii etc . Pe Adam l-am rezolvat luandu-l de la locul faptei, intrebandu-i ce au de impartit si avertizand ca ii despart. Cand s-au capacit, ii despart. Daca e Adam de vina, il iau si il pun in scaunul de masa, ii explic de ce e acolo si ca are nevoie de 2' sa se linisteasca si ii dau o carte sau o masinuta sa il tin ocupat si sa ii treaca supararea si ma duc sa o linistesc pe Lisa, o tin in brate, ii explic ce s-a intamplat si de ce etc. Daca Lisa e cea care da, atunci il calmez pe Adam si o iau pe Lisa la povesti sa gasesc motivul. De multe ori e oboseala, foame, incordare, sicanare etc. Ii tot explic ca daca se supara si are nevoie sa isi elibereze naduful, e ok, doar ca nu e ok sa loveasca/raneasca pe cineca, e ok sa dea cu pumnii in perna sau sa ia "stress ball" si sa o stranga in maini de cateva ori, sa stea pe sofa cateva minute si sa incerce sa isi dea seama de ce simte si cum ar putea rezolva situatia cu calm. De cele mai multe recurge la mingea aia de spuma si o gaseste atat de amuzanta incat ii trece si se apuca sa rada si tensiunea a trecut.

Lui Adam ii explic ca doare, ca nici lui nu ii place sa aiba "auchy" si ca poate cere "gentle" sau sa astepte sa ii vina randul.

Nici noi nu avem chestia cu "Asta e jucaria mea", decat la animalul cu care doarme - Lisa cu elefantica Bella si Adam cu calutul Horsey :P In rest, ca si la Yaia, care e primul la o jucarie are dreptul sa se joace cu ea, indiferent daca ii apartine sau nu. Daca incep sa se bata de la ea, o iau si o pun in garaj si le spun ca nu e ok sa se bata de la o jucarie, asa ca pierd amandoi dreptul sa se joaca cu jucaria respectiva pt o vreme. Daca doar unul smulge de la celalalt, tratez altfel: daca e Adam in culpa, il pun in scaunul de masa, daca e Lisa, ii explic ce si cum si o avertizez de repercusiuni (pierde varii drepturi sau episod din desenul favorit). Dar trebuie sa stau in zona, sa ma uit dupa ei, ca nu sunt inca capabili la varsta lor sa se joace singuri pt vreme indelungata fara sa iasa scantei. Cel putin in cazul alor mei asa e... Si e cumplit cand am de gatit, de scos hainele din masina sau pus haine la spalat, ca imi iau campii in 10' .

Sunt sigura ca o sa gasesti rezolvare. Nu uita sa aplici cam aceleasi reguli in aceleasi situatii pt amandoua, ca sa nu se simta Erika nedreptatita. Nu exista "pt ca Lisa e mai mica", asta nu e motiv! Aaa, poti sa zici lui Erika ca Lisa nu intelege inca, ca trebuie sa ii explicam, sa ii aratam, sa o invatam, ca exerseaza sa asculte etc , dar tot cam aceleasi reguli pt toti ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

La Sydney e frrrrrig, 3* acum cateva zile, 6* dimineata devreme, cam 9-11* in timpul zilei. Soarele vine si pleca, macar nu e innorat si nu a plouat prea mult. Traiasca A/C si radiatoarele raspandite prin casa .

Noi avem vesti: pe Lisa o mut la preschool din trimestru viitor, 18 iulie. E gradinita la care era pe lista de asteptare de cand avea 2 ani, daca va amintiti, i-au oferit loc pt la anu' si am intrebat daca nu au loc sa o ia de acum (s-au adunat mai multe chestii de comportament de la gradi cealalta) si au zis da, deci ramane sa ii anunt pe ceilalti, sa ii gandesc o vacanta, sa mearga la gradi sa vada ce si cum probabil in ultima sapt din trim asta, sa le mut gimnastica la inceputul sapt etc.

Adam e sus, revin mai tarziu. Sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Are cineva in plan Disney anul asta? Roxana?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Eu...in august de ziua Oliviei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Citat:

=====================

Pfiii, tocmai ma gandeam ca e ziua internationala a necomunicarii virtuale si numai eu nu o respect.

Eu am Disney in plan in primele zile de august.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Rox...ce coincidenta!Poate tocmai in Franta ne vom intalni la un suc!

Mergi la inceput

Neata!

Ce mai fac mamicile???

Rox, vroiam sa-ti dau un big kiss pe pm, dar m-am luat cu treburile firmei, si cand mi-am gasit timp liber, a picat curentul, de la furtuna!Merci mult, cred ca va ramane pana la anul viitor concediul "exotic"!
Bravo copiilor pentru perseverenta!Sa tina tot asa!

Ieri fii-miu a avut ultimele teste la romana/mate/engleza, la toate a luat 10 cu felicitari!
Pe 17 are serbarea, vor avea o piesa in engleza, stie rolul sau perfect, dar cel mai important intelege absolut tot ce spune!

Olivia a avut si ea serbarea, spre surprinderea mea a spus 3 poezii tare, sa auda toti.Nu a ramas o urma de fetita aceea timida in fata publicului!
Se vede a cui e sora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:

Pfiii, tocmai ma gandeam ca e ziua internationala a necomunicarii virtuale si numai eu nu o respect.

N-am auzit nimic de o zi ca asta... daca era sa ma ierte dansa ca n-am respectat-o.

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinkav
Olivia a avut si ea serbarea, spre surprinderea mea a spus 3 poezii tare, sa auda toti.Nu a ramas o urma de fetita aceea timida in fata publicului!
Se vede a cui e sora!

A ta?

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinkav

Citat:

Citat:

=====================

Eu am Disney in plan in primele zile de august.

Rox...ce coincidenta!Poate tocmai in Franta ne vom intalni la un suc!

Alina,

Alexandru Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Ne vedem cu mare drag, dar nu prea da la socoteala, ca ziua Oliviei e la sfarsit de august, iar noi suntem acolo pana pe 3 sau 4 august.

Ma bucur ca am fost utila cu info pe PM.

Mergi la inceput