constipatie

constipatie | Autor: Maribela

Link direct la acest mesaj

De o luna si jum baietelul meu s-a constipat,desi consuma ceai la greu,iaurt si supe.Am incercat diverse:debridat,miere.prune uscate,iaurturi,eubiotic s,dar nimic.De o sapt face la 2 zile doar cu supozitoare.Daca ati trecut prin asa ceva cu bb vostru mi-ar prii un raspuns.Baietelul are 2ani si 4 luni si merge la cresa.Aaaa,mananca si fructe,in special mere,caci perele nu-i plac!

doar cei ce cred,inving!Omamica fericita!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai trebuie vazut ce anume din alimentatia zilnica il constipa...branza, banane, orez,poate bea putine lichide..stiu ca si asta duce la constipatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

1. humana milchzucker
2. cereale de la Nestle "Fibre Delicate"
3. prunele uscate pune-le in apa de seara, iar dimineata ii dai sa bea apa in care au stat prunele uscate, eventual poate manca si prunele "rehidratate" daca ii plac. efect laxativ au si caisele confiate de la MegaImage marca 365, si eu si mama mea am patit "rusinea", noroc ca eram acasa cand si-au facut efectul.
4. de ce ii dai ceai ? ce fel de ceai ? n-ar fi mai bine sa-i dai apa plata sau suc natural, din fructe stoarse de tine ?
5. elimina din alimentatie, pentru o perioada, tot ce ar putea sa constipe : banane, orez, morcov, cartof fiert, lapte de vaca gras (daca ii dai, desigur), smantana.
6. mai poti incerca sa-i dai Linex.
7. in situatii "disperate" (nu mai facuse kk de 3 zile) i-am dat fetitei mele picaturi Dulcopic, administrate conform prospectului. mi le-a recomandat medicul pediatru, nu le-am dat de capul meu...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaJianu spune:

Voiam doar sa-ti spun ca aceeasi problema am avut-o si eu cu fetita mea. Noi am remediat situatia cu tratament gemoterapic. La sfatul medicului homeopat i-am dat timp de o luna dimineata si seara cate 16 picaturi (atatea picaturi cate kg are) de Extract din mladite de merisor (doar de la Plant Extrakt caci restul sunt facaturi!!!). I le dizolvi in putin apa si i le dai sa le bea. Sunt bune la gust deci nu va avea probleme. Efectul se vede cam intr-o saptamana.
Am vazut ca scriai ca mananca mult iaurt, tin sa-ti spun ca am citit pe multe site-uri americane ca daca mananci prea mult iaur risti sa te constipi. Un iaurt pe zi e ok, mai mult deja e o problema pt persoanele care se constipa usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pe langa ce ti s-a spus de catre celelalte mamici, imi ofer si eu experienta intr-ale constipatiei:

- Debridatul- la noi a fost cu efect, insa nu imediat, i l-am dat constant, dimineata si seara cate o lingurita, timp de 3 luni, cu pauze scurte (cateva zile)

- merisorul, gemoterapic, iarasi cu administrate de pana la 3 luni, constanta

- tarate de grau inmuiate in apa, o lingirita la o cana de apa, de seara pana dimineata. Cu apa de pe tarate ii fac laptele la prima ora, si taratele ramase in strecuratoare i le bag in terciul de cereale de dimineata, in zilele cand mananca terci de cereale cu fructe pasirate (incerc ca cel putin 3 zile din 7 sa aiba ca mic dejun terci cu cereale si fructe)

- sa consume apa suficienta peste zi

- sa reduceti consumul de branza dulce, iaurturi simple...cel mai bine un Activia cu fibre (cutia inalta, cu iaurt de baut)

bafta multa
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

nu stiu unde ati citit voi ca iaurtul constipa, iarutul natural (nu cel de fructe sau cu alte tampenii in el), din contra, are bacterii active vii, care ajuta la tranzitul intestinal..in fine, fiecare are surse diferite.
Maribela, incearca sa-i dai suc de sfecla rosie, sau dimineata pe stomacul gol, apa fiarta, uosr calduta, eventual pune si o lingurita de miere, dac arefuza sa o bea simpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si al meu baietel are problema asta de cand e ... iese tare dar iese ~zinic ,dar cand vad ca nu iese nu mai incerc nimic ca deja stiu ca e degeaba asa ca ii dau 10 pic de dulcopic in cateva ore iese toooot,insa nu seara ca face in pat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

nu stiu unde ati citit voi ca iaurtul constipa, iarutul natural (nu cel de fructe sau cu alte tampenii in el), din contra, are bacterii active vii, care ajuta la tranzitul intestinal..in fine, fiecare are surse diferite.
Maribela, incearca sa-i dai suc de sfecla rosie, sau dimineata pe stomacul gol, apa fiarta, uosr calduta, eventual pune si o lingurita de miere, dac arefuza sa o bea simpla.

nu iaurtul constipa, ci consumul crescut de lactate (2-3 iaurturi, mai ales alea cu lapte praf in compozitie, lapte, branza dulce, sarata, unt, smantana, etc.) zilnic. Unii stiu ca beau cate 600 ml de lapte pe zi si vreo 3 iaurturi, pe langa smantana, branza dulce din gustari, pranz si cina...asta inseamna ca poate da constipatie dar nu la toti ci la cei predispusi, cu un tranzit intestinal mai incet, cu un colon mai lung etc. Cine nu are pb cu peristaltismul intestinal poate manca lactate cat doreste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Noi folosim atat la constipatie cat si diaree probiotice: baby jarrow dophilus, este de nelipsit in casa...1 sfert de lingurita pe zi, cura 5 zile, depinde de gravitatea problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

si noi am avut si inca mai avem pb de genul asta...nu mereu, cand si cand...dar de la 2 ani se intampla... am incercat de toate, de la alimentatie pana la homeopate si alte produse specifice... toate ajuta, dar numai pe o anumita periaoda de timp... bine, la noi cred ca pb e pe baza alimentatiei, e f mofturos si mananca f putine feluri de mancare... insa incerc pe cat posibil sa-i dau fructe(prune uscate, caise deshidratate), pere, piersici, portocale, cereale nu vrea decat cele cu cioco sau cele gen fitness(bune si alea, ca sunt integrale), nu bea iaurt doar sana, supica e musai zilnic s-o pape...incerc sa-i dau lichide cat mai multe(ma bucur ca acum e cald si vine vara, asa ca va cere el mai mult decat inainte)...uf, stiu ce nasol e...la noi erau perioade cand nu facea 4 zile, si atunci interveneam cu cate o microclisma pt copii...

sper sa gasiti cea mai buna metoda sa scapati de stres si pb...

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

La noi au ajutat urmatoarele:
- Lactoloza
- 1 lingurita de miere (pe stomacul gol) urmata de o cana de apa
- curmale.

Multa sanatate.

Maadi si Calin (19.07.2003)