Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Buna fetelor!

Ca tot e azi subiectul zilei nasterea natural/ cezariana, la mine e foarte simplu. Eu nu pot alege ..asa ca sunt setata pe nastere naturala ....citesc cat pot de mult si ma informez din timp cu ce ma va astepta ... voi face cursurile la spital ... si am credinta ca la spital mi se va acorda toata atentia de care am nevoie astfel incat aceasta experienta sa fie ceva de care imi voi reaminti cu placere.Stiu ca nu va fi usor, insa avand in vedere cat de mult asteptat este acest bebelus .... sunt sigura ca va fi bine pana la capat.

Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine insa este alaptatul. Eu acum am cupa D la sutien si urmeaza sa-mi iau altele ca deja nici astea nu ma mai cuprind. La un san aveam sfarcul foarte bine conturat, acum cu cresterea asta de la B la E ...au disparut cu desavarsire sfarcurile .... si tare mi-e teama ca bietul bebe nu o sa aiba cum sa suga. Insa sper ca ma vor ajuta mameloanele de silicon. Cunosc mame care isi faceau masaj pt conturarea mai buna a sfarcurilor cu Garmastan ....insa habar nu am cum se face ....asa ca sunt in asteptare de pareri si recomandari.
Va si va urez o dupa amiaza placuta.

+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Salutare!
Intru si eu un pic.
Sunt full pana peste cap cu bagaje, cu unele altele. Plecam in curand la tara pe toata vara, asa ca va dati seama ce e in capul meu: mai ia si aia, si ailalta, am o listaaaaa.

Imi expun si eu experienta cu alaptatul: nu, nu e usor sa alaptezi, iti trebuie muuuulta rabdare pana se invata bebe sa suga cum trebuie, sa te storci [mi se acrea numai la gandul 'iar tre sa ma storc'], alaptat la cerere , DAR.... se merita de o mie de ori!!!!! Am alaptat pana ce am intarcat gaza, adica la aproape 1 an si jumate. Bine, de la 6 luni am inceput si diversificarea si mai primea si altceva pe langa tzitzi, nu a papat doar tzitzi tot timpul asta . Si acum imi pare sincer rau ca am intarcat-o.

Eu sunt un caz norocos pt ca am avut lapte din primele ore dupa nastere, si am inceput sa storc sanii de surplus la 2 zile dupa, am avut lapte garla, si, in plus, a contat f mult sa vb cu alte mamici cu experienta intr-ale alaptatului, pe care le-am gasit aici pe forum, care mi-au dat sfaturi f utile cand eram disperata, caci nu e totul roz mereu. Asta la inceput pt ca mai apoi s-a gasit o desteapta de dr care sa imi zica ca nu ii ajunge laptele meu fetei si m-am stresat enorm, de unde si laptele a inceput sa fie mai putin. Dar in cateva sapt mi-am revenit, pitica oricum nu a acceptat orice alt lapte decat al meu, direct de la tzitzi, fara bibe.

Pt al doilea bb am lectia invatata: suplimente pt lactatie [din alea homeopate], pompa electrica, pt ca am avut una manuala care efectiv imi dadea dureri de maini de la atata muls si m-am lasat si pagubasa la un moment dat cu mulsul. Cu ajutorul lui DD sper sa reusesc si la al doilea cu alaptatul. Si apropo de pompe electrice, am vazut de la Primii Pasi, la 100 si un pic de lei prin farmacii iar la Carrefour era cu 90 lei, o prietena mi-a zis ca e multumita de ea, isi face treaba. Eu cred ca dintr-asta imi iau. In caz de nu e ok, macar nu imi pare rau de banii dati, caci 600 lei nu as da pe o pompa electrica.

Vizavi de nasterea naturala vs cezariana... eu am fost speriata la prima nastere, stiam ca vreau natural sa nasc dar imi era f teama. Am o singura operatie, de apendicita, si tin minte f bine cat de greu m-am recuperat asa ca am decis ca natural e cel mai bine. Nu am avut recomandare de ceza, ceea ce m-a bucurat, si am nascut natural. Da, au fost dureri, dar ma imbarbatam cu ideea ca gata, mai am un pic si scap de chinuri. Si chiar am scapat. Recuperarea a fost rapida, la 3 ore dupa nastere puteam sa imi tin bebele in brate, sa merg pe picioarele mele. Epiziotomia s-a vindecat mai greu, dar s-a vindecat mai usor decat taieturile implicate in cezariana. Ideea este ca se poate, dureros cum e. Si asa e cel mai bine, parerea mea, si pt bb si pt mama. Zicea cineva ca bb nascut natural e movuliu iar cel prin ceza e roziu... Nu prea cred. Si ala nascut natural are o culoare a pielii ok. Aia care sunt mov la piele au lipsa de oxigen, din cauza unui travaliu greu, sau daca mama nu impinge cand trebuie si "tine" bebele pe canalul nasterii prea mult, si poate fi mov atat nascut natural cat si prin ceza. Diferenta dintre bb nascut prin ceza si cel natural este ca ala nascut natural ala ochisorii umflati o perioada, din cauza ca traverseaza canalul de nastere, care e ingust. Iar ala scos prin ceza are ochii rotunzi din prima pt ca nu e supus acestei presiuni.

Fiecare este indreptatit sa faca asa cum crede de cuviinta. Eu stiu insa ca si de data asta vreau sa nasc natural, sper doar sa nu am contraindicatii.

Acu va las, ca ma intorc la ale mele
O zi faina!

de si21+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Am schimbat si semnatura

de si22+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gertruda32 spune:

Buna, fetelor!
Am reusit intr-un sfarsit sa intru si eu pe net.Abia am ajuns acasa...
Am fost azi la Herghelegiu pt morfo de trim 2 si totul e perfect !!!
Sunt fff happy!!! Micuta mea are 22w5d, conform calendarului si 23w2d, conform masuratorilor, deci e mai maricica...

Seidana , datele pt. listuta sunt: Data nasterii mele 20.02.79, prima zi a ultimului ciclu - 18.12., data aprox a nasterii minunii mele 20-24 sept.

22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

fetele, in sfarsit v-am citit....
am intrat doar sa va citesc, sa va slaut si atata, ca despre nateri nu stiu ce sa zic, decat ca eu sunt o super fricoasaaaaaa si de naturala si de epidurala si de ceza

Zubi, mami25+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Salutare burtici!

Mai,ce aveti? Vin cu la voi si va dau na-na! Ne spunem parerea,nu ne-o impunem si nu ne enervam,eventual ne pun pe ganduri unele sfaturi si pareri ! Subiectele cezariana vs nasterea naturala si alaptat la san vs alaptat cu formula vor fi mereu subiecte controversate,conteaza foarte mult cum scriem informatia cand vrem sa o distribuim,si cum luam fiecare mesajele. Haideti va rog eu,nu va aprindeti prea tare,da?

Eu am nascut natural prima data ,am auzit povesti monstruoase despre nasteri si naturale si prin cezariana,auzisem cum o gravida a fost lasata sa moara pe holul maternitatii din nu stiu ce motiv, copii cu capul spart de la forceps, dizlocari de sold care pot foarte bone sa apara si la cezariana si la nastereanaturala,probleme ale mame inedescoperite inainte de anestezia pentru cezariana si intrarea mamei in stop cardio-respirator , copii nascuti vineti cu circulara de cordon dubla sau tripla , dar am auzit si de nasteri fara probleme majore. Nasterea este o lupta pentru viata,mama lupta sa aduca pe lume o fiinta noua,trup din trupul ei , si face tot posibilul sa ii fie bine mogaldetei,de aceea alege ce crede ca este mai bine. Eu m-am luat mult dupa sfatul dr-itei ginecolog la care am fost prima sarcina,care m-a asigurat ca din punctul meu de vedere,fizic, pot naste natural fara probleme,numai sa nu se intoarca copilul. Am mers pe chestia asta,m-am asteptat sa fie greu ,a fost mai usor decat am crezut eu ca va fi . Ce m-a determinat pe mine sa vreau nastere naturala ,cezariana fiind o oprtiune numai in caz de probleme? Pe mine ma durea deja piciorul,ma gandeam ca daca mai aveam si o cusatura pe burta nu imi voi putea tine in brate copilul cum si cat vreau eu,si ca va trebui sa apelez la ajutorul cuiva sa ma ajute cu copilul si casa. Am nascut natural si m-am simtit bine imediat,eram cea mai vioaie din salon ,am ajutat colegele sa mearga la baie,sa isi schimbe bebelusii si sa manance ( pe cea cu cezariana ,care era mai incapatanata decat mine si nu voia sa priceapa multe , am obligat-o sa manance un iaurt ,l-a, mancat impreuna numai sa manance ceva). La fel ca mine era din salonul alaturat o mamica cu cezariana,care isi ajuta colegele de salon nascute natural,dar cusute rau e tot,care nu puteau sa stea in fund ,care se constipasera de plangeau de durere.

