Iar scandalizare generala
Raspunsuri - Pagina 3
Tonia Antonia spune:
Profit si eu de aces subiect sa mi spun oful...Sunt gravida pentru a doua oara dupa 9 ani de la prima sarcina. Am alaptat primul copil 6 luni. Intre timp nu mai locuim in Romania si in tara in care traiesc acum voi avea dreptul la 10 saptamani de concediu postnatal. Voi alapta probabil 2,5 luni...Ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie? Trebuie sa ma intorc la job pentru ca sunt singura care lucreaza in familie si cat stau acasa cele 10 saptamani nu iau nici macar jumatate din salariu...Programul de lucru este de la 8 la 18.
Ce vreau sa spun este ca nu e totdeauna este posibil sa alaptezi pana la 2 ani...
blackgirl0 spune:
Tonia, banuiesc ca esti medic plecat in Franta (am eu un feeling, asa!). Din cate stiu, copilul poate sta cu maternelle (un fel de bona care detine ceva gen cresa acasa la ea) si la ora de alaptat sa ti se permita de la munca sa mergi la ea acasa sa alaptezi copilul. Nu stiu, asa am citit pe aici, erau cateva mamici din Franta care spuneau ca asa au procedat. Sau muls laptele tau suplimentar, pus in congelator si dat copilului in lipsa ta, din biberon. Stiu ca este greu, mi-a fost mie teribil de greu si doar am stat acasa cu copilul 15 luni (mi-am sustinut si examenul de specialitate atunci si stiu ca stateam prin spital, iar mie imi pocneau sanii de lapte
).
Tonia Antonia spune:
M-am interesat si de asta. Stiu ca am o ora la pranz in care pot eventual alapta copilul dar nu e simplu deloc cu organizarea. In orice caz voi incerca sa alaptez cat pot de mult, inclusiv voi incerca sa utilizez pompa dar stiu ca va fi greu. O sa va spun la anu' pe vreme asta cum a fost. Si daca 3 supturi/zi vor fi suficiente sa mentin lactatia.
Tonia Antonia spune:
Edit ca a aparut de 2 ori mesajul.
Nici in Franta alaptatul nu e foarte raspandit. Desi este una din tarile europene cu natalitate mare.
Femeile de aici zic ca nu alapteaza din mai multe motive: concediu scurt, nu exista stimul sa ramai acasa cu copilul mai mult pentru ca nu mai esti platita si, cel mai important, nu vor sa fie "legate de glie" de programul copilului, adica sa-si mentina un grad de libertate de miscare.
Femeia moderna...
Sabina spune:
Sfatul meu e sa pompezi de la inceput ca sa faci stocuri.
Paoi vazand si facand, 3 supturi si 3 pompaturi plus noaptea vor mentione lactatia.
Si chiar daca mai primeste de la 10 sapt incolo cate un bibe de formula nu pica cerul, important e sa nu intrerupi alaptatul de noapte.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ina.click spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diannaalex La noi daca un copil plange mai mult nu cheama mama sa il alapteze i se da lapte praf iar daca intrebi asistentele iti zic ca li se pare ca nu se satura si sa nu deranjeze pe toata lumea. mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune pt. Alexandru Hapaleti si alti copii |
Eu am nascut la spitalul jud Vaslui anul asta.
Acu e invers. Mamele insista dupa lapte praf "ca stiu eu mai bine" si asistentele incearca sa le induplece cu explicatii si rugaminti pertinente sa incerce macar sa hraneasca copilul la san exclusiv. Spitalul a intrat intr-un program Unicef pro-alaptare, au interzis sa ofere biberon, tetina; aduc copilul in salon cu tine din primele ore sau daca nu se poate (ex incubator) te cheama la 3 ore.
Mie mi s-a parut f fain, m-au ajutat si m-au incurajat toate, mi-au pus la dispozitie pompa cand am avut rani etc, ma rog....vroiam sa subliniez ca se poate si mai bine, chiar si in oraselul acela mic

Cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui Tonia Antonia Edit ca a aparut de 2 ori mesajul. Nici in Franta alaptatul nu e foarte raspandit. Desi este una din tarile europene cu natalitate mare. Femeile de aici zic ca nu alapteaza din mai multe motive: concediu scurt, nu exista stimul sa ramai acasa cu copilul mai mult pentru ca nu mai esti platita si, cel mai important, nu vor sa fie "legate de glie" de programul copilului, adica sa-si mentina un grad de libertate de miscare. Femeia moderna... |
Se poate mentine lactatia cu trei alaptauri si doua pompari. Am facut-o si eu pentru ca m-am intors la job si am putut profita de pauza de pranz.. si la bebe doi eram prin Franta.
