Aftele bucale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena.elena

Revin, nu e vorba de plasturi Urgo ci e o solutie in sticluta, in caz ca cereti la farmacie, este speciala pentru afte,daca dati o cautare pe google o gasiti cu siguranta. Multa sanatate si cat mai putine afte !

www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/" target="_blank">Eva

da, exista si mi se pare cea mai buna solutie. Eu am folosit-o cu succes, dar ustura, nene, nu gluma. Din pacate, pe prospect scrie ca nu e recomandata copiilor sub 6 ani, probabil din cauza compozitiei.

Ilinca facea afte dupa ce bea lapte milli, de cand am schimbat marca vad ca nu mai sunt probleme.
Stomatoloaga ei mi-a zis ca a observat ca multi copilasi se plang de aceeasi problema chiar daca beau lapte UHt (cum era si cazul Ilincai, de fapt). Asa ca ne-a indicat sa-l fierbem bine chiar daca e pasteurizat.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

pesimistul este un optimist bine informat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

hai ca ne-am pricopsit si noi cu cateva afte...

saptamana trecuta au fost la noi niste nepoti de-ai mei care aveau si la cateva zile dupa ce au plecat a inceput vlad sa se planga mai intai ca il inteapa limba intr-o parte, apoi in interiorul obrazului... nu stiu de ce nu m-am prins de la inceput ce are, asa ca doar cand a ajuns sa-l deranjeze fr rau mi-am dat seama ce se intampla. asa ca de 2 zile ii dau cu bicarbonat si cu glicerina boraxata cu stamicin insa, desi are 2 sau 3 bube amarate, nu vad nicio imbunatatire.

e cu nervii rau de tot micutul pt ca nu poate manca aproape deloc, se trezeste extrem de devreme (probabil tot de durere-sacaiala) si are o stare permanenta de nervozitate, e sacait, plange dupa mine non stop (desi are 5 ani jumate).

ma gandesc ca poate nu-i fac bine ce-i fac. sugestii? please, ajutati-ma cu un sfat, stiu ca s-a tot scris pe acest subiect dar ma doare sufletul sa-l vad chinuindu-se, plus ca are aftele de aproape o saptamana deja (cred) chiar daca e abia in a3a zi de tratament...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

poti sa-i iei de la o farmacie homeopata,remediul"Apis ch 9",si ii dai de 3 ori pe zi bilutele(3-4granule),cu cel putin 30de min inainte sau dupa masa,ai grija sa nu pape ciocolata,sa nu bea ceai de menta,musetel...sanatate.stiu ca-s f nasoale,si noi am avut de cateva ori

Mergi la inceput

multumesc!

de ce sa nu bea ceai de musetel? eu i-am dat, nu stiam....

cat mai tin nenorocitele astea de afte? de fapt banuiesc ca nu e o regula....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

ceai de menta ,musetel...nu se bea in tratament homeopat,pt ca nu-si mai fac efectul.ca i-ai dat sa bea inainte nu-i nimic.daca vrei sa-i dai un ceai pt afte e fff bun ceaiul de salvie cu putin bicarbonat de sodiu,poate sa faca spalaturi,daca-i mai mare,daca nu ,poti sa-i stergi tu gurita cu un pansament inmuiat in el!stiu ca la plafar,mi s-a spus odata ca este gemoderivat de trandafiri pt afte,nu am incercat!sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca sunt mai multe afte, in general sunt de origine virala. Daca e predispus la asa ceva si dupa control medical, util ar fi Aciclovir-ul. Pana sa ajungeti la asa ceva, puteti sa dati copilului vitamina B6 (tot de la medic am indicatia asta) si utilizare tantrum verde sau chiar preparate speciale de farmacie care sa contina anestezina -daca sunt multe si nu mai poate manca. De obicei, ca orice bubita de genul acesta tine 7 zile cu tratament si o saptamana fara. Diferenta o face doar durerea/usturimea asociata.
Pentru ca si eu fac chestii de genul acesta iar unul din baietii mei n-a gasit ceva mai bun de mostenit, va pot spune ca uneori ustura atat de rau incat timp de doua zile nu am reusit nici saliva sa o mi-o inghit. Umblam cu un servetel dupa mine . Avantaj: am slabit cateva kilograme (asta era haz de necaz). Laptele nu am observat sa influenteze. Eu n-am mai pus gura pe lapte de cand aveam 6 ani asa ca sigur nu fac de la el.

Mergi la inceput

neata!

sunt bucuroasa, in sfarsit au inceput sa-i treaca aftele! multumesc mult, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena.elena

Dorsilia exista Urgo pentru afte. Pe cuvant! Nu e vorba de plasturi ci de o solutie lichida care se aplica pe afte,in interiorul gurii evident, si formeaza o pelicula care protejeaza afta de interactiunea cu mancarea etc.

www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/" target="_blank">Eva

Da, asa este. Eu am folosit-o la recomandarea stomatologului. La mine este singura care da reultate imediat.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

plantagingival de la plantextract pt aftele bucale
aftele se fac la locul unei leziuni (oparit cu un lichid fierbinte, muscat vestibulul bucal din greseala, cazatura si lezarea buzei inferioare sau a limbii tot cu dintii la impact etc.).
Aftele dureaza in medie 7-10 zile pana sa se vindece, cu grade diferite de durere.
Solutii eficiente si miraculoase nu sunt mai ales la copiii mici, sub 3 ani. Exista o solutie preparata in farmacie pe baza de glicerina boraxata, nistatin, vitamina A, vitamina E, si lidocaina, care amorteste locul dureros si se da inaintea fiecarei mese ca sa poata macar manca cel mic, se badijoneaza locul dureros.
Apoi mai exista plantagingival de la plantextract. Tantum verde spray pt copii.
Adultii pot sa apeleze complementar si la comprimatele de supt gen trachisept, vitamina C cu propolis, comprimate de propolis, etc. care au efect pe sfera buco-faringiana (stomatite, afte, gingivite, faringite, amigdalite).
Stiu ca sunt neplacute dar stiu ca trec, primele 3-4 zile sunt mai dureroase.
Da-i mancare mai fluida: budinci, mamaliguta cu smantana, piure de fructe, iaurturi, evita rosiile, capsunile, alimentele iritante, acre si sarate, da=i piure de cartof/conopida, carnea taiata bucatele miiiiici de tot.
sanatate

ps urgo e pt herpes, herpesul apare in AFARA gurii, pe marginea buzei undeva. Afele sunt IN gura, pe interiorul obrazului, al buzelor sau pe marginea limbii.

pentru herpes se folosesc URGO, se aplica pe herpes, pe zona uscata, unde apar pustulele acelea rosii si se lasa acolo pana la 4-5 zile daca rezista, nu cad si nu se rupe tesutul, eu am folosit. Se desprind singure daca se uda zona cu apa. Daca leziunea nu e vindecata se aplica altul si tot asa pana la vindecare. Insa nu au legatura au aftele aceste filme protectoare. Sunt protectoare mai mult pt cei din jur, pt ca herpesul e ff contagios in prima faza pana se formeaza crusta.

Exista o solutie de la Urgo special pentru afte. O fi si pentru herpes, dar exista si pentru afte si este foarte eficace.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Verificati si palmele/talpile, e posibil sa fie boala mana-gura-picior, care e contagioasa. Stim din experienta

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput