Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (138)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Raducu era treaz, ma astepta in patut in picioare si cu degetelul in gurita . Asa il gasesc de obicei, in zilele in care nu ma asteapta urland...

Ai vostri tot asa va dau semnalul ca s-au trezit, cu plansete/urlete? La noi asa se intampla de cateva ori pe saptamana. Asta e de cand a inceput si cu plansul cand ies din camera...

Programul nostru acum este cam asa:

07/08 trezirea - nu prea are chef de laptic prea mult, mai ales daca a supt si peste noapte sau la 5-6 dimineata.
9-9.30 fructele, servite afara, in curte - alternam borcanelele cu mere+pere crude, rase (bucatele inca nu servim), dupa care, pana la
11-11.30 joaca si miscare in sufragerie

11.30-13-14 somnic - adoarme leganat in maxim 10 minute, daca e mai agitat il servesc cu un pic de tzitzi. totusi evit sa fac asta, pt. ca nu mai mananca la pranz

14-15 pranzul (tot nu mananca cum trebuie, sunt si zile cand papa tot, dar de obicei nu am eu fericirea asta. ii prepar in jur de 200-250 grame. daca se intampla sa nu blenduiesc ca lumea, se stramba de mama focului si mananca f.f. putin. oricum, am ajuns la performanta sa pape si fara iaurt, dar mai sunt si zile cand sunt nevoita sa-i dau cateva lingurite de iaurt ca sa manance cat de cat legumele. ciorbitele le papa mai cu placere decat alte mancaruri.

16/17 somnul de dupa-amiaza, dar mai nou il cam sare

18/18.30 gustarea de dupa-amiaza/seara - iaurt simplu sau cu mamaliga, mar copt cu branzica si cu iaurt, cereale (Milupa+Organix), iaurt cu fructe de la borcanel; am incercat smantana+mamaliga dar nu i-a placut

21.30/22/23 maxim culcarea, dupa ce a servit lapticul de seara de la tzitzi sau bibe mai nou. Daaa...incerc sa-l obisnuiesc cu LP, as vrea sa-l intarc cat de curand. LM este si nu prea, sincer nu cred ca se mai satura cu el, oricum suge doar de la dreapta. stanga a ramas miiiica, iar dreapta e de 2-3 ori mai mare, sper sa se injumatateasca si asta cand termin cu alaptatul... e horror, nu pot purta rochite decoltate sau bluze pe corp . Biberonul l-a acceptat rapid la inceput, adica acum cateva zile, bea in jur de 100-150 ml, dar de vreo 2 seri (de cand a papat mai mult la ultima gustare) nu a baut mai mult de 90 ml de LP, a mai completat cu tzitzi la adormire.

noaptea inca se trezeste de 2-3 ori, dar mai imi face si surpriza uneori sa doarma pana la 5-6 dimineata fara treziri. Numai ca eu tot ma trezesc "regulamentar" pe la 2-3 noaptea...

Merge cu viteza in 4 labute, se ridica singurel in picioare si merge sustinut de manute dar nu are stabilitate. Cateodata cand e foarte odihnit sta si singurel in picioare fara sprijin timp de cateva secunde.

Ce ma ingrijoreaza este ca de vreo saptamana tot regurgiteaza sau pare sa ii vina in gat ceva din stomacel. Sper sa nu aiba reflux gastroesofagian. Nici in greutate nu a luat de aproape 1 luna, dar am pus-o pe seama faptului ca nu mananca bine la pranz si se misca aproape in continuu (la 9 luni avea tot 8000 gr, si acum la fel, iar lungimea era de 68 sau 69)... Maine mergem la pediatra sa vedem ce ne spune despre problemele acestea.

De vorbit...e cam scump la vorba si la rasete. A spus acum vreo luna si ceva ma-ma cateva zile, dar de atunci nu a mai zis, poate doar la suparare si cand plange. Dar de ieri a luat-o iarasi cu ma-ma-mam. Azi chiar am avut impresia ca a zis ma-ma destul de clar. In rest...ba-ba-ba, ta-ta-ta si tot felul de suntete si de strambaturi.

In schimb ii place sa "danseze". cum aude muzica, incepe sa dea din fundulet, sa se lase pe genunchi si sa se ridice, sa gesticuleze dintr-o mana ca la concerte E haios foc.

Cam astea ar fi noutatile noastre.

Pupicei cu drag!

fetele care veniti la mare, sunati-ma cand aveti timp si chef de o intalneala. Nr. meu de mobil este 0747 / 349 697. Va asteptam cu drag!!!

Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010

Mergi la inceput