Parerea mea este ca psihicul conteaza cel mai mult,cum esti setata sa gandesti... Au trecut multe in jurul tau prin cezariana si a fost naspa? Normal ca mori de frica atuncicand auzi de bisturiu. Auzi numai de copii cu dizlocari de sold, hematoame de la vacuum si forceps si copii cu circulare de cordon? Normal ca vrei cezariana cu orice pret si cauti un dr sa "te imbolnaveasca suficient "cat sa nu te rogi de dr sa iti faca cezariana !

Eu propovaduiesc nasterea naturala pentru ca mie mi-a fost usor,si asa am vrut,sa nasc natural. M-am informat foarte bine inainte care ar fi semnele ca trebuie cezariana,stiam cum sa vorbesc cu dr-ii astfel incat sa nu trebuiasca sa ma rog de ei,ci sa imi faca cezariana daca era necesar.Totul pentru copil!

Ajunge cat am, scris?
Fac curat in casa si revin,ca azi nica nu am facut[.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui gertruda32

Buna, fetelor!
Am reusit intr-un sfarsit sa intru si eu pe net.Abia am ajuns acasa...
Am fost azi la Herghelegiu pt morfo de trim 2 si totul e perfect !!!
Sunt fff happy!!! Micuta mea are 22w5d, conform calendarului si 23w2d, conform masuratorilor, deci e mai maricica...

Seidana , datele pt. listuta sunt: Data nasterii mele 20.02.79, prima zi a ultimului ciclu - 18.12., data aprox a nasterii minunii mele 20-24 sept.

22+ cu

felicitari pt rezultatele bune... esti in listuta

25+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Mie mi-e frica si de nasterea naturala si de cezariana

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 25+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

am fost la dr, nu-i infectie, e raceala normala. n-am febra, tensiunea buna, nu horcai la respirat, deci paracetamol, lamaie, miere...
daca incep frisoanele sa ma duc din nou.
m-a linistit ca tusea nu-i face rau la bebelina :D si la sarcina in general.
din pacate a zis ca nu crede ca se va imbunatati situatia considerabil pana sambata cand trebuia sa plecam in mini vacanta si ca ar fi bine sa anulez

ma oftic ca nu mai apuc vacanta cu sotu cine stie pana cand. peste o luna plec, apoi vine pitica...

21+ cu

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna seara scumpele mele!

Imi cer scuze ca nu am intrat mai repede astazi, insa m-am simtit foarte obosita si am avut dureri de burtica. Pentru ca nu am stat locului, am gatit . Venea sotul de la munca si nu mai aveam nimic sa-i pun pe masa. El este total antitalent la mancare, nici macar cartofi prajiti nu face.
Am primit rezultatele la QF-PCR ( o metoda rapida de amplificare directa a ADN-ului si spun asa:

REZULTAT: Nu au fost detectate aneuploidii moleculare ale cromozomilor 13,18,21. Au fost detectate o copie a cormozomului X si una a cromozomului Y, sugerand un embrion masculin.

Ei, pana la faza cu cromozomii 13,18 si 21 am inteles. Copilul meu este perfect sanatos. Nu are Sindrom Down, Sindrom Edwards sau Spina Bifida. Insa.........Ce vrea sa zica in urmatoarea propozitie?????? Ca piticutza mea e de fapt un piticel????

Asta chiar ca nu mai inteleg.
Va multumesc tuturor pentru adevartul sprijin pe care mi l-ati oferit. Sunteti THEEEE BESSSSSSSTTTTT

Azi sunt cel mai fericit om de pe pamant. Am plans de fericire si sotul era in al-9-lea cer. Acum face biza de mine ca nu e fata...Oare asa e? Tre sa o sun maine pe dr sa o intreb...ca sunt debusolata rau...

20+ cu

Mergi la inceput