epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim nu presupui bine, imunologia nu are nimic de-a facecu coli, e vorba de reactii umorale, antigen -anticorp, aici e vorba de bactereologiem am facut la zootehnie anul 5 un semestru, deci stiu despre ce vorbesc ![]() nu am facut eu cercetare, recunosc ![]() insa am o curiozitate beren, ai pasit vreofata intr-un Grossmarkt, mai ales in cel din Hamburg sa vezi cum arata sdandurile turcesti agroalimentare si sa vezi in ce conditii sunt depozitate fructele si legumele, unde limitele de igena si curatenie sunt minime. cunosc bine zona, mergeam cel putin de cateva ori pe an in depozitele lor, la Nuremberg, la Koln, Frankfurt, Ham. |
Atunci ar trebui sa mai studiezi, orice epidemie este subiect valid pentru imunologia moderna, care acopera atat epidemiologia clasica, cat si problema desfasurarii optime a resurselor in campania sanitara (de la control la carantina).
Sigur ca am cumparat si gustat fructe din magazine frantuzesti si nemtesti (valea Rhinului mai ales). Tot asa, i-am vazut unii spanioli care lucrau "muncile de jos" in Paris, si m-au impresionat prin lipsa de curatenie. Neplacut.
Dar ce relevanta are in contextul asta opinia si experienta unei singure persoane? Zero...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim imunologia nu are nimic de-a face cu coli |
Era sa ma'nec cu iaurt! Iaurtul de seara.
![](alcool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doruletz Eu evit demult fructele si legumele din spania, chiar si pe cele bio, prefer ne-bio local ceva mai scump decat "bio" spaniol mai ieftin. Spaniolii au fost de nenumarate ori reclamati la comisia europeana pentru folosire de pesticide interzise sau peste normele acceptate deci mai mult ca sigur ca nici "bio-ul" lor nu e chiar asa de bio. Capsunile spaniole sunt pe tarabe aproape tot anul, nu au nici un gust, sunt mari cat un mar dar sunt rosii doar la exterior, sunt crescute sub folii de plastic, suspendate deasupra solului si cu un fel de 'perfuzie' asemanatoare cu cea de la spital... am vazut un reportaj despre serele din sudul spaniei, inclusiv cele care se dadeau "bio", a fost horror, de atunci nu m-am mai apropiat de capsunile spaniole, nici macar sa le ating cu mana. Si nici de alt fruct sau leguma din spania, bio sau nu. Cam asa arata serele din sudul spaniei : http://www.grid.unep.ch/activities/global_change/atlas/images/espagne.jpg si mediul "curat" in care cresc legumele "bio": http://emi-cfd.com/echanges-partenariats7/local/cache-vignettes/L300xH225_jpg_usine_fraises-2-d101c.jpg sau: http://emi-cfd.com/echanges-partenariats7/local/cache-vignettes/L300xH201_jpg_epandage_pesticides_huelva_2-2-73704.jpg Cat despre schimbarea etichetelor cu provenienta, da, cred ca exista si d'astea dar sunt exceptii si oricum se pot recunoaste dupa pretul scazut. |
Si eu la fel,prefer capsunile nemtesti (acum e perioada lor),rosiile nemtesti si in general,produse locale celor spaniole si italiene.
Nu am timp sa caut acum dar si cu produsele italiene bio au fost probleme si citisem ca Italia ar trebui sa fie mult mai intinsa la cite produse bio vind adica nu au logica productiile atit de bune fara a fi ajutate de pesticide.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
cred ca nu ai inteles ce am vrut sa spun e coli e problema bacteriologica, cand ajungi la epidemiologie e profunda problema.
dar oricum vad ca ai studii in domeniul, vroiai sa vezi daca mai retin ceva din anul 5
cat despre parea unui om, ok nu faci primavara cu o floare, dar ma intreb din cati au scris la acest subiect, cati au vazut un depozit de fructe -legume, ca sa spuna ca nu am dreptate, sau cati au lucrat direct in domeniu sa spuna ca Olanda nu cumpara si vinde mai departe, schimband doar eticheta si ambalajul
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
capcaunule, ai grija ce provenienta are iaurtul ce il mananci
oricum in mediu acid si pasteorizat, nu poate fii decat in stare latenta, deci ai sanse sa scapi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim cred ca nu ai inteles ce am vrut sa spun ![]() dar oricum vad ca ai studii in domeniul, vroiai sa vezi daca mai retin ceva din anul 5 ![]() cat despre parea unui om, ok nu faci primavara cu o floare, dar ma intreb din cati au scris la acest subiect, cati au vazut un depozit de fructe -legume, ca sa spuna ca nu am dreptate, sau cati au lucrat direct in domeniu sa spuna ca Olanda nu cumpara si vinde mai departe, schimband doar eticheta si ambalajul ![]() |
Sigur ca probabil nu am inteles ce-ai vrut sa spui... :/
Din experienta personala, prefer fara ezitare profesionalismul nemtesc sau frantuzesc. Mai ales cand vine vorba despre norme de igiena si regulamentarile europene in domeniul alimentar.
Si as fi foarte ingrijorat sa stiu ca o pregatire aprofundata nu acopera si elemente de epidemiologie, imunologie si chiar epistemologie.
![](icon_smile_cool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
profesionalism nemntesc la comert cu fructe si legume, poate turcesc
cat despre normele sanitare din carti e ok, dar tot nu mi-ai raspuns, cate depozite ai vazut in realitate ca sa afirmi ca indeplinesc normele de igena? nu vorbesc de magazine gen Lidl, ci de depozite genul Grossmarkt.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)