Educatia pe calculator pentru cei mici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

AB-AC
Sa-mi fie cu iertare interventia,dar nu inteleg de ce copii au voie sa se joace pe computer doar cand ne aranjeaza pe noi adultii,adica ,atunci cand nu este gata mancare si atunci cand sunt in avion.
Nu-i asta oare o forma de manipulare?
Nu sunt de acord sa stai mai mult de 10 minute la computrer pentru varsta de 5 ani,oricum la mine este voie doar in weekend si doar la mine in poala.

Eu le-am stabilit clar programul saptamanal,iar computerul intra in program doar sambata la ora pe care ea si-o doreste.

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Intr-o casa in care al meu e informatician si sunt calculatoare pe peste tot ... apai noi nu suntem de acord cu educatia pe calculator.
La 5 si 7 ani au voie 10 min fiecare dupa ce si-au facut lectiile in zilele in care eu n-am apucat sa pregatesc cina inainte. Sau pe avion.

Ii tine super linistiti, ii poate invata cate ceva dar este fascinant cat e de adictiv. Mai bine in parc la joaca.

Cea mare mai are nevoie adesea sa caute imagini sau harti pentru lectii si atunci foloseste calculatorul fara restrictii, de asemenea foloseste pe calculator enciclopediile fara restrictii.

Dar in rest e absolut corecta imaginea ta ii las cand ma ajuta pe mine. De fapt nu-s de acord deloc cu ele, dar nu-i pot taia complet de la lucruri comune generatiei lor. Uneori interdictia completa e mai rea decat rezervarea lor pentru cazuri exceptionale.

Nu o vad ca manipulare. E mai curand o ordine. Timpul trebuie petrecut cu familia si prietenii si cand nimeni nu-i disponibil ai o carte si pentru scurt timp calculatorul. Nu las calculatorul sa-i invete, educe etc Iar tv nu am.

Si da uneori tehnica e buna si ca baby-sitter temporar. Nu-s mandra de asta, dar nici nu-mi fac procese de constiinta.

Pe avion zborul NY-Amsterdam e ok ca-l fac noaptea, dar invers nu exista zbor de seara deci citim, ne jucam cu Lego, desenam dar in opt ore se plictisesc pana la urma. Ca ultim resort scot si jocurile. Prefer unele alese de mine decat aceleasi filme si joculete insipide propuse pe avion. Tocmai vazand cum ii tin pe scaun ma ingrozesc.

Si dinner-ul nu-i gata in mod exceptional gen cateva ori pe luna. Dar se intampla si cum sotul meu aterizeaza pe la sate-opt cand copii sunt in pat am nevoie de ajutor ca sa pot termina repede fara a arde mancarea in timp ce mediez conflictele intre doi copii obositi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Daca sunteti tanara pensionara, de ce nu va implicati mai activ in educatia fetitei s-o duceti dumneavoastra la niste cursuri gen dansuri, inot, muzica etc, ca sa nu mai fie nevoiti parintii s-o linisteasca la calculator.
Mesajul dumneavoastra suna a"bila neagra" data tinerilor...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Daca sunteti tanara pensionara, de ce nu va implicati mai activ in educatia fetitei s-o duceti dumneavoastra la niste cursuri gen dansuri, inot, muzica etc, ca sa nu mai fie nevoiti parintii s-o linisteasca la calculator.

daca io-s pensionara:) apai nu-s. Am doi copii si lucrez si mergem si pe unde putem si pe unde ne tine punga ca sa-i educam Incercam doar sa va spun ca jocurile educative pe calculator sunt al naibii de adictive si ca poate nu-i bine sa stea prea mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

daca io-s pensionara:) apai nu-s. Am doi copii si lucrez si mergem si pe unde putem si pe unde ne tine punga ca sa-i educam Incercam doar sa va spun ca jocurile educative pe calculator sunt al naibii de adictive si ca poate nu-i bine sa stea prea mult

AC, mesajul e pentru ioana-t care a initial topic-ul.

Mergi la inceput

hi hi asa-i aceea e pensionara tanara dar ea cauta jocuri pe calculator nu sa-i scoata de la calculator ... ceea cu scosul de la calculator si nefolositul lui in educatie eram eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns promiha spune:

D-na Ioana-t, puteti incerca www.dragoni.ro . E in limba romana si are exercitii atat pentru copii de 4 ani, cat si pentru cei de 9. Dar daca-o lasati singura la computer, n-ati rezolvat nimic. La 5 ani, atat cat are nepotica dvs, orice copil are nevoie de indrumare si incurajare continua cand intreprinde activitati care necesita un minim de disciplina. Sa nu credeti ca jocul, fie el unul educativ, scuteste pe cineva de responsabilitatea parinteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana-t spune:

- AB AC: Daria (nepotica) sta la calculator seara, cand e cu parintii. Ziua, cand sunt eu cu ea, ne petrecem timpul in parc.
- promiha: ai dreptate, trebuie sa am o discutie serioasa cu fiica-mea. Speram, totusi, sa gasesc un joc educativ care nu cere asistenta parintelui.

Va multumesc tuturor pentru sugestii. Le-am vazut pe toate, iar cele mai interesante mi s-au parut CD-urile de la ErcPress si Dragoni.ro. Am vazut jocul cu dragoni, mi s-a parut intuitiv si distractiv, bun pentru un copil de 5 ani. Am rugat-o pe fiica-mea sa caute in librarii si jocurile ercpress. Incercam cateva si vedem ce alegem.
Multumesc

Mergi la inceput