Executare silita - etape?

Executare silita - etape? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Care sunt etapele unei executari silite in cazul neplatii unui credit bancar, negarantat cu ipoteca?

Se trimit notificari, somatii, apoi? Dosarul se poate trimite si judeca fara ca debitorul sa fie informat in vre-un fel ca in data de la ora de e proces? Decizia de executare silita e definitiva si irevocabila? Cum se pune in aplicare, in cat timp? Mai exista posibilitatea rezolvarii pe cale amiabila dupa ce s-a dat o hotarare de executare silita?

Ceva mai concret, e vorba de un card de credit, in ianuarie s-a primit prin posta (fara confirmare de primire sau altceva, un plic aruncat in cutia postala)) o somatie (fara semnatura si stampila in original pe ea, doar un xerox prost si ilizibil dupa un soi de stampila), s-a achitat o suma atunci, destul de mica in raport cu valoarea totala a creditului, iar 5 luni mai tarziu, fara nicio alta hartie/notificare/instiintare s-a primit tot prin posta (aruncata in cutia postala, fara confirmare de primire sau altceva) o hartie cum ca procesul a fost deja judecat cu 2 saptamani in urma si s-a dat verdictul de executare silita.

E legal ca si procedura?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

contractele bancare sunt titluri executorii - prin urmare se pun in executare extrem de usor - se duce banca, investeste contractul cu formula executorie si e bun de executat. in plus, din cate stiam (nu mai sunt la curent), banca are executori bancari proprii, prin urmare trecerea la executarea efectiva e extrem de rapida.

prin neplata unui contract bancar esti de drept in intarziere - fara notificari, somatii sau altele asemenea. deci nu e obligatoriu sa primesti nimic.

banuiesc ca poti face contestatie la executare - dar nu am destule informatii sa te lamuresc si nici nu sunt la curent cu executarea silita bancara efectiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Ce anume te intereseaza, exact?
Executarea depinde de la banca la banca.
In primul rand ar fi foarte indicat sa mergi la banca sa discuti ce si cum, sa vezi daca te executa ei sau creanta a fost vanduta unei firme de executare.

In general, acum ei vor cauta unde lucreaza respectivul si vor face poprire pe venituri, ajutoare sociale, ce mai sunt, in limita impusa de lege, pana la recuperarea totala a datoriei.
Grija mare ca odata ce a ajuns la executare sunt niste dobanzi pe fiecare zi de te omoara...

Sper ca m-am exprimat bine, ca nu cunosc termenii juridici..

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput