Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Buna seara burtici si de la mine abia acum am ajuns acasa.
Am fost in perindari azi, pe la prieteni, targ de carte, ce mai, obositor.

Mamutz, bineinteles ca fiecare isi face calculul sa vada daca renteaza sau nu, daca e folositor sau nu, etc.
Astazi de exemplu, ca tot ai adus vorba de pompa de san, am fost la o prietena cu un bebe de 5 luni. Si imi povestea despre furia laptelui, cat de greu i-a fost la inceput cu alaptatul, prima luna, si chiar a doua, ca avea mult lapte si bebele fiind mic, nu manca foarte mult.
Mi-a zis ca pentru ea pompa de san a fost sfanta (bineinteles, dupa ce a gasit una cu care sa se "inteleaga"; era deja la a treia pompa). Imi arata poze din perioada aia cu sanii ei dupa ce o hranise pe cea mica (deci, teoretic, cu mai putin lapte). Fetelor, erau IMENSI. Si imi povestea ca plangea de durere, ca erau mari si tari ca piatra, pe langa durerosi. Singura solutie a fost mulsul, la inceput la chivueta (pana sa gaseasca o pompa buna), apoi cu pompa de san.
Sfatul ei a fost - clar trebuie sa ai o pompa de san in casa.

Ziceai de 75 de lire pentru o pompa de san electrica? eu zic ca e ok ca pret, cea de care zicea Fecian (medela, parca?) era undeva la 200 euro, daca imi aduc bine aminte.
Pompa mea e asta:
www.amazon.co.uk/Philips-SCF310-20-Manual-Breast/dp/B004G8QGZK/ref=pd_sim_by_1" target="_blank">http://www.amazon.co.uk/Philips-SCF310-20-Manual-Breast/dp/B004G8QGZK/ref=pd_sim_by_1
Cand am luat-o eu era la vreo 16 lire parca, tot la reducere.

Sau daca vrei, mai exista pachetul asta, tot cu 50% reducere, care are pompa de san electrica:www.amazon.co.uk/gp/product/B004U8C1W8/ref=s9_simh_gw_p75_d4_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0YNV8TN4GXG37XZ05Y1A&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128473&pf_rd_i=468294" target="_blank">http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004U8C1W8/ref=s9_simh_gw_p75_d4_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0YNV8TN4GXG37XZ05Y1A&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128473&pf_rd_i=468294
Mie mi s-a parut mai interesant insa primul pachet, cel de 60 de lire, ca vroiam sterilizator normal, nu pentru microunde.

Sfat, daca imi permiti: daca te hotarasti sa cumperi doar pompa, fara sa cumperi vreun set anume, eu zic ca o sa ai nevoie si de astea:
www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF610-05-Feeding/dp/B000B7CO7Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1306683415&sr=1-2" target="_blank">http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF610-05-Feeding/dp/B000B7CO7Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1306683415&sr=1-2
In pachetul meu sunt 10 astfel de canute cu capacel si, suplimentar, doua sisteme ce permit atasarea borcanaselor la pompa de san. Astfel, daca folosesti pompa de san poti sa pui laptele direct in borcanasul special, si apoi il bagi direct in congelator, sau frigider. Mie mi s-a parut ingenios

Gata, ca m-am intins ca o placinta, sorry
Babyblue, te invidiem toate. Si pe tine Betty, pentru Anusca cea frumoasa.
Lulusor, nici sa lesini pe strada de foame nu e o solutie... ai grija! vezi ce zice doctorul tau, multa bafta!
Cristelle, asa cum ti-a spus si Adra parca, bebe poate sa se intoarca si mai tarziu, deci nu pierde speranta

Va pup pe toate!

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Merci Ireth! O sa iau sigur pachetul cu sterilizator pe care l-ai luat si tu, la pmpa de san oscilez. Am inteles ca pmpele astea manuale nu prea fac fata. Eu ma indiesc ca voi avea asa mult lapte. Sper sa am. Pana la urma o sa cmand si pompa electrica si gata.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Multumesc burticilor pentru raspunsul cu servetele umede si produse organice!
Am mai gasit si eu o gama interesanta: Bubchen. O sa incerc sa ma duc si in DM, sunt curioasa, numai ca am inceput sa obosesc foarte repede, cum ies din casa simt ca ma "disipez"... :D
Sanatate si o saptamana buna la toata lumea!

