ATI FOST LA SULINA ?
Imi doresc de foarte mult timp sa vad Delta si acum pentru ca am concediu in iulie, am hotarat sa plec impreuna cu sotul si cei 2 copii(mari) spre Sulina. As dori sa stiu ce am de vizitat pe acolo, (m-am mai informat de pe internet , dar poate aflu si ceva nou).M-ar interesa in mod deosebit daca imi poate recomanda cineva o pensiune cu preturi mai convenabile, deoarece suntem 4 si costurile sunt destul de mari in concedii.Poate sunt printre cei de pe forum persoane care au fost in zona si au fost multumiti de cazare. Nu m-ar deranja nici cazare la particulari, dar sa fie ceva decent, curat si care sa ofere si masa, mai ales pranzul.Poate cineva sa ma ajute sa am concediul pe care il visez de cativa ani???
Dana
Raspunsuri
anya spune:
Am fost acum cativa ani.
Noi am stat la niste "unii" pe care-i cunoscusera niste prieteni...complicat. Nu stiu de unde sa-i iau ca nu sunt pe net si nici tel nu-l mai am. Era o camera cu trei paturi si baie proprie. Gateau doar ciorba de peste daca anuntam cu o zi inainte. Pentru noi a fost ok.
Dimineata mancam din traista, la pranz ciorba de peste sau tot ce ne mai luam noi iar seara ieseam la restaurant.
Ziua mergeam la plaja, dupamiaza copiii dormeau ca erau mici si seara faceam o plimbare pe faleza, era si un loc cu leagane si mancam.
Am luat intr-o dupamiaza o excursie cu barca pe canale (atentie ca sunt preturi mari si sa negociati inainte sa va urcati in barca). In ultima zi, deoarece incepuse sa ploua am vizitat farul. E un muzeu mic, dar dragut.
Transportul pana in Sulina se poate face cu naveta rapida - atentie iti trebuie programare si daca o pierzi, risti sa nu mai gasesti loc la urmatoarele - sau cu "pasagerul" - adica vaporul mare care circula o data pe zi (parca) si face 4 ore.
pisigri spune:
Si noi am fost la Sulina acum citiva ani. Daca in 2006 era absolut superb si pitoresc, in 2008 (9?) deja nu mai era asa grozav, iar intre timp am inteles ca s-au adunat si mai multe masini...
Plaja e la vreo 2 km de oras, dar sint maxi-taxi. Noi am preferat plimbarea pe jos.
Cazare am gasit la particulari, dar de mincat nu am mincat la ei ci la una dintre terase. Plus din traista si salate, exista magazine cu preturi normale, e vara, se maninca salate si fructe.... Oricum, gazda pune la dispozitie si bucataria in general, daca vrei intr-o seara sa faci tu repede niste paste peste care sa pui brinza de burduf - si gata cina.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
filipac1979 spune:
buna
eu am fost la sulina anul trecut, in august si mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.
de ajuns intr-adevar solutia e cu rapida, rezervi cu o zi inainte. gasesti pe net nr de tel. trebuie neaparat sa suni sa rezervi pt ca e f aglomerat.
cazare nu pot sa iti recomnda pt ca noi am stat la o pensiune scumputa, cu 120-150 cred, dar erau conditii f bune, aveau si restaurant. dar daca te uiti pe net sigur gasesti si mai ieftin. de fapt stai ca o noapte am stat la o alta pensiune cu 1 mil si aveau si bucatarie. se numeste pensiunea topaz si proprietarii erau f draguri.camerele nu sunt f mari dar curate si au dus cu apa calda iar bucataria e chiar faina. noi ne-am prajit peste.
supermarcheturile spre suprinderea mea sunt f aprovizoonate si preturile f bune. noi ne luam pt dim cate ceva de la supermarchet.
la plaja se merge cu microbuze care sunt f dese si ieftine. plaja e f curata si linistita, fara manele, zgomote puternice.
de vizitat trebuie sa o faci cu barca, te mai cuplezi cu altii si mai negociezi.
oricum zona este absolut superba.
elyda spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Acum am inteles ca au aparut pensiuni care ofera conditii decente , dar preturile sunt destul de mari. Ma interesa daca cineva are sa-mi recomande cazare la o pensiune sau la particulari ,cu conditia sa fie preturi rezonabile si conditii decente. As dori si sa ne pregateasca masa de cateva ori, mai ales ca ne place pestele , dar numai daca il pregateste altcineva( sotul meu este mare iubitor de peste, dar conditia este sa-l prinda direct gatit , in farfurie).. Suntem trei familii, 8 persoane,nu avem nevoie de conditii de 5 stele , dar nici sa stau in conditii improprii, vreau sa ma simt bine ca doar e concediul visat de cativa ani.
