Mamici din Grecia (8)
Raspunsuri - Pagina 14
MoRo_K spune:
Anouk sa dea Domnul sa-i treaca piticului...uite ce am gasit http://reclama/agenda-medicala/fimoza.html citeste dc ai timp aici spune ca-i ceva normal la varsta lui Nick..atata timp cat poate urina..
Carmaw o sa intru la pestisoare sa iau reteta:)....am facut si eu inghe de cioco...da n-a fost asa tare in mom in care s-a terminat programul masinii era asa...mouse...la congelator dp a inghetat..urmeaza in weekend una de capsuni.Aia de vanilie e asa:2 galbenusuri/300 gr frisca lichida/250gr lapte/vanilie/75gr zahar.Batem la mixer zaharul cu galbenusurile pana devin crema.In cratita punem krema galaktos cu laptele si vanilia(eu am avut doar d-aia in capsule praf)lasam sa ajunga aproape de fierbere dar sa nu fiarba luam de pe foc si turnam peste amestecul de oua/zahar cate putin si amestecam cu mixerul de mana....repunem pe foc mic si lasam iar pana ajunge aproape de fierbere...sa nu fiarba ca se nu stiu cum ii zice galbenusul :D...lasam sa se raceasca si bagam in frigider sa se raceasca bine....din ce am citit eu orice inghe ai face amestecul tre sa fie rece si bolul inghetat....probabil mie d-aia la aia de cioco nu mi-a iesit din prima nu era destul de rece amestecul...
Carmaw cat despre ce zici tu...ei cat eram pe insula aveam aceeasi problema...aici insa in salonic sunt obisnuiti si dau...sau dc ceri nu se uita stramb...ce ramane neschimbat e la doctori ...dc vrei chitanta adauga de obicei tva-ul...
Ioannoula felicitari pt Fanoula:)
lukasnicolas spune:
Sal fetelor!
Anouk imi pare rau de pitic suferind sper sa treaca repede si sa nu trebuiasca incizie.Pup pitic suparatOana felicitari picicei pt ''MAMA''.Cred ca asa iti creste inima cand o auziCarmaw si Moro_k scrieti mama retete de inghetata ca si-a luat si soacra-mea masina de la Lidl asa ca fur si eu de la voi si le transmit mai departeCarmawle tare ai dreptate cu astia.Aici la mine in orasel se dau apodixi cam peste tot dar ma uitam la astia ai mei de la magazin...la cafele se dau bonuri de fiecare data, nu ai voie sa duci comanda fara bon dar cand au nunti...in loc de 300 de persoane(meniuri) trec 100, la 500 maxim 200 si tot asa...un meniu de nunta e in jur de 25-35euro deci daca faci socoteala te ia durerea de cap.Alex m-am ingrozit de ce ai povestit cu gradinitaEu m-am interesat mai mult asa informativ si am gasit cu 50euro pe luna program 8-16 cu mancare(pranz)si cu 80euro mancare+transport super convenabil si la cea cu transport am intrat inauntru si totul era impecabil ma refer la curatenie si cladirea e noua si f moderna.Acum de copii nu stiu cum se ocupa si de fapt asta e esentialul dar noi mai stam un an acasa ca e inca mititel.Sper sa gasesti o gradi buna pana la urma.De noi ce sa va zic ne imbunatatim vocabularul in fiecare zi...cateva cuvinte noiMimiti-Dimitri;mimiga-mirmiga(furnica e prea greu)si chi-chi(cri-cri greierasul)Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE
Ioannoula spune:
Moro_k si LukasNikolas, multumim. Intr-adevar ma simt asa bine cand ma striga....
Carmaw, eu sunt innebunita dupa inghetata..de orice fel. Dar acum sunt la dieta.O tin p-aia cu 90 de zile. Se vede ceva, nu am cantar, dar se vede la haine. Mi-a fost greu primele 2 saptamani, acum e a 3-a si m-am obisnuit. Theo, parca tu tineai dieta asta.
