Scoica sau scaun auto ptr 0 luni?

Scoica sau scaun auto ptr 0 luni? | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

ce imi recomandati: scaun auto sau scoica ptr bebelusha care urmeaza sa se nasca?si ce firme?ar fi mai indicat un scaun auto de la 0-18kg?
este musai sa aiba si isofix?chiar nu stiu dc masina noastra are un astfel de sistem & cum sotu nu e in tara sa verifice...
va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, noi am avut pana la 9 luni o scoica de la Chicco...habar n-am daca la un scaun de masina pt 0-18kg se inchina atat de mult spatarul incat sa doarma la fel de confortabil ca in scoica...De la 11 luni i-am luat un scaun de la Bertoni 0-18kg..nu se inclina nici pe departe spatarul asa mult incat sa stea ca in scoica..adica eu clar nu l-as fi pus in scaunul asta pana acum la 1 an..ar fi fost ff incomod pt un bb..mai ales unul care nu-si tine capul...eu n-am luat scaun cu isofix pt ca nu imi permit, dar daca iti permiti poti sa ii iei.Multa sanatate si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

scoica se spune generic la scaunele auto gr 0, adica cele ce se folosesc de la nastere pana la 9 sau 12 kg.
personal nu agreez produsele 2 in 1, in nici un domeniu. consider ca undeva se pierde din calitate.
firmele care sunt pe primele locuri la testele de specialitate sunt britax roemer si maxi cosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyyy

ptr bebelusha care urmeaza sa se nasca?

Nu am timp sa caut model dar explic. Sper sa se inteleaga.
Pt. un bb care urmeaza sa se nasca ai fi indicat un cos auto(corpul copilului sta la orizontala, ca in patut).
Dupa 6 luni, dupa ce sta in fundulet, poate fi pus intr-o scoica(cu diferite trepte de inclinare). Mai tarziu intr-un scaun auto 0-18 kg.
Nu e musai isofix, se poate fixa si in centurile masinii.
Marca nu mai stiu sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

noi am optat pt un scaun auto marco polo, de la inglesina, 0-18 kg. Are un reductor pt primele luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Cos auto sau scoica sunt unul si acelasi lucru. Si sunt indicate de la nastere pana la 13 kg (sau pana cand observi ca nu mai sta bebe confortabil in el. Unghiul de inclinare sustine foarte bine coloana lui bebe si de aceea este mai recomandat decat scaunul.Plus ca se poate inclina si mai bine atunci cand este montat cu spatele la directia de mers (de la 0 la 6 luni), lucru care la scaunele auto nu se poate la fel de bine, chiar daca producatorul le recomanda de la 0 luni. Noi avem o scoica si o folosim cu succes de la nastere pana in prezent (fii-mea e categoria pana ), la 1 an si 3 luni. Pana la 6 luni am folosit-o atat in masina, cat si la medic sau in vizite, ori la cumparaturi.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Darria

Citat:
citat din mesajul lui babyyy

ptr bebelusha care urmeaza sa se nasca?

Nu am timp sa caut model dar explic. Sper sa se inteleaga.
Pt. un bb care urmeaza sa se nasca ai fi indicat un cos auto(corpul copilului sta la orizontala, ca in patut).
Dupa 6 luni, dupa ce sta in fundulet, poate fi pus intr-o scoica(cu diferite trepte de inclinare). Mai tarziu intr-un scaun auto 0-18 kg.
Nu e musai isofix, se poate fixa si in centurile masinii.
Marca nu mai stiu sa-ti spun.

Daca te referi la cosurile auto care arata ca un fel de patut unde copilul e practic culcat de-a lungul banchetei (adica cu capul spre geamul lateral) acelea nu sunt sigure deloc. Copilul trebuie sa stea cu spatele la sensul de rulare ar masinii prins in centuri de siguranta.

Eu recomand scoica in prima faza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

eu am avut scoica si la 5 luni am luat un scaun de masina 0 - 18 kg. imi pare rau acum ca nu am facut asta de la inceput pentru ca scaunul de masina e mult mai bun si mai comod decat scoica si am de gand sa il las cu spatele la sensul de mers cat mai mult timp. scaunul e britax first class plus si perna reductoare pentru bebelusi mi se pare foarte, foarte comoda. acum baiatul are 6 luni si sta foarte bine in scaun, se joaca, doarme comod iar noi facem drumuri destul de lungi...

Mergi la inceput