M-am gandit ca mai sunt pe aici persoane care au fost de curand la Sulina(sulaina chanel, cum spune cineva...persoana importanta...nu spui cine), sau care stau in zona si-mi pot spune cum sa procedez.Astep in continuare sfaturi si pareri.Vreau concediuuuuuuu....
Dana
elyda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filipac1979 buna eu am fost la sulina anul trecut, in august si mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. de ajuns intr-adevar solutia e cu rapida, rezervi cu o zi inainte. gasesti pe net nr de tel. trebuie neaparat sa suni sa rezervi pt ca e f aglomerat. cazare nu pot sa iti recomnda pt ca noi am stat la o pensiune scumputa, cu 120-150 cred, dar erau conditii f bune, aveau si restaurant. dar daca te uiti pe net sigur gasesti si mai ieftin. de fapt stai ca o noapte am stat la o alta pensiune cu 1 mil si aveau si bucatarie. se numeste pensiunea topaz si proprietarii erau f draguri.camerele nu sunt f mari dar curate si au dus cu apa calda iar bucataria e chiar faina. noi ne-am prajit peste. supermarcheturile spre suprinderea mea sunt f aprovizoonate si preturile f bune. noi ne luam pt dim cate ceva de la supermarchet. la plaja se merge cu microbuze care sunt f dese si ieftine. plaja e f curata si linistita, fara manele, zgomote puternice. de vizitat trebuie sa o faci cu barca, te mai cuplezi cu altii si mai negociezi. oricum zona este absolut superba. |
Acum am vazut raspunsul si apucasem deja sa raspund. Am intrat pe internet si preturile mi s-au parut destul de piperate la pensiuni.Eu trebuie sa iau 2 camere pentru ca baietii mei sunt mari si nu putem sa stam 4 persoane intr-o camera in mijlocul verii, deci pretul unei camere este foarte important pentru mine. In privinta transportului inclinam catre"Pasager" care face in jur de 5 ore, vrem sa vedem peisajul si sa ne bucuram de tot ceea ce este acolo.Vreau liniste, natura,oameni putini, preturi decente ,conditii bune, ...nimica toata.Oricum multumesc pentru raspuns.
Dana
danyalo spune:
Si noi vrem sa mergem la Sulina in august .
Eu am fost in 1999 si mai recent in 2008- nu cred ca s-a schimbat mare lucru!
Referitor la transport...am fost cu Pasagerul ( da face 4 ore dus si 5 intors oh... parca nu as mai vrea decat la dus :)) )Rapida face mult mai putin .
Plaja e destul de departe ( acum depinde daca pensiunea/ casa se afla spre mare sau spre/ in oras). Maxi taxi circula bine cam 1 leu cred ca era calatoria.Plaja este superba , nisipul f fin si curat apa buna in iul/aug. putin adanca motiv pt. care salvamarii nu prea sunt.Pe plaja sunt ceva terase cu muzica ( nu deranjanta) si inghetata / mici /hamsie si alte prostioare.
Magazine sunt si supermarketuri... cu preturi in linii mari ok.
Recomand macar o data de mers la Rest. Marea Neagra si de mancat ceva cu specific pescaresc si nu numai-totul f. bun.
Sunt cateva terase care arata bine.
Seara sunt tantari multi pe malul Sulinei deci creme / sprayuri neaparat!
Cazare: asta caut si eu ... atunci am vizitat pensiunea Alga mi-a placut totul ok fara masa dar puteai sa faci gratar sau si bucatarie parca dar pret cam 120 lei cred camera.
La oameni pe acolo mi-este cam teama atunci gasisem pe o tanti care gatea super si avea curat nu lux dar ok insa nu mai stiu cum o cheama si cred ca am pierdut nr. de tel.
Deci cazare ok si nu scumpa m-ar interesa si pe mine. Si daca se poate la iesirea din oras spre cimitir(:))-deoarece e mai aproape de mare ca mergem cu un pitic si oboseste sa mearga mult .
Ca obiective:
In Sulina : Farul care este si casa memoriala ( am uitat a cui ), si nu numai acela ca sunt mai multe.
Cimitirul -poti cauta pe net povestea lui
Cladirile vechi care amintesc ca acolo a fost candva sediul Comisiei Europene a Dunarii. Mie mi-a placut f. mult si biserica -mare, frumoasa.
Excursii neaparat cu barca cu motor/ salupa: sunt diversi nenici care fac si stau in fata teraselor de pe malul Sulinei .Noi am luat chiar un nr. de tel de pe un stalp al unui nene care a fost ok... scump dar a meritat.
Sulina-bara de la Sulina/ varsarea in Mare( mi-a placut f. mult) tine cam o ora o ora jumatate dus intors.In drum se mai vad cateva faruri , statia meteo. Dar peisajul este unic.
