epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
Cu alte cuvinte, UE permite folosirea pesticidelor x,y si z, din care, sa zicem, z aduc prejudicii mai mari sanatatii. Corect pana aici?
Spania(unii spanioli agricultori) fACE UZ DE pesticidele z , dar nu e vina lor ca fac uz, ca doar e legal. Corect ?

spania e campioana la folosirea pesticidelor ilegale:
http://www.theolivepress.es/spain-news/2007/05/16/pp-president-resigns-in-illegal-pesticide-scandal
http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_8241.shtml
http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_8336.shtml

Chiar si normele sunt facute ca sa fie conturnate :) Normele sunt pt cantitatea fiecarui pesticid in parte dar nu pentru cumul si nici pentru interactiile dintre ele. In legumele spaniole s-au gasit cel putin patru pesticide diferite.. chiar daca fiecare dintre ele era in norme. Or fi si produse de calitate dar probabil nu ajung la export.
Citat:
V.M.: Deci daca eu cumpar un castravete contaminat…?
Codruta Usein: Il spal bine, ma spal pe maini, spal toate obiectele care s-au atins de el. Sunt gesturi care la un moment dat nu se fac pentru ca se uita. Aceasta este veriga slaba din lantul epidemiologic si aici apare pericolul de contaminare.

hahaha, intrebare de "jurnalist" (si raspuns pe masura)! Pai daca STIU ca e posibil sa fie castravete contaminat nu-l cumpar! Daca l-am cumparat inseamna ca sunt sigura ca nu e periculos si atunci nu ma comport cu el ca si cu o bomba bacteriologica! Nimeni in mod normal nu sterilizeaza castravetele si toate obiectele din casa inainte de a face o salata.
Cat despre igiena altor popoare, io n-as indrazni sa comentez despre asta, din pacate noi detinem recordurile :
http://www.adevarul.ro/societate/viata/Igiena-inca_o_povara_pentru_romani_0_293971120.html

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

nu cred ca e spirit patriotic, ci rezultatul dorit de nemti, manipularea maselor si uite cum reusesc


Saskia,uite aici ai raspunsul !

Olim,deci tot stirile de la ora 5 te caracterizeaza si mai ai pretentzia sa te"luam in serios",ba chiar te si superi si ceri diplome sa vezi pregatirea altora!Mesajele tale sunt rasiste si pline de ura,alta data am sa raportez la moderator!

Inca odata mi s edemonstreaza ca se citeste printre rinduri,ca ura e atit d emare incit orbeste,fratzilor scoatezi-va ochelarii de cal si vedetzi cu ce ne luptam!

Cred ca "I am legend"a vazut toata lumea(sau ma rog aproape)!Eu as aseara am vazut"Residence Evel"si chiar la Olim ma gindeam!

editez sa spun ca asa cum am spus in primul mesaj,toata lumea are de suferit,nu numai bietzii fermieri spanioli deplinsi de lumea de pe forum!Sa vedem si dupa reuniunea din Louxemburg ce iese la iveala!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu nu mi-as face iluzii ca vreun producator nu-si mai trateaza legumele cu 10 zile inainte de cules , daca-i apare vreo boala. Le trateaza toti cu siguranta, ca altfel compromit toata planta nu doar ce e copt. Ce fac cu cele culese, e discutabil. Depinde si de substanta respectiva, daca-i de contact sau sistemica, ca prima se duce prin spalare, a doua nu. Adevarul ca n-ai cum sa ai cu adevarat un control. Si daca sunt legume ce pot fi depozitate o perioada, sigur mai dau si cei din depozite cu chimicale ca sa nu li se strice marfa. Asa ca spalatul fructelor si legumelor , ba chiar si renuntarea la coaja, sunt necesare, indiferent daca vorbim de culturi bio sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
[quote]V.M.: Deci daca eu cumpar un castravete contaminat…?
Codruta Usein: Il spal bine, ma spal pe maini, spal toate obiectele care s-au atins de el. Sunt gesturi care la un moment dat nu se fac pentru ca se uita. Aceasta este veriga slaba din lantul epidemiologic si aici apare pericolul de contaminare.

hahaha, intrebare de "jurnalist" (si raspuns pe masura)! Pai daca STIU ca e posibil sa fie castravete contaminat nu-l cumpar! Daca l-am cumparat inseamna ca sunt sigura ca nu e periculos si atunci nu ma comport cu el ca si cu o bomba bacteriologica! Nimeni in mod normal nu sterilizeaza castravetele si toate obiectele din casa inainte de a face o salata.


Doruletz, eu cred ca se poate interpreta si altfel:

Nu ai de unde sa stii daca ce ai in sacosa rosii, castraveti, salata, carne, oua etc sunt sau nu contaminate cu vreo bazdaganie indiferent care. Daca am sti nu am cumpara, dar asta e o informatie din pacate incerta si, in majoritatea cazurilor inexistenta.
Daca eu cumpar un castravete si habar nu am daca e contaminat sau nu (cred ca nimeni nu poate garanta pentru nici o leguma in mod absolut, doar daca e restul dintr-o bucata testata, testele se fac prin sondaj) este o norma de igiena elementara sa speli cu maxima atentie inainte de a le consuma.

Deasemenea spalarea tuturor obiectelor care intra in contact cu leguma poate suna pretios dar asta facem zilnic, nu ? Spalam mainile, tocatoarele, cutitele, furculitele, farfuriile, aruncam sau spalam abalajele...

Testarea prin sondaj facuta destul de des, amenzile mari pentru produsele neconforme sau depozitate si manipulate neconform, spalarea temeinica a ceea ce consumam, gatirea mancarii bine si igiena maxima a bucatarului si a bucatariei sunt tot atatea filtre care minimizeaza riscul de a ne alege cu ceva.
Deasemenea existenta unor antibiotice eficiente scad riscul mortalitatii celor infectati.
Din pacate riscul exista permanent si nu poate fi 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lali,in acet caz antibioticele fac mai mult rau,vorbesc de acest tip de e-coli!Inca nu s-a gasit antidotul potrivit acestui tip de bacterie!Asta e ceea ce ar trebui s ane ingrijoreze la maxim ca e o bacterie mutanta careia nu reusesc specialistii sa-.i dea de capat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

totusi, de cate ori se intampla ca legumele (nici macar nu stim sigur ca e vorba despre legume) sa fie contaminate cu o bacterie mortala ? foarte rar si in cazul asta masura de precautie e una singura: sa eviti consumul. Mai ales ca nici nu e sigur ca masurile astea minime (spalat leguma cu apa rece, curatat de coaja) sunt suficiente pentru a indeparta riscul imbolnavirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lali,in acet caz antibioticele fac mai mult rau,vorbesc de acest tip de e-coli!Inca nu s-a gasit antidotul potrivit acestui tip de bacterie!Asta e ceea ce ar trebui s ane ingrijoreze la maxim ca e o bacterie mutanta careia nu reusesc specialistii sa-.i dea de capat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit


Da, stiu asta, s-a stiut inca de la inceput, dupa primele cazuri si primele analize. De asta este si agitatia atat de mare, ca daca era o tulpina de e-coli din celelalte marea majoritate a cazurilor de infectare s-ar fi incheiat cu tratament si revenire completa, fara o rata atat de mare a deceselor si fara afectarile neurologice de care se vorbeste.



Eu spuneam insa ca exista diverse masuri de precautie care actioneaza ca un filtru in orice situatie. Din pacate nu 100%.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

totusi, de cate ori se intampla ca legumele (nici macar nu stim sigur ca e vorba despre legume) sa fie contaminate cu o bacterie mortala ? foarte rar si in cazul asta masura de precautie e una singura: sa eviti consumul. Mai ales ca nici nu e sigur ca masurile astea minime (spalat leguma cu apa rece, curatat de coaja) sunt suficiente pentru a indeparta riscul imbolnavirii.


Din fericire de foarte putine ori. Si noi am adoptat aceeasi masura, evitam consumul pana se lamuresc lucrurile, cateva saptamani fara salata, rosii si castraveti nu fac nici un mare rau.

Insa avertismentele privind igiena sunt binevenite pentru ca si infectiile bacteriene la care rata de mortalitate e minima sunt de evitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

dana, te rog sa ma raportezi la moderator, dar cred ca r trebui sa incepi cu tine.
nu am scris nici un mesaj de atac la persoana ta, asa cum ai facut tu cu mine si nici nu intru sa fiu gica contra si nici sa provoc lumea, am spus doar ce cunosc din experienta in acest domeniu.A, si daca tot mi-ai dat dezaprobare la tot ce am scris, nu ma mai citi draga mea, ca nu ma supar deloc.Sau daca nu esti de acord cu ce stiu altii, argumenteaza cu experienta ta, nu cu dezaprobari, si sa spui ca ce scriu altii e o salata.Daca nu iti place salata, o poti inclocui cu spanac sau alte legume placute tie.Fiecare are dreptul la o parere, si cred aca ar fii mai ok daca ar fii una personala, eu asa am inteles cand m-am inscris in acest forum, si asta a facut ca acest forum sa fie atatia ani, numarul 1Invatam din experienta altora, chiar daca unii nu mai au ce invata, sau asa cred!

nu sunt rasista deloc si nici plina de ura, dar nu pot tine partea nemtilor in aceasta situatie!Au gresit si au recunoscut, asa ca nu stiu ce atatea discutii din partea ta,sau nu ai incredere in ce iti transmit autoritatile din tara in care locuiesti.
mi s-au cerut sa spun ce pregatire am ,ca imi dau cu parearea, lucru pe care l-am facut, frumos era sa mi se raspunda si mie, cel putin din buna educatie

cam atat am avut de spus la acest subiect
imi cer scuze daca am suparat pe cinevanu am vrut sa ma dau deranjez pe nimeni, am scris doar experienta mea in domeniu, nu din stiri si din declaratii politice

Mergi la inceput