Cam atat. Va puopacesc muuult de tot!!!
anouk3 spune:
Hai ca acu' am prins putin timp si am mai multa dispozitie de scris.
Va multumesc mult, fetele, ca v-ati gandit la noi. Nicolas e mai bine azi. Tot plange cand face pipi, dar nu minute in sir si parca nu asa tare. L-a curatat doctorul ieri asa, mai puternic, i-a dat si sangele putin si acum ii punem o crema antibiotica. Sper sa nu fie cazul de chirurg. Inainte sa se nasca, taica-su mi-a zis sa-i facem circumcizie de cand era bebelus, dar n-am fost eu de acord. El a stat multi ani in America si acolo se face la toti baieteii nou nascuti, chiar in maternitate. Mie personal mi se pare o barbarie. Inteleg daca e o nevoie medicala, dar asa aiurea nu-s de acord pentru ca fiecare particica din corpul nostru are un rol.
In fine, sunt mai linistita acum asa ca mai povestesc cu voi.
Carmaw, am vazut buruienile tale si vreau sa-ti zic ca esti mai tare la capitolul asta. Noi mancam doar d-astea din gama papadiilor, dar ale tale arata tare bine. Sunt foarte curioasa de gust. Zicea la 'pourpier' ca e si laxativ.. A functionat?
Si a propos de cerutul bonului, pe aici primesti inclusiv de la chiosc. Nu stiu cum o sa fie la iarna, dar momentan absolut toti dau chitanta. Oricum fixul cu bonul il aveam inca din Romania.
Alex, draguta mea, ce povestesti tu acolo de gradinita?! Cam asa e cu astea cu renume.. Bine ca ai vazut realitatea inainte sa o inscrii si sa-ti vina copila acasa cu te miri ce apucaturi. Stai totusi in oras mare, sigur o sa gasesti ceva mai respectabil. Succes!
Moro, iti multumesc pentru link. Si spor la inghetate! Asta e valabil si pentru Carmaw. E exact ce-ti trebuie pe calduri d-astea. Dati, fetele, retete si pe-aici ca poate ma indemn si eu sa cumpar o masinarie ca a voastra.
Oana, felicitari pentru "mama"!! Nicolas nici acum nu ma striga decat cand vrea tzatza. Mai degraba striga pisica, rata sau mai stiu eu ce oratanie. Foarte dezghetata Fanoulita ta! Tu cum mai esti? cu ce o mai preocupi pe pitica cand e foarte cald afara? Si vorbeai de dieta.. dar tu parca aveai putine kile. Sau ma insel?
Andreea, felicitari si lui Lukas pentru cuvintele noi! Tu ai vrea sa-l dai la anul la gradinita d-asta de 8 ore? Intereseaza-te din vreme despre ce fac cu copiii sa nu te trezesti cu surprize ca la Alex.
Iar despre ce zici tu cu bonurile la restaurant la nunti.. asta se practica peste tot. Si nici nu stiu daca poti sa elimini chestia asta.
M-am apucat mai nou sa fac masti de ipsos, d-alea gen venetiene. Nu va-nchipuiti cine stie ce ca stau pe insula si n-am acces la multe materiale, dar au iesit unele foarte misto. Le finalizez si incep sa le ofer cadou.
Hotelul e in continuare plin cu tinerii de la Special Olympics si vreau sa va zic ca sunt impresionata de cat de organizati si cooperanti sunt, parca nici n-ar fi cu nevoi speciale. Nu intarzie nici un minut la intalnirile programate (evident, au insotitori care-i coordoneaza), pe cand organizatorii greci (cei care se presupune ca sunt sanatosi la cap) sunt total haotici. Joi o sa fie o parada a tuturor atletilor si pleaca vineri in Atena unde o sa inceapa concursurile.
Va pup cu drag si va doresc o dupa masa super balacita si, pentru amatori, scaldata de inghetata
pozici Nicolas cel Mare
theophillina spune:
Ziua buna si de la noi!
