Strugurasi de Sept -Oct 2011 (64)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

fetelor ... vi-am zis mai de mult ca am ceva infectie jos.. nu stu ce e , dar pt ca in cateva zile am uitat sa ma dau cu crema probabil si din cauza transpiratiei s umezelii a aparut iar chestia urata.. i-am facut poza sa pot vedea ce e acolo si seamana cu o basica din arsura..ma pisca cand pun mana (ar nu cand fac pipi sau ur si smplu), ma mananca uneori si eu ca disperata ma scarpin pana da sangele.. si odata scarpinata tine cateva zile bune, de creia o pauzasc si pastrez locul uscat trece pana o iau de la capat...

aveti habar ce ar fi ? nu ustura, nu pisca nu am treaba , nu am scurgeri..

26+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

andreea nu intra in panica! eu l-am intrebat ca am ramas cu reminiscente de la prima nastere . s-a uitat in calendar si a spus ca e cea mai libera perioada a lui, fara multe nasteri si ca atunci e posibil sa plece. nu era nimic programat inca!
acum zona e mai sensibila …. asa a aparut candida. cred ca se rezolva local cu ovule fara probleme. tel lui epu

racheel esti foarte tare …. -1!!! sa ai grija ca daca continui sa scazi tre' sa vb cu medicul

seidana ma depaseste problema ta... dar mai ai putin si ajungi la dr. si poate e bine ca s-a reactivat ca sa vada exact despre ce e vorba

eu tocmai mi-am sters de praf aparatul de smoothie . nu l-am mai bagat de un an in seama si de cateva zile m-au luat niste pofte ...
n-are rost sa spun ca m-a luat un pic raceala si de doua zile parca sunt batuta. mi-e greu sa si respir dar sa ma misc ....

mami de (30.06.2005) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Seidana,poarta numai chilotei si pantaloni de bumbac . Pe mine asa m-a sfatuit medicul inca de la inceputul sarcinii. Besica e sigur de la umezeala ,ar trebuie sa se usuce acolo,oare pudra talc de bebe e buna? Ca sigur ar ajuta,ia din umezeala,calmeaza iritatiile etc . Si ma gandesc ca daca e ok pt bebe nou nascut de ce n-ar fi buna si pentru gravidute?
Eu cand aveam probleme din astea,incercam sa aerisesc zona respectiva,imi luam fusta sau camasa de noapte fara lenjerie intima , stateam in pat cu picioarele desfacute si o ridicam fusta sa vina aerul acolo

Elly ,smoothie,vreau si eu retete. Cand am ramas insarcinata l-am disperat pe al meu sa-mi ia aparat pt smoothie,am facut o data si de atunci sta pe dulap.Cred ca e cazul sa-l scot si eu si sa-l pun in functiune,mai ales ca e sezonul fructelor

Eu transpir stand pe loc ,sunt uda pe fata,spate,piept si in 5 minute ma iau frisoanele si mi se face frig. Si am o durere mare in stern de vroia al meu sa mergem la spital .
Si nu mai zic ce dureri insuportabile de picioare am am plans azi ,nu le mai suportam ,mi-am facut masaj cu crema,le-am cocotat in sus si tot degeaba ,dar nici in picioare nu am stat ,am lenevit toata ziua

22+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

alayna ... si pe mine ma dor cateodata picioarele de imi vine sa mor. inainte daca ma dureau la bagam in apa calduta cu sare si apoi le tineam in sus. dar cine stie daca in sarcina o fi ok apa cu sare?!?

iar cu smoothie ... eu il am de vreo 3 ani ... 1 an l-am folosit intensiv, in urmatorul mai putin si acum cred ca are anul de cand sta. dar cum la mine e plina bucataria de fructe, ca am pofte non stop de fructe, si parte din ele se strica ca nu apuc sa le mananc, ma gandesc de cava vreme sa-l pun in functiune.
nu stiu sa-ti spun retete. eu am o carte a lui cu retete de smoothie dar nu o folosesc decat sa-mi fac pofta ca niciodata nu am toate fructele sau ingredientele unei retete in casa. asa ca la ce scrie acolo si dupa aia inventez ceva
bine, ma mai inspir la combinatii ...
spre exemplu acum se stricau bananele. asa ca am bagat 2 banane bucati, vreo juma' de punga de fructe de padure si capsuni congelate (un rest din congelator), sucul de la 1/2 lime, sirop de visine (din ala concentrat) si lapte .... toate dupa ochi.
vara, cuburile de gheata sunt un must!
cateodata mai gust cate putin si daca lipseste ceva mai adaug.
totul e de cum combini fructele intre ele si sucurile. folosesti lapte sau iaurt cand ai banane sau fructe de padure si suc "natural" de mere, portocale, lamaie cand faci diverse combinatii de fructe.
a si pentru un gust intens baga si un sirop concentrat.

mami de (30.06.2005) si 22+

Mergi la inceput

si am schimbat si semnatura

mami de (30.06.2005) si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

gravidutzelor dragalase.

Apucai sa mai bag si eu un ochi.

Andreea, nici eu n-am avut niciodata candidoza inaintea sarcinii, acu' avui, o tratai, zisei c-am scapat, si la cateva saptamani a revenit. Doctorul meu mi-a spus ca o data ce-am apucat s-o fac in sarcina, am s-o tot fac pana la sfarsitul sarcinii, dar nu e nimic grav, doar neplacut. Prima data mi-a dat un gel intra-vaginal, de data asta mi-a dat niste pastile. Altfel mi-a zis ca nu prea am ce sa fac, doar sa ma dau cu talc dupa dus pentru a reduce senzatia de mancarime. Si cu prezervativ (si lubrefiant) pana la sfarsitul sarcinii ca sa nu ne-o tot dam unul la altul.

Seidana, eu as zice talc impotriva mancarimii si mers la doctor sa-ti spuna exact ce e si ce sa faci.

Am inceput sa ne uitam si noi dupa lucrusoare pentru bebe si am comandat patutul si o comoda/masuta de schimbat. Patutul a ajuns deja si l-a asamblat tati de bebe ieri

Dragelor, voi dupa ce carucioare va uitati? Noi ne dorim un carucior multi-functional, care sa poate fi folosit si la inceput de tot, si mai tarziu, si care sa poata fi facut f. compact pt. transport in portbagajul unei masini mici. Aici majoritatea carucioarelor sunt mari si butucanoase si ma gandesc ca in Europa ar trebui sa fie mai stilate, mai delicate, si mai compacte. Sotul vine in Europa peste o luna si ne gandim daca n-ar fi o idee buna sa ia de acolo, dar nu prea stiu ce e pe piata.

Lai 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Jade, ma bucur ca sunteti bine

Ramo, felicitari pentru perechea de strugurasi

Lai 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

sal fetelor...Sunt ruptaa!!Am inceput saptamana in forta!Azi am avut examen si am fost la cumparaturi ca ne renovam dormitorul.Merg imediat sa fac o baie lunga.Abia astept sa stau intinsa in vana si sa vad cum imi sare burtica.
Eu am avut candida la prima sarcina, a fost oribiiil.Ma opaream, ma manca tot timpul si ma ustura, nu mai stiam cu ce sa ma spal, ca pasca ma ardea orice gel intim, plus ca spre sfarsitul sarcinii nu stiam daca am scurgeri sau mi s-a rupt apa, fiindca devenise foarte abundenta..Dupa ce am terminat cu alaptatul am luat macmiror ovule si nizoral oral, si eu si sotu (el doar oral, ca nu avea ce sa faca cu ovulele ). Am scapat de ea, sper sa nu mai fac sarcina asta..mi-a zis cineva ca o sa o fac la fiecare sarcina, dar inca nu am nimic.
Va pup, ne "citim" maine, ca neaparat tre sa fac baie.

21+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

Buna dimineatza:) dau eu cafelutza,nesul,lapticul,ceaiul cioco calda sau ce va doreste inimioara ca nu am mai dat de mult.

In legatura cu candida si eu o patesc pfff:( incomod nu am ce spune... dar cum simt ca ma iau mancrimile ma spal rpd si dau cu tinctura de iod(sper ca nu e contraindicata dar e singura care ma rezolva imediat pana sa ajung sa ma scarpin pana dau de sange(la fel ca tine seidana eu daca am o buba mica mica rup coaja ma scarpin pana da sangele fie ca e vb de o intepatura de tantar,,,
Vara la bunici o pateam rau cu puricii vaiiiiii cand eram copil si stateam toata vara ma intorceam plina dar plina de bube pe maini pe piocoare pe burta pe spate pe fund peste tot pe unde ma pisca un nefericit:)))), si cu ocsii d pe fata la fel fac:((( iese unu il zgandan pana fac rana:( in loc sa l storc frumos fac rana ca sa iasa..

o zi frumoasa va doresc.

27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Neata,

Eu is treaza de la 5:45 din cauza ca m-am culcat aseara la 10 cu bebe.
Atat de obosita am fost incat nu m-am mai trezit nici sa fac pisu, ceea ce e o raritate.

Acu mor de somn insa nici sa dorm nu mai pot. Asa-mi trebuie daca nu ma culc la ore mai "normale".

Profit de liniste sa mai zac si eu un pic, dupa ce se scoala teroristul nu mai am sanse.

Seidana, incearca sa te abtii de la scarpinat. Cu cat te scarpini mai mult, cu atat te va manca mai rau. Stiu ca e usor sa vorbesti cand nu esti in cauza dar teoria asta spune. Recunosc ca nici eu nu rezist la mancarimi dar poate tu esti mai tare decat mine.

Vroiam de mult sa va spun ca eu am o listuta cu lucruri "de cumparat" pentru cand vine bebe, ceva gen: pt. spital, pt. acasa, etc. facuta in excel.
Am mostenit-o de la cineva inainte sa se nasca Robert.
La ora aia am adaptat-o pt. ca unele lucruri nu corespundeau cu dorintele mele insa mi-a prins bine ca punct de reper.
La fel mai am materiale depsre alaptat si ingrijit copilul (cursuri tinute de dr. Culcer cu poze si exemplificari), despre diversificare (cand o fi cazul), retete pt. copii si muzica din Cutiuta Muzicala (tot cand o fi cazul).
Ma rog, se gasesc o groaza de lucruri la mine pe calculator ramase de la prima sarcina cand am avut timp sa scotocesc netul si sa adun si de la alte mamici.

Daca vreti ceva, sa-mi dea cineva o adresa de mail pe PM si trimit ca sa lepuneti pe contul comun (n-am idee daca mai exista asa ceva pt. ca la un moment data am sarit niste capitole).

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput