Mamici din Grecia (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna dimineata!

Bine ai revenit, Theo, dar imi pare tare rau sa aud asa vesti. Dumnezeu sa-l odihneasca pe unchiul vostru!
Ma bucur ca a iesit super petrecerea si Stelios a fost o gazda primitoare. Abia astept sa vad si pozici cu Bill Gates care in timpul liber va fi Federer.
Puzzle-ul din Jumbo costa cam 4-5 euro un pachet de 9 bucati. Noi am luat 4 pachete ca l-am pus in living si e o camera imensa.
Cu plecatul meu la munca, ca si Andreea, e musai sa plec pe ascuns, desi nu sunt de acord cu asta. Dar deocamdata functioneaza si n-are rost sa se apuce de urlat daca putem evita. Si eu stiu ca trebuie sa-i zici copilul 'la revedere', sa-l asiguri ca te intorci bla bla. Dar deocamdata el stie doar ca vrea sa stea cu mine si nici nu mai aude ce-i povestesc eu.
Tu mai poti? Tot mama la doi copii esti sau s-au mai linistit lucrurile cu bebitul? Iar cu ferma noastra.. am mai zis: sunteti oricand bineveniti!
Andreea, ce pot sa zic de IKA decat.. mare e gradina Domnului.. Eu nu am reusit sa iau bani de la ei pentru ca, desi lucrasem, nu aveam suficiente ensima. Dar din cate imi amintesc se primesc cateva mii de euro garantat. Uite un link de pe site-ul IKA www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm" target="_blank">http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm
Deci daca ai minim 200 ensima in ultimii 2 ani, primesti 56 de zile prenatal si 63 de zile dupa nastere, pe langa care mai primesti si ajutorul de nastere de 1000 de euro. Dar pentru toate adeverintele medicale trebuie sa mergi la doctori de IKA.

Ieri am fost intr-o vizita la niste prieteni care au o piscina absolut dementiala, cu privire la mare si cu apa de mare. Desi nu prea era soare afara, am zis sa-l bag si pe putza. Asa ca.. tzup! la fundul gol! A carait el la inceput pana s-a invatat cu apa (evident, numai cu mine a vrut sa intre in apa ), dar dup-aia.. ne-am chinuit 3 oameni sa-l scoatem din apa! Nu vroia sa iasa nicicum! Mi-era teama ca raceste ca se facuse cam racoare afara, dar el nimic. In fine, dupa racnete si dat din picioare l-am scos, iar cand ne-am pus la masa.. da-i si infuleca! M-am si speriat de cat a putut sa manance. A mancat si pepene rosu pentru prima data, chiar daca nu l-a dat pe spate.

Gata, trec la treburi si va doresc o zi superba!

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna la fete!!! Theo condoleante!
Anouk, tare puiutul tau cu apa!!!! Bine ca s-a obisnuit
Mie mi-au trecut nervii, si sotul s-a purtat destul de bine zilele-astea. Pleaca de pe 5-6 incolo si ma linistesc...
Se duce la fra-su sa-l ajute, si se intoarce o data pe saptamana.
Andreea, asa sunt grecii astia...Noi suntem la oga si nu am luat nici in ziua de azi banii de la toketo.
LukasNikolas,si noi am crescut intr-o familie in care tata o batea pe mama...desii nu bea, cand s-a casatorit sor-mea s-a luat de bautura. Mereu o intrebam pe mama de ce nu l-a lasat. Ne spune mereru ca din cauza noastra,sa nu traim fara tata. Tin minte cand venea acasa de la altele, si ne dadea afara,nu conta daca era iarna sau vara, daca eram imbracate sau nu. Sau cand ne facea mama plapuma umbrela sa mancam, sa nune vada. Normal ca daca situatia continua asa cu sotul meu il las. Nu vreau sa traoasca fata mea ce-am trait eu. Va puuup mult si duulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Citat:
citat din mesajul lui lukasnicolas

Buna seara!
Oana imi pare rau de situatia in care te afli si sincer nu stiu ce sfat sa iti dau.Tu sti mai bine situatia si ce e de facut.Un singur lucru te rog ca pana atunci cand creste Fanu si intelege ce se intampla in jur si poate avea si amintiri,daca taticul ei nu se schimba si continua cu certuri si bautura,sa il lasi si sa nu te uiti in urma.Iti spun asta din prisma unui copil crescut intr-o astfel de familie.Din fericire pt mine mama a divortat la timp si chiar daca ne-a fost foarte greu i-am multumit mamei ca nu a stat sa ne creasca intr-un asemena mediu.Daca ai timp si chef am scris povestea mea pe acest forum la bloguri,,Amintirile unui copil pe care nu l-a vrut tatal sau''citeste si gandeste-te.Te pup si sa iti dea Dumnezeu putere si intelepciune ca sa poti lua cea mai buna hotarare.
Theo condoleante pt unchiul tau.Super petrecera piticului din ce povestesti iar el cu alesul obiectelor m-a omorat o combinatie perfecta.
Anouk si eu fac la fel ma furisez cand plec.De multe ori il ia taica-su in buc sa ii dea ceva bun si atunci o tai.Dar cum aude motorul(avem un scuter mic-buburuza) vine pe balcon si striga din toti rarunchi mamaaa,mamaaa
Fetelor sa va spun patanie...am avut treaba prin oras si am zis ca daca tot sunt in zona sa merg pana la IKA sa intreb si eu care e legea aici daca raman gravida.La Lukas nu eram asigurata la IKA si habar nu am, iar toate mamicile pe care le cunosc nu muncesc, sunt asigurate de pe urma sotului.Deci ma intereseaza din ce luna intri in prenatal(tinand cont de munca pe care o fac),dupa ce nasti dupa cate luni te intorci la servici si cat te plateste IKA in aceasta perioada ,adica este o suma fixa sau un procent din salariul lunar.Si intru frumusel in birou si dau peste o doamna stresata care incepe sa tipe la mine si sa se minuneze cum imi permit eu sa intreb asa ceva pt ca ''afta ta pragmata den legonde'', de zici ca o intrebasem ce varsta are sau daca o mai satisface barbati-su.Cica nu imi poate da informatiile astea decat in momentul in care raman gravida dar eu vreau sa stiu daca am curajul sa raman ,daca beneficiez de ceva din partea lor ca doar nu degeaba platesc lunar asigurarile.In fine intr-un final imi zice ca trebuie sa am 200 de ensime pe ultimii 2 ani, inainte de nastere.Ii spun ca eu am vreo 400 si ca inca lucrez dar nu a vrut sa imi zica mai mult de atat subliniand ca si ceea ce mi-a zis este mult.Acum fetelor apelez la voi poate ati trecut prin asa ceva sau poate aveti pe cineva cunoscut care a trecut ca tare as vrea sa ma lamuresc.Nu sunt insarcinata si nu stiu daca am curajul anul asta dar vreau sa stiu la ce sa ma astept in caz ca...
Va pupam pe toate si somn usor

Andreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009
Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE

Am citit povestea ta, si sincer mi-au dat lacrimile... Nu inteleg cum pot fi asa cruzi unii oameniii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Buna ziua !

Anouk multumesc de raspuns.Mi se pare super putin 63 de zile dupa nastere doar 2 luni sa stai cu bebe ,si cu alaptatul?si nici macar nu exista crese unde sa il duci ,nu ca as putea sa il duc la cresa de la 2 luni da mi se pare aiurea rau.Deci e clar ca bb2 mai are de asteptat ca nu am cum sa il las pe sot seara cu Lukas si cu bebe de 2 luni iar de renuntat la servici nu se pune problema ca nu ne descurcam doar cu sal sotului.
Oana ma bucur ca s-a mai calmat sotul.Am uitat sa iti zic ca am vazut video de pe youtub.Sora ta e o papusica mireasa,am vazut si video cu poze de la nunta ta..super,iar de video cu pitica mica in care cantati la matura tare zapacita mai esti
Pup fete ca am la treabaaa

Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rania_s spune:

Buna ziua fetelor,ma primiti si pe mine?
Sunt cam incepatoare in ale forumului ,sunt o burtica de 19 sapt.cum vedeti la semnatura si o sa avem o fetita!!!
Imi pare bine ca v-am gasit si ma bucur ca majoritatea sunteti mamici asa mai cer si eu sfatul vostru ,deoarece e primul meu bebe si am emotii si abia astept sa o vad

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Doamne, Andreea, Oana, ce povestiti voi?.. M-am cutremurat.. Si la noi era cat pe ce sa fie ceva de genul asta, dar a fost si mama mea pe faza si a divortat repede. Usor nu i-a fost singura si cu 3 fete, dar uite ca suntem toate bine si chiar daca am avut lipsuri materiale, am CELE MAI FRUMOASE amintiri despre copilaria mea.

Asa-i, Andreea, cu bebe2. Aici ai un an jumate concediu pt copil doar daca lucrezi la stat. Noi astia la privat nu valoram nimic ca sa avem aceleasi drepturi!

Bun venit, Rania, o sarcina super usoara isi doresc si sa tii in brate o fetita sanatoasa si mancacioasa! Povesteste-ne despre tine daca vrei. Unde anume stai in Grecia? De cat timp esti aici? Cum a fost sarcina pana acum? etc etc etc

Fug acush.

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rania_s spune:

Ok,stau in atena sunt in Grecia de 6 ani,casatorita de 5 ani.aici ne-am casatorit aici ne-am cunoscut,desi si el e tot roman
Cu sarcina a fost foarte greu la inceput,am crezut ca nu rezist pana la capat dar dupa 4 luni am inceput sa ma simt mai bine,desi in fiecare sapt mai am o repriza de vomitat si sunt f.pretentioasa la mancare dar asta nu e ceva raupana acum al luat in jur de 3kg!
Si stau acasuca cam toata ziua sotul munceste mult...
Voi cand ati fost insarcinata ce vitamine ati luat?
mi-e mia dat fier,calciu de la 3 luni,si acid folic toata sarcina a zis sa iau.
Am muncit si eu dar cand am ramas insarcinata n-am mai reusit sa raman la munca din cauza starii mele,pur si simplu nici apa nu reuseam sa beau,tot iesea afara.
ok nu stiu ce sa va mai zic intrebati-ma si va raspund

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Rania bine ai venit printre noi! Sa dea Doamne-Doamne sa ai o fetita sanatoasa si sa stea pana la termen in burtica.E greu cu sarcina(nu pt toate) dar crede-ma ca merita efortul.Cand ai sa o ai pe bebelina ta in brate uiti totul sau chiar de iti amintesti o faci cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Fete dragi...mi am luat eu si Miha masina de inghetata(In Franta la acelasi magazin era cu 7 e mai scumpa...a da criza e doar acilea)
Acum cautam retete LIGHT'
Imi pare bine
Si mai am un motiv de bucurie.... ca am fost la oftalmo si mi a zis ca nu e de op acum si s ar putea sa nu ma mai opereze deloc....
A si apropos de norii negri ce se aduna peste Grecia....cind am fost la oftalmolog(consultatia 50E) sala de asteptare era plina
Poate imi spuneti voi unde e criza???
Va pup pe toate si pt fetele care isi doresc bebelusul numarul 2 acus acus...DE CE ATITA ZARVA??? ca sunteti tinere....(situatia aci e imbirligata')Sa nu va suparati prea tare pe mine...uite va dau un pupic si va rog sa ma scuzati ca ma bag unde nu mi e locul...
In fine sa dea DOMNUL sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna fetelor!
Si acum in ordine:
Theo sa se odihneasca in pace unchiul vostru!
Am vazut pozele pe Fb tare mult mi-au placut:)si cu banii pe care nu i-a luat poate inseamna ca n-o sa fie asa atras de ei n-o sa-l poata cumpara/vinde nimeni...incoruptibilul:D
Ioannoula sper din tot sufletul sa se limpezeasca apele....si sa va fie bine tie si Fannoulei!
lukasnicolas...hai Doamne-ajuta cand veti decide cu bb2...e de bine poate reusim in aceeasi perioada s-avem ce povesti:)
Rania bine ai venit!sa ai o sarcina usoara in continuare nastere la termen si cu o durere si bbitsa sanatoasa si voioasa:)

Azi am fost si eu cum v-a zis carmaw si-am luat masina de inghetata:D am bagat bolul in congelator iar maine is the big day hihi am gasit multe retete d-abia astept sa le fac am gasit si granite si inghetate si mai light...ca sa nu ne facem cat malu'.Carmen am vazut reteta n-am fructoza dar acolo unde scrie tipa de unde le-a luat(retetele) are reteta originala cu zahar si glucoza...si am gasit dc vrei si de iaurt de pepene galben si iaurt si altele...in greaca dar traducem dc vrei:D.Carmen ce bine ca nu e nevoie de operatie...uite vezi iese soarele si pe straduta ta:)

puuuuup

Mergi la inceput