Intr-adevar in Franta nu se alapteaza mult, ba chiar au o lipsa de intelegere pentru grija fata de copil. Desi prin lege ai destule drepturi trebuie sa bagi legea sub nasul unora dintre sefi.
Legat de alaptare... ce zice pisi-pis e super adevarat. Prima alaptare chiar am resimtit-o ca o intoarcere la radacini barbare ale fiintei mele. Fetita era foarte mica, eu foarte singura si nepriceputa si speriata, sotul era lipsa... Cert e ca facusem mastita recurenta si aveam niste rani...oyyy... cumva am reusit sa capat incredere in mine si in loc sa ma simt "deranjata" de dependenta de copil sa apreciez ca doua manute si-o gurita cred ca eu sunt buricul Pamantului, ca eu pot linisti orice lacrimi, ca-n bratele mele sun t ascunse comori. Si da am alaptat pana la un si cand am ramas insarcinata si am pierdut sarcina. Socul pierderii mi-a taiat si lapticul.
Nu stiu de ce societatea ne face sa ne ascundem latura primitiva. Ce-i urat in a alapta, ce-i urat in a arata in public. Exista bluze speciale astfel incat sa nu iasa decat motul biberonului natural afara. Sanii sunt glande mamare! Adicatelea asta-i jobul lor principal:))! Suntem intr-o dunga daca ajungem sa ne uitam resorturile intime care ne-au facut sa supravietuim atatea secole.
en_kvinna spune:
Si atunci daca sanii sunt numai glandele mamare, de se oftica lumea pe la alte topicuri de revistele nu tocmai decente. De ce ne mai acoperim cand innebunim de cald, cand doar ce tre acoperit in public e parte din sistemul reproducator si pe acolo ies puiutii. Totul este absolut inocent?
Asta e o situatie complicata de genul: unde incepe si se termina libertatea mea incat su nu deranjez libertatea altuia.
Sabina spune:
ec kvinna,
nu transfera complexele tale asupra intregului mapamond.
Femeile au dreptul sa alpateze in public, iar locurile pt alaptare sunt pt acelea care nu se simt confortabil si doresc intimitate, sau ai caror copii nupot sa suga cu persoane in jur samd samd.
Oripileaza-te si tu in intimitatea gandurilor tale, pt ca nu e ok cum gandesti, tu esti in culpa aici.
Cine nu vrea sa vada bebelusul alpatat nu are decat sa se uite in alta parte.
iar alaptatul asta ostentativ e strict pt canalele de stiri, in real life nicio femeie nu se duce special in cel mai aglomerat loc ca sa alapteze.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna Si atunci daca sanii sunt numai glandele mamare, de se oftica lumea pe la alte topicuri de revistele nu tocmai decente. De ce ne mai acoperim cand innebunim de cald, cand doar ce tre acoperit in public e parte din sistemul reproducator si pe acolo ies puiutii. Totul este absolut inocent? Asta e o situatie complicata de genul: unde incepe si se termina libertatea mea incat su nu deranjez libertatea altuia. |
Si cand ma gandesc ca erai impotriva burka-lei
Ca glanda mamara hmmm eu una nu ma reproduc. E mult mai digestiva problema si mancarea e o necesitate pe care o desfasuram in public
Iar daca pe tine te excita ce vezi printr-o bluza de alaptare:
http://www.motherhood.com/maternity/nursing-tops-and-tanks.asp
apai esti ca tanti Leana care si-a reclamat ca iese vecinul in chiloti pe balcon, dar ea s-a suit pe scaun ca sa vada daca-s chiloti au ba
Altfel... pe mine nu ma excita vreun corp gol in intregime sau vreun aparat reproducator. Daca nu m-a excitat personalitatea si mintea restul le pot vedea cu placere au nu finctie de exemplarul uman. Magazinele ma dezgusta prin vulgaritate nu prin nuditate. O statuie greaca nu.
In plus mintea noastra ne face sa fim au nu jenati de aparatele si aparatzelele altora. N-o sa uit nicicand cand tanara asistenta mergeam la ore la Poli. Intr-o zi de toamna tarzie si brumarie ma intalnesc la metrou cu o secretara mai in varsta si pe drumeagul care ducea spre rectorat ne intalnim cu un individ care-si expunea diverse la aer. Mi-a venit tipatul in gat cand am auzit-o pe d-na aceea sincer ingrijorata: Maica, da nu ti se raceste?:)) M-a bufnit un ras... si individul s-a facut nevazut.