Sulina- L. Rosu/ Rosulet - acolo sunt cateva colonii mari de pelicani.
Sulina-Caraorman ; Sulina-Letea.
Cam atat imi amintesc acum!
elyda spune:
[quote]citat din mesajul lui danyalo
Si noi vrem sa mergem la Sulina in august .
Eu am fost in 1999 si mai recent in 2008- nu cred ca s-a schimbat mare lucru!
Referitor la transport...am fost cu Pasagerul ( da face 4 ore dus si 5 intors oh... parca nu as mai vrea decat la dus :)) )Rapida face mult mai putin .
Plaja e destul de departe ( acum depinde daca pensiunea/ casa se afla spre mare sau spre/ in oras). Maxi taxi circula bine cam 1 leu cred ca era calatoria.Plaja este superba , nisipul f fin si curat apa buna in iul/aug. putin adanca motiv pt. care salvamarii nu prea sunt.Pe plaja sunt ceva terase cu muzica ( nu deranjanta) si inghetata / mici /hamsie si alte prostioare.
Magazine sunt si supermarketuri... cu preturi in linii mari ok.
Recomand macar o data de mers la Rest. Marea Neagra si de mancat ceva cu specific pescaresc si nu numai-totul f. bun.
Sunt cateva terase care arata bine.
Seara sunt tantari multi pe malul Sulinei deci creme / sprayuri neaparat!
Cazare: asta caut si eu ... atunci am vizitat pensiunea Alga mi-a placut totul ok fara masa dar puteai sa faci gratar sau si bucatarie parca dar pret cam 120 lei cred camera.
La oameni pe acolo mi-este cam teama atunci gasisem pe o tanti care gatea super si avea curat nu lux dar ok insa nu mai stiu cum o cheama si cred ca am pierdut nr. de tel.
Deci cazare ok si nu scumpa m-ar interesa si pe mine. Si daca se poate la iesirea din oras spre cimitir(:))-deoarece e mai aproape de mare ca mergem cu un pitic si oboseste sa mearga mult .
Ca obiective:
In Sulina : Farul care este si casa memoriala ( am uitat a cui ), si nu numai acela ca sunt mai multe.
Cimitirul -poti cauta pe net povestea lui
Cladirile vechi care amintesc ca acolo a fost candva sediul Comisiei Europene a Dunarii. Mie mi-a placut f. mult si biserica -mare, frumoasa.
Excursii neaparat cu barca cu motor/ salupa: sunt diversi nenici care fac si stau in fata teraselor de pe malul Sulinei .Noi am luat chiar un nr. de tel de pe un stalp al unui nene care a fost ok... scump dar a meritat.
Sulina-bara de la Sulina/ varsarea in Mare( mi-a placut f. mult) tine cam o ora o ora jumatate dus intors.In drum se mai vad cateva faruri , statia meteo. Dar peisajul este unic.
Sulina- L. Rosu/ Rosulet - acolo sunt cateva colonii mari de pelicani.
Sulina-Caraorman ; Sulina-Letea.
Cam atat imi amintesc acum!
Dany Stefan-Ioan
[/quote
Multumesc mult pentru raspuns, ideea de a merge la Sulina am avut-o eu si sotul, am propus-o si altor 2 familii de prieteni si nu as vrea sa le stric vacanta. Din aceasta cauza tot incerc sa aflu amanunte cu privire la cazare. Avem o oferta de cazare la un particular care are si barca si ne ajuta cu excursiile in zona , deci din punctul asta de vedere suntem in regula. Nu stiu insa ce conditii de cazare are, familiile cu care mergem vor baie in camera si nu stiu daca persoana respectiva ofera asta. Din aceasta cauza caut alternative sa pot sa salvez situatia. Pentru mine cazarea la 120 lei pe camera nu este foarte avantajoasa deoarece trebuie sa iau 2 camere, pentru ca suntem 4 persoane si ne cam ustura la portofel. Am gasit si eu pensiunea Alga si mi-a placut, poate mai gasesc si altceva, poate se mai indura cineva de pe forum sa ne povesteasca ce a gasit pe acolo.
Dana
elyda spune:
Nimeni???Nu a mai fost nimeni in zona? Poate cineva care sta pe acolo imi poate da mai multe informatii,sau idei de cazare.
Dana
ioana spune:
In plin sezon, conditii decente, baie proprie etc. - sub 120 lei pe camera?! Cred ca e greu de gasit asa ceva, si nu numai la Sulina.
Ioana.
calinsebi spune:
astept si eu impresii despre sulina, poate daca suntem mai multi interesati primim si raspunsuri pe masura...Apropo, chiar si o gazda, daca e curata, face manacare buna si are preturi mai modeste as fi interesat si eu...Rog cine a fost recent si ne poate recomanda ....