Ne mai primiti?
As vrea sa lungesc cumva ziua, sa-mi ajunga si mie timpul, solutii ceva?
Andreea, ca intrebai de Ika si de ensime, cumnatul meu care are ika a primit 1000 de euro prima de nastere si atat. Cred ca e un pic diferit cand mama are ika, pentru ca mai primeste pre si post natalul ala de care zicea Anouk. Iar ca si alocatie, stiu sigur ca am intrebat eu la OAED si cica sa-ti dea alocatie (care nu stiu cat e), tre’ sa ai cel putin 50 de ensime in ultimul an. Cumnatul meu habar n-avea ca poa’ sa ia si alocatie pentru bebe, i-am zis eu si a ramasa sa mearga sa se intereseze, daca mai aflu ceva, iti zic. Ce ieftin e acolo la voi gradi, p’aici nici nu stiu de fapt ce scoruri sunt, dar parca tot ceva in jur de 150 de euro auzisem si eu (ca si mamitza_alex).
Anouk, mersi de raspunsul ref la covorul puzzle, tre’ oricum sa trag o fuga pana la Jumbo ca nu i-am luat lui fi-miu cadou de ziua lui, vreau sa-i iau un tobogan si ce-am vazut aici la kou-kou nu mi-a placut. In sfarsit a venit mama cumnatei mele si m-am mai eliberat si eu de bebe 2. Adevaru’ e ca e tare greu cu 2 copii mici, daca mai era si al meu bebe 2 sa-l am non-stop, ma duceam la balamuc direct. Uf, bietul Nick! Sa dea DD sa-i treaca asa, fara incizie. Eu am mai zis pe aici, noi (eu si sotul) eram ferm hotarati sa-i facem circumcizie, inca din maternitate daca se putea. Insa, ne-a cam taiat elanul si pediatrul din spital si apoi si pediatra noastra si uite ca ramase copilu’ necircumcis. Dar eram (si mai sunt inca) ingrozita de fimoza si de faptul ca poa’ sa apara la varsta mai mare si ca tre’ sa-i fac incizie. Mie mi se pare mai barbarie asta, decat sa-l circumcid cand e bebe si sa nu inteleaga prea multe. Insa, na, sper sa nu fie cazul si la noi de asa ceva. Multa, multa sanatate lui Nick. Moama, ce frumos ca faci masti din alea, mie imi plac la nebunie, dar eu sunt anti-talent. Daca venim in vacanta acolo la voi, vreau si eu una neaparat!
Ioannoula, bine ca s-au mai linistit apele la voi. Fanoulitsa ta e foarte precoce in toate, manca-o-ar mama pe ea de papusa frumoasa! Ref la dieta, zici de Rina? Ca la cate diete am tinut eu, nici nu ma stiu. Dupa atatea incercari si nereusite, ma dusei in sfarsit la un nutritionist si-mi dadu o dieta personalizata cica. Ia sa vedem ce rahat mai fac si cu asta, desi mie pana acum mi se pare f ok, nici nu mi-e foame si si slabesc.
Rania_s, bine ai venit si sarcina usoara! Eu cand am fost gravi, am luat asa: acid folic in primele 3 luni, fier toata sarcina, magneziu toata sarcina si calciu din luna a 5-a. Eu cand am fost insarcinata nu am fost la mare. Oricum, nu m-as fi dus, insa cand am intrebat dr. (si al meu si ecografistul), amandoi mi-au dat acelasi raspuns, fara sa fie vorbiti intre ei: soarele dauneaza f tare placentei, ca au avut nu stiu cate paciente care au mers la plaja si cu toata protectia etc. au avut diverse probleme cu placenta: sangerari, praevia, imbatranire prematura, etc. Eu te-as sfatui sa nu mergi, daca poti. Eu iubesc marea si soarele, insa, vara trecuta n-am fost la plaja si uite ca n-am murit (desi mi-a fost f greu). Ma duc acum cu fi-miu, eu m-am gandit ce cel mai important e sa fac tot ce pot ca sa aduc pe lume un copil sanatos si-apoi celelalte.
