Cand sunam/vizitam doctorul?!

Cand sunam/vizitam doctorul?! | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Buna

Am si eu o mare dilema, si vreau sa vad daca sunt eu anormala sau mai sunt si altii care gandesc la fel ca mine.
Pe scurt, asa cum intrebam si-n titlu, cat de des apelati voi la sfatul doctorului? La primul semn de boala, la boli cu care nu v-ati mai intalnit, atunci cand considerati ca sunteti depasiti de situatie, etc?!

Eu personal, cand e vorba de o boala pe care o cunosc (de obicei raceala sau rosu in gat, care debuteaza cu febra) ma simt aiurea sa sun doctorita ca s-o intreb ce sa fac, pentru ca stiu sigur ce-o sa-mi spuna: antitermice, oscilo, imunorezistan, daca in 3 zile nu scade ne auzim din nou la un telefon, vi cu ea la control sa vedem daca e cazul sa nu de antibiotice.
In schimb, barbata-meu si mai ales soacra-mea sar cu gura pe mine ca's inconstienta, ca nu fug cu copilul la camera de garda sa vad ce are, ca nu sun doctorita, si tot asa. Degeaba le explic ca stiu ce trebuie facut, ca la camera de garda doar pentru febra nu ma duc nici sa ma pici cu ceara (sa stau 3-4 ore pe-acolo pe la usi ca sa-mi spuna ce stiu deja), ca doctorita o sa o sun daca dupa 3 zile nu raspunde la tratament sau daca vad ca apare ceva neprevazut (pe care nu stiu cum sa-l tratez).
Avem aceleasi discutii interminabile, care se lasa cu scandal cel mai des, eu ca ma incapatanez sa nu sun, ei ca ma bat la cap s-o fac, eu le zic sa sune ei daca nu au incredere-n mine, ei ca eu nu's doctor si e in joc sanatatea copiilor, si tot asa, ne invartim intr-un cerc vicios.
Uneori cedez nervos si sun sa scap de gura lor, ca sa aflu ce stiam deja, alteori cedeaza barbata-meu si suna el si evident aude exact ce-i spusesem si eu inainte, sau si mai si (mai ales cand e soacra-mea pe la noi, ca ea e cea mai panicata) ajung cu fata la doctor.

Astazi de exemplu am fost cu ea la doctor de dragul plimbarii, era a treia zi de tratament, febra nu mai avea, rosu in gat aproape deloc, dar deh....nu's eu doctor, daca doamne fereste are fata ceva grav, nu e mai bine s-o vada cineva?! Acum sunt un car de draci, chiar daca doctorita e destul de draguta si nu a zis nimic, se vedea pe fata ei ca e un fleac care nu merita nu stiu cate telefoane, programare de urgenta la cabinet, si toata panica noastra (care nici macar nu era a mea, dar nu puteam sa-i zic doctoritei ca eu am venit cu copilul la ea doar sa scap de gura familei, ca daca era dupa mine nici macar telefon nu i-as fi dat). Plus ca am plecat si din timpul serviciului ca deh, atunci avea doctorita program la cabinet.

Nu zic nu, exista si cazuri cand sunt depasita de situatie si sun chiar la primele simptome, sau plec direct la camera de garda. Sunt rare, intr-adevar, dar poate si pentru ca am avut parte de copii in general sanatosi, plus ca's 3 si deja am experienta in majoritatea bolilor. Dar ma simt aiurea sa sun doctorul pentru fiecare puseu de febra, mai ales ca nu mai am copii mici si pot si singuri sa-mi spuna ce-i doare, unde-i doare, cum se simt. etc.

Voi cum procedati in asemenea cazuri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Cu siguranta depinde de varsta copilului.
Cand Cezara era mica, sub 12-18 luni mergeam/sunam la medic la primele simptome.
Acum tratez cu antitermice, oscilo, leacuri babesti si daca nu scade febra, nu se imbunatateste starea in 1-2 zile, mergem la medic. Inca nu am ajuns la varsta in care sa spuna unde o doare, cum o doare.

