Iar scandalizare generala

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Intrebarea celei care a initiat topicul nu era legata de aceasta actrita,ci de unde trebuie inceputa educatia privind alaptarea naturala . Deci de ce nu raspundeti la ea?

Incerc eu sa raspund :).

Judecand dupa reactiile din urma aparitiei Anielei in Parlamentul Romaniei, pentru Romania ar fi potrivita o campanie cam asa: apare Vitoria Lipan incotosmanata, cu privirea in pamant si stergand cu hainele-i decente si cernite peretii Parlamentului.
Bebele Lipan incepe sa planga de foame, Vitoria se uita ingrozita, inrosita si rusinata in jur.
Ii da suzeta, ii da o bucata de maneca inmuiata intr-o plosca pe care o duce la sold. Nimic. Bebele Lipan urla in continuare.
Se duce pe undeva in cel mai indepartat colt si, cocosata si rusinata, incepe sa-si alapteze copilul, timp in care il si sufoca cu o patura tesuta in motive populare pe care o poarta mereu in traita.
Moment in care apar mandri alesii Voicu si Prigoana, cu un tamburel de plastic pe care il intind Vitoriei fara sa se uite la ea: Locul ales e perfect, tanti, numai ca doream sa va oferim confort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Chatonel, ai explicat despre peridurala si efectele ei si de aceea am zis ca si la noi se face cu.
Poate am inteles eu gresit.

BAZAR UMANITAR

pai am explicat efectele periduralei facute in fr, mai exact la Toulouse; poate ca si in fr, in alte regiuni nu se executa la fel.
In ro, din ce au povestit fetele de la odiseea mea, tehnicile nu sint aceleasi: peridurala nu se pune de la inceputul travaliului (parca) si nu se pun doze peste doze...
Ar trebui sa ne povesteasca fete care au facut, experientele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Lucialu de ce este oripilant faptul ca respectivul copil avea 18 luni? Recomandarile OMS sunt de pana la 2 ani. In unele triburi din africa si america de sud alaptarea se face si pana la 6-7 ani. Na! Ia-te si oripileaza-te de asta. Copii respectivi nu devin perversi, surpriza!

Ar fi trebuit sa fie o mama cu un copil de 24 de luni. Ce sens ar fi avut sa mearga cu un copil de pana in 6 luni?

Cele care sunteti contra, nu intelegeti deloc importanta alaptatului. Ce conteaza mai mult:
- ego-ul vostru, mentalitatile inchistate?
- sanatatea copilului?

Nu ar vrea fiecare din voi ca sotul/sotia copilului vostru sa fi primit la randul lui/ei cele mai bune ingrijiri si ajutor din partea parintilor? Nu va doriti copii si nepoti sanatosi? De ce va ganditi NUMAI la voi si NUMAI pe termen scurt?

Mergi la inceput

alex_andra daca Cristofor Columb s-ar fi descurajat din prima cand s-a dus si a cerut sponsorizare, ca sa zic asa, sa descopere noul drum catre Indii, cand crezi ca am fi descoperit America?

Ai dreptul sa alegi daca vrei sa alaptezi sau nu DUPA CE AI INTELES DE CE E NEVOIE SA FIE ALAPTATI COPII PANA LA O ANUMITA VARSTA, cel putin 2 ani (desi daca s-ar apuna cineva sa studieze mai mult ca sigur ca ar descoperi ca limita de 2 ani e ceva inflexibil, alaptarea ar trebui facuta pana cand doreste copilul).

Daca nu ai inteles lucrul asta si totusi nu vrei sa alaptezi, dai dovada de ignoranta crasa, iresponsabilitate. Bineinteles ca e preferata starea de ignoranta vs starea de constienta in care trebuie sa realizezi ce aspecte negative ii induci copilului in mod voit. Da, e o diferenta mare! Multi prefera o constiinta doriminda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:

Chatonel, ai explicat despre peridurala si efectele ei si de aceea am zis ca si la noi se face cu.
Poate am inteles eu gresit.

pai am explicat efectele periduralei facute in fr, mai exact la Toulouse; poate ca si in fr, in alte regiuni nu se executa la fel.
In ro, din ce au povestit fetele de la odiseea mea, tehnicile nu sint aceleasi: peridurala nu se pune de la inceputul travaliului (parca) si nu se pun doze peste doze...
Ar trebui sa ne povesteasca fete care au facut, experientele lor.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

La Giulesti (asta, ca sa nu mai spun "la noi") se punea peridurala cand aveai dilatatie cel putin 4, pt ca ne spuneau ca peridurala poate impiedica dilatarea sau contractiile si daca e inainte de 4 s-a dus naibii toata nasterea.
Mie mi-a facut o singura doza, dar cred ca din cauza ca nu au mai apucat sa-mi mai faca alta, pentru ca am nascut la un sfert de ora dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

alex_andra daca Cristofor Columb s-ar fi descurajat din prima cand s-a dus si a cerut sponsorizare, ca sa zic asa, sa descopere noul drum catre Indii, cand crezi ca am fi descoperit America?

Ai dreptul sa alegi daca vrei sa alaptezi sau nu DUPA CE AI INTELES DE CE E NEVOIE SA FIE ALAPTATI COPII PANA LA O ANUMITA VARSTA, cel putin 2 ani (desi daca s-ar apuna cineva sa studieze mai mult ca sigur ca ar descoperi ca limita de 2 ani e ceva inflexibil, alaptarea ar trebui facuta pana cand doreste copilul).

Daca nu ai inteles lucrul asta si totusi nu vrei sa alaptezi, dai dovada de ignoranta crasa, iresponsabilitate. Bineinteles ca e preferata starea de ignoranta vs starea de constienta in care trebuie sa realizezi ce aspecte negative ii induci copilului in mod voit. Da, e o diferenta mare! Multi prefera o constiinta doriminda.

Oana, draga, vorbesti si tu ca sa te afli in treaba.
Unde am zis eu ca nu vreau sa alaptez sau ca nu am vrut sau ca sunt impotriva?

Mai citeste, fetita si tu un subiect inainte sa vorbesti aiurea in targ.

Mergi la inceput

buflea, lumea este vehementa pentru ca procentul de alaptare este de 12%. In tarile "primitive" copii sunt alaptati in proportie de peste 95% natural, daca mama nu are lapte, atunci ii da doica. Intre 12% si 95% nu vi se pare niciuneia din voi ca este ceva neinregula? Matematic vorbind, ESTE NEINREGULA, NU IAU IN CONSIDERARE NIMIC EMOTIONAL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
La Giulesti (asta, ca sa nu mai spun "la noi") se punea peridurala cand aveai dilatatie cel putin 4, pt ca ne spuneau ca peridurala poate impiedica dilatarea sau contractiile si daca e inainte de 4 s-a dus naibii toata nasterea.
Mie mi-a facut o singura doza, dar cred ca din cauza ca nu au mai apucat sa-mi mai faca alta, pentru ca am nascut la un sfert de ora dupa ea.

BAZAR UMANITAR

pai cam asta e ideea: aici se pune de la inceputul travaliului pt ca femeile nu suporta durerea contractiilor si vor sa nu le simta. Si de aici tot chinul, cu nasteri si de 24 de ore...

Mergi la inceput

en_kvinna deci pana la urma cred ca e vorba de limitele fiecaruia cu privire la, de exemplu, decenta. Pe mine nu ma deranjeaza nurii vreunei fete cu sangele fierbinte. Chiar ma minunez cat de frumoase sunt unele, iar in alte cazuri ma minunez cat de dezmembrate fara chef si lalai sunt unele tzitzi expuse asa zis "ostentativ" de fete tot cu sangele fierbinte. Uneori ma intreb daca nu cumva ar trebui sa am o putza pe undeva pe acolo .

Inteleg ca e chestiune de educatie si de preferinte, dar daca nu iti convine, te uiti in alta parte. Asa toata lumea e impacata pentru ca si fata care isi afiseaza nurii are o problema cu sutienul: o deranjeaza rau de tot asa cum pe noi ne deranjeaza ca nu are. Totusi poate ca fata face totusi un compromis si pune o bluzita pe ea, de cele mai multe ori bluzita nu e transparenta, e mata, deci face totusi un efort sa ne respecte "conventiile" din capul nostru.

Mergi la inceput

Denizel, m-ai amuzat teribil pe langa faptul ca ai punctat la fix.

Mergi la inceput