Carmaw, ai vazut ca nu e dracu’ chiar asa de negru? Bine ca ai scapat de problema de la ochi. Ce-as mai veni si eu la platani acolo, ca mie tare mult imi place Creta. Cu ierburile esti foarte tare, eu nu mananc iarba d’asta de mananca ei, xorta, eu mananc doar salata verde si roca, dupa care sunt innebunita. Mi-ar placea sa pot manca si eu tot felul de ierburi, dar numai ideea pentru mine e bleah! Ref la cauza cu bonurile, sa stii ca si pe aici toata lumea da bonuri/chitante oficiale. Sotul meu a avut mai multe pravalii, si avem are niste cutii cu rolele de la casele de marcat, ca cica tre’ sa le pastreze 5 ani, ca altfel iidau astia amenda. Si primul magazin l-a avut prin 2000 si tot avea bonurile pastrate, noroc, ca am dat eu peste ele si p’alea mai vechi de 5 ani le-am aruncat.
Moro_K, ce bunataturi faci si tu p’acolo.
Mamitza_alex, ce horror experienta cu gradi. Si eu ma gandesc cu groaza la ce-om face, desi aici au gradinite de stat f ok, si acolo o sa-l dau sigur. Chiar am vorbit cu o prietena care e educatoare si vroiam sa-ti zic: tu de ce nu o dai la stat? Stiu ca am mai vb noi pe aici si eu imi aminteam ca fusese discutia ca daca mama nu lucreaza nu poa’ sa dea copilul la gradi de stat. Si tipa asta mi-a zis ca ba da, se poate, numai la program prelungit nu se poate (8-16).
Noi stam mai mult pe la plaja, pe afara, in afara de orele de la pranz cand e cald rau. Stelios e intr-o verva de zile mari, a invatat sa faca “bravo” si sa-l vezi cum merge singur prin casa si dupa aia se opreste si face bravo! Am fost azi si la dr la controlul de 1 an, are 11,5 kg si 80 de cm. Am facut si vaccinul ala Manotux pe mana si cica in 2 zile nu tre’ sa se mai cunoasca nimic, altfel sa-l duc sa-l vada. Canta, danseaza, bate “cuba” cu bunicul, nici el nu mai stie ce sa faca mai intai. Insa, in continuare nu zice mama, zice doar baba, insa nu suntem siguri ca e cu adresa. In schimb cand vrea ceva, orice, intinde mana si zice “pe”. Are pediatra un tabel pe perete, cu ce tre’ sa faca copilul in functie de varsta. Si cica la 1 an tre’ sa zica, in afara de mama si tata, alte 3 cuvinte cu adresa. Daca “av” (gav), “avo” (bravo) si “pe” (pt orice) sunt considerate 3 cuvinte cu adresa? Si mai zice acolo ca la 1,5 ani tre’ sa ma ajute la treburi. Adica gen: Stelios adu’ pampersu’, servetelele, biberonul etc. Deci, m-am scos! Hai ca iar am scris 1 km de mesaj in cateva ore, fugim la plaja acum.
Va pupam, o dupa-amiaza buna!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
mamitza_alex spune:
salutare fetelor,ce mai afceti voi?noi bine,ne tot ducem la plaja,apoi pe acasa.in parc nu prea mai stam pe caldurile astea.
anouk3,imi pare tare rau de nick ca trebuie sa sufere asa.pupici sa treaca cat mai repedeioanula,lukasnicolas,felicitari bebeilor pt cuvintele noitheo,e greu cu 2 bbi mici.mai cu gradinitele astea de stat,nici nu mai stiu ce naiba sa mai zic,eu doar replica asta a, auzit-o ca nu mi-o iau decat daca lucrez sau de la 4 ani cand se face pronipio si inipio(sper ca am zis bine).am mai fost la vreo 2 gradinite particulare,imi cer 250 nu conteaza ca o iau la 1 sau la 9 seara,tot mai caut sper sa gasesc una la 150.e o gradinitza de stat mai jos de mine asa ca maine daca mai e deschis merg sa intrebfetelor,pupici o seara buna tuturor!!
