Un pic de ajutor va rog
Raspunsuri - Pagina 3
dicirstea spune:
Imi place "IncarcerArta" , este chiar o sinteza a tot ce ai spus.
iar ca imagine... eu vad o pensula si un sevalet "incatusate" (prinse cu o pereche de catuse) iar pe sevalet o pictura in lucru in antiteza...o fereastra deschisa, un rasarit minunat...variatinuni.
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
AkaManah spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marina pe mine m-ar interesa sa cumpar, asa ca daca ai face o colectie de fotografii online , ne-ai da posibilitatea sa viram banii in cont si sa le trimiti pe la diverse destinatii cred ca ai putea obtine ceva bani buni din asta. nu am inca idei pentru titlu, ma mai gandesc Marina |
Cred ca ar fi amatori mai ales ca sunt lucrari bune, din punctul meu de vedere. Nu ma pricep foarte bine la arta, mai ales la cea contemporana dar ...incanta ochiul. Din ce am discutat cu persoanele din conducerea inchisorii...respectivele lucrari intra in patrimoniul institutiei si cred ca e nevoie de un miracol sa se poata instraina. Mai prospectez aceasta posibilitate si sper sa fie posibil pentru ca nu vad alta solutie financiara pentru amenajarea unui spatiu decent pentru acesti artisti.
Multumesc tuturor pentru mesaje. Inseamna mult pentru mine si pentru proiect.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
beren spune:
Imi pare rau daca n-am inteles bine, dar ceva mi se pare foarte gresit in ideile discutate aici.
1) cum adica "tot ce creaza intra in patrimoniul inchisorii"? A semnat fiecare artist o declaratie de cedare a drepturilor artistice? Ei accepta sa participe in conditiile astea?
2) in acelasi sens, cine ar fi in masura sa "tranzactioneze" exponatele? In beneficiul cui, in ce conditii fiscale? Ar avea autorul un cuvant de spus in tranzactie?
3) daca sunt artisti, atunci nu ar fi normal sa-si aleaga singuri titlul manifestarii? Probabil ca ei simt cel mai bine cum s-o descrie...
buli spune:
incarcerARTA mi se pare f misto.
iar ca logo, o sculptura stlizata, "expusa" dupa gratii.
AkaManah spune:
| citat din mesajul lui beren Imi pare rau daca n-am inteles bine, dar ceva mi se pare foarte gresit in ideile discutate aici. 1) cum adica "tot ce creaza intra in patrimoniul inchisorii"? A semnat fiecare artist o declaratie de cedare a drepturilor artistice? Ei accepta sa participe in conditiile astea? 2) in acelasi sens, cine ar fi in masura sa "tranzactioneze" exponatele? In beneficiul cui, in ce conditii fiscale? Ar avea autorul un cuvant de spus in tranzactie? 3) daca sunt artisti, atunci nu ar fi normal sa-si aleaga singuri titlul manifestarii? Probabil ca ei simt cel mai bine cum s-o descrie... |
Beren..usor, nu te supara
Incep academic....deci:
1. ei semneaza un contract cu penitenciarul in acest sens. Tot ce se creaza in interior se face cu acordul, materialele institutiei. Mai mult ei "castiga zile" prin aceasta activitate. Nu au alta sansa de crea ceva decat intr-un program agreat de intitutie. Probabil ca nu ai fost intr-un penitenciar sa vezi ca nu prea ti se cere acordul pentru mai nimic. Ei sunt fericiti ca le trece vremea si au parte de rapoarte favorabile care conteaza in fata diferitelor comisii.
2. nu sunt familiar cu aspectele legale. Daca exista o portita se vor intocmi documente legale. In principiu banii vor fi folositi exclusiv pentru amenajarea unor ateliere pentru acesti artisti in devenire. Inca acest aspect nu este suficient discutat.
3. termenul "artist" este folosit numai de mine. Oamenii sunt talente native, nu au scoala sau preocupari anterioare legate de arta. In privinta manifestarii, nu o organizeaza ei, ci eu impreuna cu penitenciarul. Nu au acest drept legal. Eu sper doar sa fac ceva pentru ei, pentru un program de reeducare prin arta si..o sansa pentru viata de dupa executarea pedepsei.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
beren spune:
| citat din mesajul lui AkaManah Beren..usor, nu te supara Incep academic....deci: |
Daca m-ai fi suparat ti-ar fi fost evident, si n-ai fi luat-o in "usor".