P.S. ati vazut pe undeva bermude cu burtica? Am pantaloni lungi, dar mi-e cam cald cu ei si ma simt mai bine in pantalnoi decat in rochie/fusta... O sa caut pe la C&A, dar nu-mi fac sperante.

DPN 4 iulie 2011 - baby boy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Eu nu-mi iau pompa de san pana nu vad sigur ca am nevoie de ea. Am auzit si cazuri in care mamele au fost mai multumite de pompa manuala decat de cea electrica. Asa ca eu cred ca fiecare dintre noi va proba pe propria piele si va vedea ce funtioneaza mai bine.

lulusor77 29+

Mergi la inceput

N-ai pentru ce Mamutz, sa fie cu folos

Stiu ca s-a mai discutat, dar am uitat ce imi recomandati sa cumpar in materie de hainute pentru bebe, avand in vedere ca nasc la inceputul lui august? cu maneca lunga sau cu maneca scurta?
Eu ma gandesc ca mai bine cumpar cu maneca lunga, ca oricum cumpar pentru 0-3 luni sa zicem, si pana termina cu ele o sa fie luna octombrie... si oricum la inceput stiu ca stau prost cu reglarea temperaturii, deci nu se recomanda maneca scurta la noii nascuti.
Gresesc?

29+

Mergi la inceput

savvy, eu am niste pantaloni pana la genunchi, cu burtica, luati de la kiabi. si au fost foarte ieftini, gen 35 lei parca.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

N-ai pentru ce Mamutz, sa fie cu folos

Stiu ca s-a mai discutat, dar am uitat ce imi recomandati sa cumpar in materie de hainute pentru bebe, avand in vedere ca nasc la inceputul lui august? cu maneca lunga sau cu maneca scurta?
Eu ma gandesc ca mai bine cumpar cu maneca lunga, ca oricum cumpar pentru 0-3 luni sa zicem, si pana termina cu ele o sa fie luna octombrie... si oricum la inceput stiu ca stau prost cu reglarea temperaturii, deci nu se recomanda maneca scurta la noii nascuti.
Gresesc?
29+

vezi ca depinde foarte mult marca/modelul hainutei . Spre exemplu un nou nascut are intre 47-54cm , si hainutele new born sunt pana in 56
cm - le ai 1-2 luni ....cele pentru 0-3 luni le-am vzut intre 56-64 cm ( baietelul nasului nostru la 3 luni avea 62cm , nascut cu 49 cm). acum sincer eu sunt de parere ca cele de nou nascut cu maneca scuta si 0-3 luni manecuta lunga si mai subtiri . Ireth eu una asa am luat..si de curand am intrebat in magazin ce inseamna cm de pe bluze ..cm lui bebe sau ai bluzitei , raspunsul a fost al bluzitei
te pupic

27+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Buna seara burticute! Ne-am intors si noi la capitala dar tot mai bine e acasa!
Suntem bine, treceti-ma si pe mine cu B-H (am inceput antrenamentul ) si in rest nimic deosebit! Maine la eco, abia astept sa vad ce a mai facut colul pe zapacit si ce mai face bebelina bineinteles!

Am si o veste mai putin buna, am reushit sa dau de Alinuff pe FB, are probleme destul de mari cu bebelina, i-au descoperit o boala f grava la rinichi(nu mai dau detalii care nu isi au rostul) si e in romania de cateva zile, iar de luni vor incepe sa caute neonatologi etc. Cred ca e email-ul ei la listuta, eu i-am cautat numele si am gasit-o pe fb pentru cine vrea sa ii scrie ceva.

Va pup pe toate toate si va urez sanatate multa voua si piticilor/piticelor!

32+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput

Pompa de san electrica sau manuala, avantaje, dezavantaje:
Pompa de san electrica

Pompele de san electrice sunt in general destinate pompatului ocazional (sunt bune, de exemplu, pentru mamele care vor sa-si lase copilul cu bona din cand in cand si nu vor sa suplimenteze cu formula).
Avantaje ale pompei de muls electrica:
* Pompeaza laptele repede si automatizat;
* Pompeaza mai mult lapte fara prea mult efort.
Dezavantaje ale pompei de muls electrica:
* Partile care trebuie inlocuite pot fi scumpe;
* Are nevoie de electricitate;
* Strange sfarcurile mai mult decat pompa manuala.

Preturile pentru o pompa electrica variaza intre 105-625 ron.
Pompe de san electrice:
#9632;Pompa electrica Avent ISIS IQ - SCF302/01 535 ron;
#9632;Pompa electrica Tommee Tippee Closer to Nature 540 ron;
#9632;Pompa electronica simpla pentru san 0% BPA Philips AVENT 624.49 ron;
#9632;Primii Pasi - Pompa pentru san electrica 105 ron;
#9632;Tigex - Pompa electrica pentru extras laptele matern 305 ron;
#9632;Pompa electrica Nuk DUALogic 383 ron.

Pompa de san manuala
Pompa manuala poate actiona la un singur san odata si necesita doua mani pentru a fi actionata. Pompele manuale de sani sunt activate cu mana sau cu piciorul, in functie de model.
Pompele de san manuale sunt si ele destinate pompatului ocazional, insa presupun mai mult efort din partea mamicii si costa mai putin. Unele mamici sunt insa foarte multumite de ele din cauza ca sunt simplu de folosit si au o marime potrivita.
Tot mamicile spun ca unele pompe de muls se "simt" mai natural decat cele electrice, seamana mai mult cu suptul bebelusului si le place ca pot controla suctiunea folosind mainile.
Pompele manuale sunt si mai silentioase, dar unele mamici se plang ca sunt prea incete si ca le oboseste repede mana de pe maneta.
Alte probleme semnalate de mamici ar fi ca nu pot reusi deloc sa produca lapte cu astfel de pompe sau ca pompele manuale nu le golesc complet sanii.
Atentie: Fereste-te de modelele care seamana cu niste coarne de bicicleta – bilele de cauciuc pot dezvolta bacterii periculoase – si de cele care contin BPA.

Avantaje ale pompei de muls manuala:

* Mai ieftina;
* Mai discreta;
* Usor de folosit oriunde;
* Mai confortabila de folosit.

Dezavantaje ale pompei de muls manuala:

* Presupune efort fizic;
* Este mai lenta decat o pompa electrica;
* Nu toate femeile pot sa o foloseasca.

Preturile pentru o pompa de san manuala variaza intre 29-299 ron.
Pompe de san manuale:
#9632;Pompa de san manuala Chicco Pompa tip seringa 82 ron;
#9632;Pompa manuala de san Philips AVENT sist ISIS VIA 95 ron;
#9632;Pompa de san manuala Primii Pasi 29 ron;
#9632;Pompa de san manuala Baby Nova 207 ron;
#9632;Pompa de san manuala Stony Angel 19 ron;
#9632;Kit pompa manuala si accesorii Tommee Tippee Closer to Nature 290 ron;
#9632;Pompa manuala Avent Out & About 299 ron;
#9632;Pompa manuala Avent fara BPA 195 ron;
#9632;Pompa pentru san MAM 235 ron;
#9632;Pompa pentru san ISIS Avent 260 ron;
#9632;Pompa de san Tommee Tippee Closer to Nature 150 ron.
33+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Babylicious

Buna seara burticute! Ne-am intors si noi la capitala dar tot mai bine e acasa!
Suntem bine, treceti-ma si pe mine cu B-H (am inceput antrenamentul ) si in rest nimic deosebit! Maine la eco, abia astept sa vad ce a mai facut colul pe zapacit si ce mai face bebelina bineinteles!

Am si o veste mai putin buna, am reushit sa dau de Alinuff pe FB, are probleme destul de mari cu bebelina, i-au descoperit o boala f grava la rinichi(nu mai dau detalii care nu isi au rostul) si e in romania de cateva zile, iar de luni vor incepe sa caute neonatologi etc. Cred ca e email-ul ei la listuta, eu i-am cautat numele si am gasit-o pe fb pentru cine vrea sa ii scrie ceva.

Va pup pe toate toate si va urez sanatate multa voua si piticilor/piticelor!

32+ cu
Eliza Maria

Saraca Alinuff sper din suflet ca e alarma falsa.
Bafta maine

33+

Mergi la inceput