clisee de pe "vremea mea"
Raspunsuri - Pagina 17
violetan spune:
denizel, exact!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si mai sunt cu tenta scolara:
- intai scrii pe maculator, dupa aia treci pe curat
- ia uite la Cutarica ce frumos a scris. Impecabil!
- ia exemplu de X-ulica!
- da' Cutarica cum invata? Tu de ce nu poti?
- voi sa nu va inhaitati cu ... care abia trece clasa
si mai sunt da' tre sa intru in sedinta si revin.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
denizel spune:
- profa de engleza la intrarea in clasa: good morning, pupils! :))
Dar mai tineti minte ca sarcina elevului de serviciu era sa faca rost de creta si sa ude buretele?
Si aduceau unii un burete din care curgea apa, iar proful care ridica buretele de la tabla se uda :)).
Sau unii nu se ocupau de burete in pauza, iar cand se stergea tabla se ridica un praf ingrozitor si incepea scandalul cu intrebarea "cine-i elev de serviciu?" :))
Sau unii stergeau tabla chiar inainte de a intra proful pe usa si, daca avea de gand sa predea toata ora, proful avea o placere deosebita sa ne anunte ca e treaba noastra ca tabla e foarte uda si nu o sa vedem ce va scrie .
- ramai in picioare pana la sfarsitul orei!
A, da, aveam o profa rea si ofticoasa, care i-a spus unui coleg "stai jos" dupa ce i-a pus un 2 pe nedrept.
Tipul s-a asezat pe parchet, i se vedea doar capul pe deasupra bancii .
Aoleu, ce scandal a iesit cand l-a vazut profa :)))).
Mai aveam o profa care RUMEGA (da, asa mesteca ea, parca rumega :D) covrigi in timpul orei.
Si un prof care avea chelia plina de bubite a caror coaja o rupea in timpul orelor. Iaaaaaax!!!!! :D
Si, desigur, obisnuitul prof care vorbea cu precipitatii si caruia iti venea sa-i strigi intruna "inghiteeeeee!!!!!"
ladyJ spune:
Profa de istorie -daca aveai ghinionul sa intri dupa ea in clasa:
-´´don´soara, da unde te crezi, pe bulevard?´´:))
Discrimina, clar! Ca daca intra un baiat zicea doar: ´´ mai baiete, misca-te mai repede, esti teapan´´? :)
violetan spune:
denizel,
lady j, am vrut demult sa-ti spun ca ador citatul de la semnatura ta
si astea cu scoala sunt misto si se incadreaza perfect la categoria "clisee"...
- auzeam frecvent (pana si-n facultate ): X-ulica, matematica nu mai are nici o taina pentru tine, nu-i asa?
- mainile la spate si liniste, sa n-aud musca!
- cordeluta unde iti este? vrei sa te scot in careu? si matricola aia care se mai tine-ntr-o ata???
- bat examenele la usa, trebuie sa va pregatiti temeinic, nu sa va pierdeti vremea cu prostii
- nu stapanesti materia
- te paste corigenta
- ai doi de 4, nu te vad bine; cum o sa-ti iasa media?
violetan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Multumesc, Violeta, si mie imi place mult:) -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
mai pe romaneste: ce dai, ma? nu stii sa-njuri?
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui violetan
mai pe romaneste: ce dai, ma? nu stii sa-njuri? Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007 |
Ai fost delicioasa!
violetan spune:
lady j,
Mi-am mai amintit comune scoala-acasa:
- nu lasa pe maine ce poti face azi
- unde ti-e tema pentru acasa? ti-a mancat-o cainele?
- de ce ai intarziat? nu ti-a sunat ceasul, te pomenesti! sau ai ajutat o batranica sa treaca strada? a deraiat un tramvai?
- sa stii de la mine: minciuna are picioare scurte!
- greseala recunoscuta e pe jumatate iertata (ce inepta e asta!)
Apropo de ineptia de mai sus, n-am priceput niciodata cum vine asta. Imi amintesc perfect ca mama nu vroia sa ne lase la un "bairam" care dura, evident, pana dimineata pentru ca nu stiu ce facusem. M-am dus la ea si am recunoscut spasit-parsiv greseala, mama m-a mustruluit, logic, iar eu i-am zis: "daca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, cum iti place tie sa zici, atunci pot sa merg la bairam si sa stau pana la doua?" Guess what; surpriza serii: nu m-a lasat! Deci cum e? In ce consta iertarea? Adica nu mi-a mai scos pe nas greseala respectiva pana la sfarsitul vietii ci doar pana la jumatea ei (adica zilele astea ) sau cum?
De fapt, cele doua vorbe de duh enuntate mai sus merg mana in mana, mai precis: cum minciuna are picioare scurte, cu siguranta se va afla. Deci (si aici urmeaza santajul emotional): daca greseala recunoacuta e pe jumatate iertata, atunci nu mai bine recunosti tu inainte sa se afle inevitabil, impuscand astfel doi iepuri dintr-o lovitura? Primul iepure: eviti sa te umpli de ridicol si al doilea iepure: te alegi si cu clementa partiala. Este ca-i subtil?
violetan spune:
Ca sa nu mai editez, acu' ca iar m-am starnit:
- mi-a crapat obrazul de rusine cand mi-a zis...ce-ai facut!
- acu' spune tu ce meriti sa-ti fac (asta chiar ca e tare: cat de tampit sa fii sa zici: doua sute de bice la talpi si un scalpat sauvage, asta merit!)
- vrei sa te urechez?
- asa te invata parintii acasa? (varianta actualizata: parintii tai stie?)
- treci in casa imediat pana nu vin io sa-mi bag mana-n parul tau
- iti zic o data, iti zic de doua ori, dar pana cand?