(Daca vrei sa incepi academic, nu incepe cu "deci".)
La subiect: faptul ca oamenii astia sunt sau nu artisti nu-l stabileste nici directorul inchisorii, nici tu. Nici societatea in general. Daca macar unul dintre ei este artist, faptul ca i se cere sa se desparta de opera in asemenea conditii este mai complex decat a fost considerat pana aici in discutie.
Eu inteleg ca spiritul general al comentariilor este in sensul "Aka face un gest de caritate, cei vizati sa faca bine sa fie recunoscatori si sa colaboreze". Si cu toate astea, celor vizati li se incalca drepturi pe care n-ar trebui sa le piarda niciodata.
Cred c-ar fi bine in multe feluri sa ai grija sa nu apari ca un impresar in contextul asta. Succes!
AkaManah spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Daca m-ai fi suparat ti-ar fi fost evident, si n-ai fi luat-o in "usor". (Daca vrei sa incepi academic, nu incepe cu "deci".) La subiect: faptul ca oamenii astia sunt sau nu artisti nu-l stabileste nici directorul inchisorii, nici tu. Nici societatea in general. Daca macar unul dintre ei este artist, faptul ca i se cere sa se desparta de opera in asemenea conditii este mai complex decat a fost considerat pana aici in discutie. Eu inteleg ca spiritul general al comentariilor este in sensul "Aka face un gest de caritate, cei vizati sa faca bine sa fie recunoscatori si sa colaboreze". Si cu toate astea, celor vizati li se incalca drepturi pe care n-ar trebui sa le piarda niciodata. Cred c-ar fi bine in multe feluri sa ai grija sa nu apari ca un impresar in contextul asta. Succes! |
Deci...faza cu inceputul "academic" era o gluma.
Nu voi fi impresarul lor in nici un fel.Pur si simplu, pentru mine, este un act cultural. Nici macar de caritate. Au acolo lucrari bune si foarte bune, speciale intr-un fel, prin simplitate si context si cred ca merita sa fie vazute si de altii.Problema pecuniara nu ma preocupa deloc in acest caz. E prea special. Daca pot face bine il fac gratuit.
Decizia de vanzare/pastrare apartine proprietarului in concluzie eu neavand nici o cadere in a initia/intermedia tranzactionarea lucrarilor aflate in discutie. Artistii, insa, vor participa direct la manifestari si vor primi drepturile de autor (in acest caz albume cu lucrarile selectionate) in limita legii si a regulamentelor interne specifice penitenciarelor.
Legat de drepturi imi pot imagina insa ca, intr-o buna traditie persoanele private de libertate le cunosc foarte bine deci, imi imaginez ca ar fi reactionat. Nu stiu exact care sunt regulile de inchisoare. Stiu ca semneaza unele contracte, intelegeri prin care isi doneaza lucrarile institutiei insa nu am vazut niciunul cu proprii ochi.
Apreciez sfatul tau in ciuda tonul taios. Multumesc
AkaManah spune:
S-a votat IncarcerARTA. Lumea s-a aratat foarte incantata de nume. Multumim TantiZavaidoc. Ma voi tine de promisiune.
Tanti Zavaidoc spune:
| citat din mesajul lui AkaManah S-a votat IncarcerARTA. Lumea s-a aratat foarte incantata de nume. Multumim TantiZavaidoc. Ma voi tine de promisiune. "Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. |
Ia te uita, chiar nu ma asteptam! A fost primul gand, se pare ca si cel bun. Mult succes cu expozitia, eu cred ca o sa fie un succes. Ma gandeam si cum sa arate catalogul-musai sa existe unul! Iar daca nu chemati TVR, nu ati rezolvat nimic
AkaManah, vrei si idei de catalog si alte asemenea? Ca eu idei am. Ti le dau gratis, aici sau pe privat
AkaManah spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
Ia te uita, chiar nu ma asteptam! A fost primul gand, se pare ca si cel bun. Mult succes cu expozitia, eu cred ca o sa fie un succes. Ma gandeam si cum sa arate catalogul-musai sa existe unul! Iar daca nu chemati TVR, nu ati rezolvat nimic AkaManah, vrei si idei de catalog si alte asemenea? Ca eu idei am. Ti le dau gratis, aici sau pe privat |
Kära kollega
Orice sugestie e binevenita. Eu v-am cerut sfatul si il astept oricare ar fi acesta.