Ioannoula spune:
Buna fetelor!!!!
Anouk ma bucur ca e mai bine piticul tau. Am cu 10 kg peste cat trebuie sa am normal, si vreau sa scap de ele. Pe Fanu ziua o pun in albie afara pe terasa cu jucarele, si nu o pot scoate de-acolo.
Theo, da de dieta Rina vorbeam am mai tinut una inainte, dar nu am facut nimic. Acum o incerc si p-asta sa vedem...
Ai baiat mare. A mea il chinuie pe ta-su pe-afara acum ca vrea sa merga fata...
Ce bine ca sunteti aproape de plaja...Al meu s-a rugat de mine duminica dar i-am spus ca nu merg, pentru ca bea. Si asa am stat acasa. Acum pe duminica sa mergem..
Cam atat. va pupacesc muuult de tot!!!
Ioannoula spune:
Fetelor, vi s-a intamplat vre-o data sa aveti un prieten care sa simtit ca va trage in jos? Am aici o prietena, care am crezut ca e foarte buna. Vorbeam orice cu ea, pana m-a oprit o fata si mi-a zis ca prietena mea ma barfeste de rupe. Am rupt-o cu ea.Nu m-am certat, ca nu-mi sta in fire, dar nu o mai bag in seama. De atunci, va jur ca m-am linistit sufleteste. Parca imi merg toate mai bine, ma simt alt om. De cate ori vroiam sa fac ceva, si ii spuneam, nu-mi mai iesea. Cand imi mergea bine cu sotul si-i spuneam, la fel seara ne certam de-aiurea. Poate e ideea mea...cine stie? Voi ce spuneti?
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,ce faceti voi?noi imediat plecam la plaja, caci acasa nu avem ce face.
ioanouala,bafta cu dieta,eu ma abtin de la mancare foarte mult si sper sa ajung la 70 de kg(adica sa dau jos vreo 3)ioanula,eu nu cred ca faci bine spunand totul unei asa zise prietene,uite dovada ca te barfeste pe la spate si rade de situatia ta.eu m-am lecuit de chestii dastea cu ceva tipm in urma cand mi-am auzit niste aberatii mai mari k,casa poporului.eu prefer sa vorbesc despre orice dar problemele cu adev arat importante le tin pt mine.asa sunt eu.eu zic sa o ignori pe"prietena" minune.pupici fanoulei!!ei fetelor o zi buna,am plecat la plaja!!
anouk3 spune:
Buna ziua, oameni buni.
Theo, si eu tare mult as vrea sa lungesc cumva ziua, sa nu-mi fie somn noaptea, nu stiu.. orice! Bine ca te-ai mai eliberat un pic ca imi dau seama cat poate sa fie de greu cu 2 pitici.
Noi avem tobogan si Nicolas e foarte incantat de el. Nu stie sa-l foloseasca singur, dar cu ajutor e tot timpul calare pe el. Este unul inalt cam de 1 m.
Daca chiar vrei masca (asa, mai de amator), iti trimit! Da-mi adresa pe privat si facem delivery. Ceva preferinte de culori? Acelasi lucru e valabil pentru toate fetele de p-aici! Se intelege ca nu e pe bani, nu? Am pe-aici ipsos si vopsele o gramada. Am tot decorat pe aici, am tot desenat si pictat de mi s-a acrit, de-aia am trecut la masti.
Tu ce faci cu Stelios cand e foarte cald afara? Tot intreb sa-mi mai dati idei ca daca e dupa el, am dormi cu totul afara. I-am pus piscina afara (acum am intrerupt baile de cand cu pishulica), dar tot e infernal de cald.
Si nu te mai lua dupa tabele despre ce tre' sa faca copiii la fiecare varsta ca te apuca panica fara rost. daca tu il vezi ca 'vorbeste', imita, comunica, merge, e activ.. este super sanatos si in grafic! Nici Nicolas nu ne striga pe nume, dar zice niste sferturi de cuvinte cat sa ne intelegem. De inteles intelege absolut tot si chiar executa comenzi (sa puna nu stiu ce pe masa, sa aduca una-alta).
Alex, cu gradinita asa e si pe aici. Nu o primesc la stat daca mama nu lucreaza. Si daca nu gasesti asta e! O dai direct la pronipia si gata. Parca doar nipia e obligatorie din cate stiu.
Cum e Bya la plaja? Se balaceste frumos?
Oana, daca asta iti doresti, sa scapi cat mai repede de kilele extra! Pe la voi nu e super cald la prans sau aveti un loc mai umbros unde ii pui cadita Fanoulei?
Referitor la prietena care te barfeste.. ai incredere in persoana care ti-a zis ca prietena ta te barfeste? Nu cumva cea de-a doua persoana nu zice adevarul? Pe ea ai intrebat-o direct daca a zis lucrurile alea? Am simtit si eu uneori ca anumite persoane ma trag in jos, dar nu asa, ca superstitie (de ex daca ii zic ceva nu se intampla). Ci am avut prieteni mai negativisti, mai pesimisti, mai posomorati, cu care trebuie sa fiu foarte atenta cum vorbesc sa nu se atace. Cu d-astia nu pot! Ma darama, ma deprima, incep sa vad si eu lucrurile in negru. Drept pentru care evit sa am contact cu ei sau cat mai putin posibil pentru ca nu as putea sa le zic in fata "stii? ma deprimi!"
De noi ce sa va mai zic? Nicolas este mult mai bine acum. Am tras si o sperietura zdravana cand am constatat de dimineata ca nu a facut pipi toata noaptea. Dar n-a fost nimic ca a facut mai tarziu. Colac peste pupaza iese si al doilea canin si iar e cu capsa pusa. M-a zapacit cu dintii astia! Parca ies ca ciupercile dupa ploaie! In ritmul asta in 2 luni ii are pe toti! Full set!
Despre circumcizie m-am tot interesat, am tot intrebat si in mod clar exista pareri pro si contra. Ceea ce este totusi clar in mintea mea din informatiile aflate este faptul ca tesutul ala taiat va ramane de fapt o cicatrice (fara sensibilitate) si scade placerea sexuala. Si surorile mele au tot baieti, si matusa mea tot baiat si mi-au zis ca au facut cu totii fimoze care au trecut fara bisturiu. Deci m-am linistit, dar o sa fiu foarte atenta de-acum la plaja sa nu-l las cu nisip in pampers.
Ca tot vorbeati de diete.. v-am zis, nu?, ca sora-mea a pierdut 5 kile intr-o luna jumate de cand sta nu Nicolas. Asa ca, hai, abonati-va ca acush ridic pretul.
A, si sa va zic ultima aberatie auzita azi. Doi copilasi veniti la club (greci) mi-au zis ca au fost ieri la plaja din fata hotelului, dar nu au intrat in mare. intreb curioasa de ce, pentru ca apa e super misto. "Ne-a zis mama ca au intrat in mare astia cu Special Olympics si s-au pisat in ea si o sa ne imbolnavim si noi ca ei daca intram" M-am intristat asa tare.. Copiii astia o sa creasca si o sa ii priveasca pe cei diferiti de ei ca niste monstruozitati. Imbecili de parinti! Mi-a venit sa le sparg fata. Am incercat eu sa le explic cum e cu problemele psihice ale copiilor astora, dar nu stiu cat m-au auzit.
Va pup ca acush vin puradei.
pozici Nicolas cel Mare