epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 6
Mik spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim dana, numa parazitii infesteaza, restu infecteaza ![]() nu trebuie sa ma crezi , tu crede in eticheta ca bine faci ![]() lo siento ca nu mamanci salata, rosii si castraveti , dar nu numai in spanioli sunti, ci si din Olanda ![]() nu is ai mei castravetii, dar am prieteni spanioli care traiesc de pe urma castravetilor, si nu mi se pare corect pentru ei ![]() A las alemanas no le sienta bien el pepino espanol!!! ![]() |
¡Ay, caramba!
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim A las alemanas no le sienta bien el pepino espanol!!! ![]() |
Eiii olim...eram sigura ca asta-i tot ce-ai intzeles!
Daca subiectul mai prezinta interes,cu sigurantza ca vom veni cu noutatzi !
Dorsilia,dar cunostintza ta ce face, a plecat,mai ai vesti?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
Cam ca in toate alte aspecte ale vietii,manipularea este cea care are intotdeauna castig de cauza.Nu cred un om care stie,io cred in "producatori" si etichete.
Olim,nu te intrista,nu esti singura declarata "nebuna" de cei care stiu tot(care nu se uita in gura muritorilor de rind ci in gurile marilor corporatii-acolo sta increderea noastra).
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
beren spune:
Oscar Wilde ne-a explicat demult de tot cum puterea si grandoarea imperiului britanic, mai ales floarea armatei britanice - tanarul ofiter competent, soldatul integru si eroic, etc - erau de fapt datorate... fetelor batrane din Anglia. 
Cam asa si cu economia germana care-si trage vigoarea din legumele spaniole... ![]()
olympia spune:
Mama-i veterinar pensionar, a zis ca ar avea ceva logica aparitia unei tulpini de E coli rezistenta la antibiotice, daca ingrasamantul e de la o ferma mare care baga "preventiv" antibiotice in animale.
Dupa o viata de contact direct si zilnic cu animale de tot felul, ea e mai sceptica si a fost sceptica si in privinta aviarei si a porcinei.
Noi si acum avem gradina de legume si folosim ingrasamant animal... Nu stiu, parca as zice si eu la Olim, ceva nu-i in regula in povestea asta, parca ar fi o campanie impotriva cultivarii bio.
doruletz spune:
Eu evit demult fructele si legumele din spania, chiar si pe cele bio, prefer ne-bio local ceva mai scump decat "bio" spaniol mai ieftin. Spaniolii au fost de nenumarate ori reclamati la comisia europeana pentru folosire de pesticide interzise sau peste normele acceptate deci mai mult ca sigur ca nici "bio-ul" lor nu e chiar asa de bio.
Capsunile spaniole sunt pe tarabe aproape tot anul, nu au nici un gust, sunt mari cat un mar dar sunt rosii doar la exterior, sunt crescute sub folii de plastic, suspendate deasupra solului si cu un fel de 'perfuzie' asemanatoare cu cea de la spital... am vazut un reportaj despre serele din sudul spaniei, inclusiv cele care se dadeau "bio", a fost horror, de atunci nu m-am mai apropiat de capsunile spaniole, nici macar sa le ating cu mana. Si nici de alt fruct sau leguma din spania, bio sau nu.
Cam asa arata serele din sudul spaniei :
http://www.grid.unep.ch/activities/global_change/atlas/images/espagne.jpg
si mediul "curat" in care cresc legumele "bio":
http://emi-cfd.com/echanges-partenariats7/local/cache-vignettes/L300xH225_jpg_usine_fraises-2-d101c.jpg
sau:
http://emi-cfd.com/echanges-partenariats7/local/cache-vignettes/L300xH201_jpg_epandage_pesticides_huelva_2-2-73704.jpg
Cat despre schimbarea etichetelor cu provenienta, da, cred ca exista si d'astea dar sunt exceptii si oricum se pot recunoaste dupa pretul scazut.
olim spune:
doruletz, ce arata poza este marea de plastic,asa se numeste in Spania acest lucru, si e cuprins intre Granada si Murcia, acolo am lucrat si noi cativa ani buni![]()
intr-adevar capsunile nu au nici un gust, dar nici cele franceze nu prea au, si si aici is pline de hormoni de crestere.noi am fost in bretagne sa luam haptamana trecuta si nu era pe departe de a doua poza trimisa de tine, doar ca nu avea omu asa suprafata intinsa. deci tot un drac![]()
si sa stii ca nu au pretul mic cele cu eticheta schimbata, dimpotriva. olanda cumpara toata salata indiferent de marimea ei,chiar si daca era refuzat camionul in Germania, cei din Olanda imediat iti faceau o o oferta de pret mai mic, si iti convenea sa il vinzi lor decat sa ii faci retur in Spania.
si eu o am o reticenta pentru asa zise produse bio, adica nu stiu cat la suta is chiar bio
la fel de jambonul, ouale, carnea bio de aici, mai ales ca al meu lucreza in domeniu, si vede multe ca veterinar![]()
olympia, e normal sa fie sceptica mama ta, ca doar gripa a existat dintotdeauna, si pana la urma s-a demonstrat clar ca a fost o isterie cauzata de niste nebuni, nimic mai mult
hannen, nu imi fac probleme ca ma considera unii nebuna, vezi cine
, dar chiar ma enerveaza oamenii care stiu tot
.io am spus ce am stiut din experienta muncii mele, nu din reclame tv sau internet sau doar sa fiu gica- contra, si sa am mesaje multe.
cred ca aici e un loc unde ne spunem parerea din propria experienta de viata, nu din ce povestesc altii sau de la stirile de la ora 5![]()
cat despre crezutul marilor companii, imi pare rau sa constat ca intr-o lume a accesului la informatii, sunt atatia oameni manipulati si asa usor.
si din pacate astia is cei multi cu care monsato si ceilalti faci miliare profit


beren spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim olympia, e normal sa fie sceptica mama ta, ca doar gripa a existat dintotdeauna, si pana la urma s-a demonstrat clar ca a fost o isterie cauzata de niste nebuni, nimic mai mult ![]() cred ca aici e un loc unde ne spunem parerea din propria experienta de viata, nu din ce povestesc altii sau de la stirile de la ora 5 |
Sunt si eu curios; daca pot sa te intreb, legat de experienta ta de viata, care este domeniul tau profesional prin care ti-ai format opiniile despre agricultura europeana?
Dar despre gripa si virusii care au cauzat epidemiile din 1918 si 2009?
Multumesc pentru raspuns!
beren spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia Dupa o viata de contact direct si zilnic cu animale de tot felul, ea e mai sceptica si a fost sceptica si in privinta aviarei si a porcinei. |
Si despre opinia asta sunt foarte curios, venind (indirect) de la un veterinar. Epidemia de gripa H1N1 din 1918 este descrisa in felul asta de sursele stiintifice:
"The global mortality rate from the 1918/1919 pandemic is not known, but it is estimated that 10% to 20% of those who were infected died. [...] Influenza may have killed as many as 25 million in its first 25 weeks. Older estimates say it killed 40–50 million people while current estimates say 50—100 million people worldwide were killed."
Adica este estimat ca epidemia a ucis intre 50 si 100 de milioane de oameni, si n-a trecut nici macar un secol de-atunci.
De ce ar fi exagerari studiile unora precum Robert G. Webster ("The world is teetering on the edge of a pandemic that could kill a large fraction of the human population" in American Scientist)?
olim spune:
beren, sunt inginer zootehnist si am facut si inginerie economica in agricultura, sotul e veterinar, si am lucrat 5 ani de zile in Spania in domeniul hortofructicol, atat la partea comerciala cat si la logistica.Firma era cea mai mare producatoare de salata iceberg din Europa![]()
a, si tocmai in pregatesc dizertatia pentru luna iulie, termin un master de 2 ani in Controlul calitatii produselor de origine animala .
e ok, pot sa comentez acest tip de stiri ca specialist in domeniuu sau doar ca ascultatoare a stirilor de la ora 5.![]()
o fii Monica Dascalu vecina sotului la Targu Mures, dar nu povestim cu ea despre felul cum se redacteaza stirile
si nici nu ma uit la stiri ca nu am unde aici![]()

