Aftele bucale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Incercati totusi si cu tinctura de propolis de buna calitate. Zau ca trec in 2-3 zile , in lod de 7-10.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
aftele se fac la locul unei leziuni (oparit cu un lichid fierbinte, muscat vestibulul bucal din greseala, cazatura si lezarea buzei inferioare

Deci nu am luat-o eu razna...chiar are legatura.

pisi-pis, fetita mea are aproape 4 ani. Si cu toate ca eu o "chinui" cu tratamente, pentru nimic in lume nu i-as pune ceva cu alcool pe rana deschisa, asa cum are ea. Iti multumesc, stiu ca esti bine intentionata, dar...nu as putea. As incerca in schimb pe sot, cateodata.

Acum lasand gluma la o parte, cred ca Tantum verde ala a fost bun; afta e aproape vindecata (dar azi se fac fix 7 zile de la cazatura ), mai maraim la mancare, dar putin.

Repet, am invatat foarte multe lucruri si va multumesc din suflet!
Sanatate voua si bebeilor, mai mici sau mai mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
aftele se fac la locul unei leziuni (oparit cu un lichid fierbinte, muscat vestibulul bucal din greseala, cazatura si lezarea buzei inferioare

pisi-pis, fetita mea are aproape 4 ani. Si cu toate ca eu o "chinui" cu tratamente, pentru nimic in lume nu i-as pune ceva cu alcool pe rana deschisa, asa cum are ea. Iti multumesc, stiu ca esti bine intentionata, dar...nu as putea. As incerca in schimb pe sot, cateodata.

Acum lasand gluma la o parte, cred ca Tantum verde ala a fost bun; afta e aproape vindecata (dar azi se fac fix 7 zile de la cazatura ), mai maraim la mancare, dar putin.

Buna, ma bag si eu: si eu am descoperit acum o saptamana o afta in guritza Evei, acelasi tratament ne-a dat doctora si noua, Tantum Verde si glicerina cu nistatin, plus sa scoatem lactatele din alimentatie pana trece. Cam 6 zile a durat pana a trecut. Ah si tot asa mi-a zis si mie, ca posibil sa se fi muscat, ei i-a aparut pe varful limbii si la fel saraca nu manca, imi zicea ca o doare gura. Glicerina cu nistatin era teroare sa i-o pun pe limba in schimb tantum verdele era o placere.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:

Raza de soare, nu ma refeream la tine ca ar trebui sa incerci, ci la fetele care scrisesera imediat dupa mine si care ziceau ca aftele trec oricum numai in 7-10 zile.

Acesta e un tratament destinat adultilor si copiilor mari. Nu atat din cauza alcoolului, care repet, nu este asa greu de suportat, ba chiar aliviaza mult usturimea aftei. Si in plus e doar la prima atingere, 1 secunda, pentru ca dupa propolisul formeaza un fel de pelicula protectoare. Dupa cum am inteles de la Elena.Elena, si plasturele Urgo are acelasi efect initial de arsura asupra aftei. Dar oricum propolisul in sine nu este recomandat la copii mici, asa cum scrisesem in primul mesaj.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Foarte interesant!
Si eu fac cate o ditamai afta de fiecare data cand ma musc de limba, interiorul obrazului sau interiorul buzei si mai chinui cu ele aprox 1 sapt cu orice as incerca sa ma dau.
Dar eu am crezut tot timpul ca am eu o problema si ca nu asa e normal, de la orice leziune sa se faca afta...
Deci nu sunt stricata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

uite ca am mai aflat ceva, nu stiam de plasturii urgo pt afte...

de propolis stiam ca ustura rau si copiii mici nu suporta gustul, mai ales cand au o durere in gurita. eu imi pun daca fac afta, insa copiilor nu am incercat, de aia dau cu tantum verde si eventual cate un drops cu salvie bio pt afectiuni bucofaringiene

in ultima instanta mai exista ca optiune de tratare rapida nitratul de argint, aplicat pe leziune, insa asta o face numai un stomatolog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Revin, nu e vorba de plasturi Urgo ci e o solutie in sticluta, in caz ca cereti la farmacie, este speciala pentru afte,daca dati o cautare pe google o gasiti cu siguranta. Multa sanatate si cat mai putine afte !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena.elena

Revin, nu e vorba de plasturi Urgo ci e o solutie in sticluta, in caz ca cereti la farmacie, este speciala pentru afte,daca dati o cautare pe google o gasiti cu siguranta. Multa sanatate si cat mai putine afte !

www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/" target="_blank">Eva

are dreptate,Elena!!!

fii-mea de un an si sase luni-pe fondul unei raceli virale(pneumonie interstiala) cu tratament antibiotic KLACID,a facut la cateva zile afte(cateva pe limba).iar in doua zile avea gingiile inflamate,rosii,sangerande.nu manaca nimic decat pasat!!!ca la bebelusi-cu blenderul.mancare fara sare,fara acizi.

si,DA!orelista ne-a dat pe reteta solutia filmata URGO pentru afte!scrie pe ea APHTES(filmogel).are proprietati calmante,cicatriante si cel mai important-e anestezic pentru ca pacientul sa poata manca!
se unge zona afectata inainte de masa cu 10 min, cu o spatula, si se tine gurita intredeschisa 10 secunde pt uscare!

sanatate!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

si revin cu o precizare:aftele au ca si cauza a aparitei factori multiplii,nu provin doar din factori mecanici(lovituri,arsuri, cazaturi, muscaturi),pot fi si de natura biologica(iritatie din alimentatie) sau cum au aparut in cazul fiicei mele:viral,adica a facutvirus aftos forma grava,si nu se poate trata doar cu tantum verde,propolis sau glicerina cu nistatin...sunt adjuvante,in cazul ei!

sanatate!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

si un link care sper sa va ajute:

http://www.paginamedicala.ro/boli-afectiuni/Aftele-bucale-_Ulcerele-bucale-sau-stomatita_332/

Citat:

Mergi la inceput