Se schimba datele daca e vorba de niste simptome necunoscute, atunci merg/sun la medic imediat.
De spital ma feresc ca ... de tamaie, ca te duci cu una si vii cu 3. Zic din auzite, ca ne-a ferit Dumnezeu!

Si la noi in familie, tati ar merge la medic la prima tuse sau mucozitate.

Deci, suntem cam pe aceeasi lungime de unda!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
Voi cum procedati in asemenea cazuri?

Ca si tine. Adica m-as ghida dupa instinctul si experienta pe care o ai, nu ca as ceda la presiunile soacrei.

Sun/merg la dr. cand e o boala "noua" pt. noi, cand nu stiu cum sa reactionez.

Pt. mine esti o pers. destul de echilibrata (in situatia asta vb) si ar trebui sa rezisti mai mult la presiunile familiei.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 15s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Esti normala .
Si eu patesc la fel, desi am copiii mari. La un moment dat le-am zis (sotului si mai ales soacrei) ca n-au decat sa mearga ei la doctor si sa se faca de ras. Acum m-au mai lasat cu doctorul, dar soacra tot suna din ora-n ora de parca as sta cu termometrul pus permanent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

deci nu's complet sarita de pe fix, asa cum ajunsesem sa cred!

Copii sunt relativ mari (6-7 ani cele mari si 2 ani jumate cea mica, dar ea n-a fost aproape deloc bolnava) si destul de sanatosi, cred ca pot numara pe degetele de la o mana zilele cand au lipsit de la scoala sau gradi din cauza vreunei boli. Nici antibioticele nu le-au vazut la fata decat ocazional (cea mica deloc, celelalte doar de vreo 2-3 ori pana acum).

Spaima soacra-mi o inteleg oarecum, cumnata mea care sta cu ei are o fetita de 7 ani si e destul de bolnavicioasa. Acum cat o fi fost ea de sensibila sau cat or fi fost ei de paranoici, nu stiu, cert e ca au bagat o groaza de antibiotice in saracul copil si au si schimbat cativa doctori pana au gasit unul care sa fie pe placul lor. La ei, la orice semn de febra baga automat antibioticul si mai merg si la spital la camera de garda la control. Probabil i-au distrus sistemul imunitar, pentru ca fara antibiotice chiar nu-i trece (sau cel putin ei asa insista). Acum vad ca au mai trecut pe chestii naturiste sa-i intaraseasca imunitatea, si ii merge ceva mai bine. In fine, eu nu stiu povestea bolilor ei decat din auzite, si nu ma pot pronunta i cunostinta de cauza, vazut din afara mi se pare ca exagereaza, dar in fond si la urma urmei e copilul lor, si ei stiu ce-i mai bine.

Dar copilul lor e copilul lor si copii mei sunt ai mei, si vreau sa-i cresc asa cum cred eu ca e mai bine. Si cu mama m-am certat urat pe tema antibioticelor, tot pentru ca eu nu vreau sa le dau la primul semn de boala. Dar mama e mama, cu ea imi permit sa fac scandal , pe cand de soacra mi-e un pic jena, mai ales ca si barbata-meu ii tine partea (oricum el si cand nu e ea pe la noi, tot la fel gandeste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nu esti paranoica..chiar citeam un articol zilele trecute in care zicea k din cauza medicilor care prescriu antibiotic pt orice in curandgeneratia noua nu va mai putea fi tratata de boli ff grave pt ca organismulnu va mai raspunde la tratament..sincer m-a ingrozit stirea asta si cu toate ca am un copil de 1 an ..ma gandesc de 2 ori inainte sa-i administrez ceva...Cu toate ca pana la varsta asta am mers cu el la medic la cel mai mic semn de boala..
Uneori medicul k sa ii treaca repede copilului raCEALA, SAU NUS DIN CE ALTE MOTIVE RECOMANDA ANTIBIOTIC..IN FF MULTE CAZURI..PT ORICE: rosu in gat, muci..nu conteaza..dam sa fie..cat de bine nu se stie decat pe termen ff lung..noi ne bucuram ca pe termen scurt scapam de simptome..darca ne afecteaza pe alte parti nu mai judecam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cand era Matei mic (pana intr-un anisor), o terminasem pe pediatra cu telefoanele. In timp am invatat ce trebuie sa fac in caz de febra, mucusori, chiar si tuse. Iarna aceasta am reusit sa tratez cateva viroze fara sa sun absolut deloc doctorul. Am farmacie in casa, dar in ultima vreme i-am cam tratat cu homeopate (din acestea cunoscute: oscilo, coryzalia, stodal). Ambii copilasi au facut varicela. Am sunat-o pe pediatra o singura data, la debut, ca sa-mi spuna ce tb sa fac (nu era mai nimic de facut) si cum recunosc o eventuala complicatie.
Eu evit cat pot de mult sa merg cu piticii mei la spital/policlinica. Mi-e frica ca plec de acolo cu chestii mai grave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

pai acum merg f rar, sa ma gandesc...acum nu am mai fost la pediatra de prin ianuarie cred, cand efectiv nu trecea o tuse urata, pe care nu am trata-o deloc cu antibiotice.

cand era mai mic, mergeam doar dupa 3-4 zile de la simptome, daca se inrautatea situatia.vb la tel in prima faza.
acum il cunosc f bine, stiu cum debuteaza virozele obisnuite, mucii si tusea lui, stiu ce am de facut, deci nu ma stresez.
e adevarat, am noroc ca nu e bolnavicios, mai mult de mucii si virozele aferente gradinitei nu a facut, si alea tratate cu un sirop, un soiclo, o baie fierbinte, mai o inghetata, etc.

m-as stresez daca apare o buba care mi se pare mie mai dubioasa, sau alte simptome nu comune si nu obisnuite la el.
in rest, tusea, mucii, febra le tratam cu rabdare, diaree nu a avut, voma o singura data din vina lui - ca mananca uneori ca innecatu'

concluzia: nu imi stresez pediatra.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu merg la primul semn de boala.
sa o verifice, sa o asculte la plamani - ca eu nu am cum acasa.
de asta are fi`mea pediatra.
o doamna doctor draguta si cu mare drag de copii; stie ca nu sunt ipohondra, mergem la ea doar cand e cazul. asta pt fi`mea.
eu merg cand chiar simt ca nu mai pot , dar pt fi`mea nu ma risc.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

si eu am ajuns in timp sa procedez ca tine. la inceput, da, eram mai panicoasa, deh primul copil, si nici nu aveam net acasa.

recunosc cu mana pe inima ca acest forum mi-a fost de mare ajutor, in multe imprejurari, inclusiv cand am avut fetita bolnava. am avut multe de invatat, atat in privinta simptomelor, cat si a alternativelor de tratament - leacuri babesti, naturiste, homeopate, de intarire imunitate, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Si eu procedez la fel. Prima data caut copii in gat si daca vad puroi in gat nu mai stau pe ganduri sun doctorita de familie. In rest nu cedez inca ma tin tare pe picioare.
Dar din pacate a patit-o chiar soacramea acu vreo 3 saptamani care cand o doare gatul ia antibiotic(cica ea nu are amigdale si neaparat trebuie sa ia antibiotic ca altfel nu-i trece si ea nu face temperatura). Dupa 7 zile tratament tot o durea gatul si pieptul si a continuat 3 zile de antiinflamator si apoi s-a simtit bine.

Merg si eu la doctor doar atunci cand sunt probleme de sanatate pe care nu le-am mai intalnit.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput