Dafin

Dafin | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Am in balcon un dafin - copacel intr-un ghiveci. E destul de mare si ii merge foarte bine, doar ca de vre-o saptamana am observat ca are unele frunze lipicioase, ca si cum ar avea sirop pe ele. Am suspectat vecinii de sus, insa am constatat ca nu doar frunzele din exterior sunt asa, ci si cele mai greu accesibile. Imi puteti spune cu ce le-as putea curata si care ar putea fi motivul acestui lucru? O vecina imi zice sa ii spal frunzele cu bere, insa nu stiu ce sa zic, mi-e sa nu ii fac mai rau (poate se imbata si ii cresc lamai )
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

problema plantei tale ar putea fi aceasta:

http://www.daunatori.info/29/paduchii-testosi/

solutii poti gasi aici: http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/38976/Substanta-lipicioasa-pe-frunzele-de-mandarin-Ce-sa-fac.html

bafta!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pana te lamuresti daca are paraziti sau nu dafinul tau, ai putea sa-l duci in baie, il pui in cada si ii faci un dus . e echivalentul unei ploi zdravene de vara.
eu asa procedez cu gardeniile mele, li se pune praf pe frunze si mi-e lene sa iau fiecare frunza la sters; le bag in cada, le fac un dus, le las sa se scurga apa si pe urma le scot iar pe balcon.
acu' nu stiu cat de mare si greu e copacelul tau.
cu berea nu cred ca merge, am auzit si eu de smecheria asta, dar mi se pare o aiureala, in primul rand pentru ca in natura nu curge/ploua bere pe frunze, in al doilea rand cred ca berea astupa porii (sau cum se numesc, am un lapsus acum) frunzelor, in al treilea rand s-ar putea sa inceapa sa miroasa urat copacelul, a bere trezita

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mie mi-a murit dafinul dupa ce a facut paduchi :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Corina, copacelul meu este cat mine de inalt, iar ghiveciul... pe masura, deci nu il pot duce in baie pentru dus. M-am lamurit insa ca are intr-adevar paraziti (multumesc My_Lady ) asa ca i-am aplicat un prim tratament la fata locului, adica in balcon. I-am tuns o multime de frunze si lastarei afectati mai rau, i-am luat fiecare frunza la spalat cu solutie de sapun de vase (mai diluata) si un buretel de vase, apoi i-am acoperit pamantul cu un sac menajer si l-am clatit turnandu-i apa cu sticla de sus, plus fiecare ramurica in parte. I-am curatat toti parazitii pe care i-am vazut cu dosul de la buretel (partea mai aspra). Am facut mare balta in balcon, dar nu conteaza ca am scurgere. Acum arata tare bine si voios dupa dus si sper sa fie si eficient tratamentul.
Maine ma duc sa caut solutie speciala pentru asa ceva. Apropos, aveti idee unde gasesc? Oare au si la florarie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

tisina, multa bafta in salvarea copacelului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

tisina,ma bucur ca ti-am fost de ajutor!
solutie cred ca ai gasi si la farmacia veterinara(pentru insecte,paraziti) dar mai degraba ai gasi la farmacia fitosanitara!

o solutie ar fi sa comanzi de la o farmacie fitosanitara..online,daca exista!

nu am avut probleme de genul deci nu ma pricep

spor!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Am luat eu din Hornbach un spray special ptr paduchi de plante. Desi eram circumspecta a fost foarte eficient, dupa a doua serie de pulverizare au disparut cu desavarsire toate urmele.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Fetelor, am fost azi in hala Obor, undeva la etaj, la un magazinas de fitosanitare, unde am gasit un "nene" foarte documentat, care mi-a explicat foarte bine ce trebuie facut si mi-a dat Mospilan. L-am auzit explicand si altor clienti ce au de facut in problemele lor si mi-a facut o impresie foarte buna (parea pasionat de ceea ce face, si foarte bine informat), de aceea imi permit sa vi-l recomand, la randul meu, pentru problemele plantelor.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Unde in hala? In cea noua?

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Unde in hala? In cea noua?

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

Nu, in hala veche (aia care arata rau), undeva la etaj.

Tin sa va anunt (cu mandrie), ca dafinul meu s-a inviorat si arata tare bine. "Monstrii" au murit si s-au scuturat. Duminica ii mai fac un tratament, si gata (trebuie repetat la 5 zile).

Mergi la inceput