Iar scandalizare generala
Raspunsuri - Pagina 15
AB_AC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui a_alinta ab_ac, plansul unui copil nu inseamna neaparat ca trebuie alaptat, iar alaptatul in liniste este benefic pentru mama, nu pentru copil. alina |
Alina intr-adevar plansul nu inseamna foame sau sete. Dar in general un bebelus schimbat, sanatos si imbracat coespunzator vremii nu prea are alte motive de plans.
Cat despre alaptatul in liniste exista probabil mame care sunt foarte sensibile la zgomot. O fi vreun instinct ancestral care la spune ca atunci cand alapteaza sunt vulnerabile. Insa in general copii mici pusi impreuna daca unul urla se pun toti pe marait. Apoi cand cresc un pic mai mari (pana intr-un an) si atentia si curiozitatea lor creste si dupa ce nu mai sunt extrem de flamanzi mai iau o gura mai admira peisajul:))
Beren
pisi-pis spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui alex_andra
1. pis-pis, nu te mai enerva ca dauneaza santatii:) E problema ta daca mananci porcarii si vrei sa crezi ca produci un lapte bun. Nu trebuie sa te creada toata lumea. 2. este iar parerea ta si nu reflecta realitatea. Daca mie nu-mi place sa ma duc intr-un cerc plin de barbati si sa-mi expun sanii ostentativ, nu inseamna ca am ceva cu alaptatul. 3. Sexul este un lucru natural. Cel mai natural, avand in vedere ce se intampla in urma sa:) Daca tie nu ti se pare natural, ai o problema grava. BAZAR UMANITAR |
Sa raspund si eu pe rand.
1. Foarte putin din ce mancam trece efectiv in lapte, de asta sunt si atatea medicamente care sunt compatibile cu alaptarea. Ca sa afecteze laptele, trebuie sa existe o cantitate mare din substanta respectiva in sange, de exemplu alcoolul.
Asta nu e o pledoarie pentru o alimentie nesanatoasa, evident ca cel mai bine e sa ne alimentam sanatos in primul rand pentru noi, dar nici nu e cazul sa intrerupem alaptarea ca am mancat un amarat de hamburger.
Pe de alta parte, te rog sa nu ne luam de par unii pe altii, sa mentinem un pic tonul impersonal, pentru ca nu ne cunoastem. Din intamplare nu ai de unde sa ai vreo idee cat de "curat" mananc cat timp alaptez.
Dar o sa dau un exemplu foarte simplu. Fetitza mea e suspecta de alergie la proteinele din lapte, dar inca nu suntem siguri 100%, pentru ca din cand in cand ceva din ce mananc eu o "deranjeaza" si face scaun cu sange. Pe langa o alimentatie extrem de sanatoasa, fara nici un fel de aditivi alimentari si semipreparate, alimente bio pt mine si ea, carne bio, etc, nu mai mananc nici un fel de lactate, nici macar din alea ascunse prin biscuiti, margarine asa-zis vegetale, etc de cand avea ea o luna jumatate. Dar totusi, uneori, simptomele revin. Acum dupa un an o sa faca teste de alergii si poate se va termina in sfarsit munca de detectiv.
Dar... si aici vroiam sa ajung... NICIODATA nu mi-a sugerat vreun pediatru ca e mai bine sa o trec pe lapte praf. Concluzionand, ceva din ce mananc eu ii face f rau, dar chiar si asa, laptele matern e de preferat!!!
2. Am afirmat ca cine sustine ca este impotriva alaptatului in public, este de fapt impotriva alaptatului in general pentru ca in Europa nu exista alta optiune pentru alaptat altfel decat in public. Ca eu buda nu o consider loc de alaptat. O femeie pudica, in momentul in care iese din casa nu are unde alapta ne-public.
3. Afirmatia mea a fost Si nu mai comparati suptul bebelusului cu excretia sau actul sexual, pentru ca hranirea nu e considerata un act rusinos in nici o cultura din lume. Nu am afirmat ca actul sexual e nenatural, am afirmat ca exista culturi in care actul sexual sau excretiile sunt rusinose, dar nu exista nici o cultura in care hranirea sa fie considerata rusinoasa. Asa cum nici un adult in nici o cultura din lume nu se ascunde cand mananca, nici un bebelus nu ar trebui sa se ascunda.
Bine-inteles ca atat actul sexual, excretiile corpului, cat si hranirea sunt acte naturale.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
pisi-pis spune:
| citat din mesajul lui AB_AC Apoi cand cresc un pic mai mari (pana intr-un an) si atentia si curiozitatea lor creste si dupa ce nu mai sunt extrem de flamanzi mai iau o gura mai admira peisajul:)) |
Daaa, si eu as spune chiar de pe la 3 luni incolo
.Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
buflea spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui AB_AC
Si mancatul la McDonalds este o solutie care o inlocuieste pe cea naturala. Este acceptata pentru ca altfel restaurantele acelea ar fi inchise de guvern, adica aqici de FDA. Si functioneaza pentru ca nu mori de foame si nu te alearga asistenta sociala. |
Nu stiu daca m-ai convins pentru ca ai te-ai dus intr-o extrema - nu cred ca "formula", ca alternativa la laptele matern, are aceleasi efecte negative asupra copilului ca burgarii lui McD.
buflea spune:
| citat din mesajul lui AB_AC Buflea legat de optiunile copilului. Ciocolata etc nu sunt naturale si sunt in plus adictive asa ca organismul uman nu a invatat inca sa lupte cu ele. Sincer nu stiu ce cauta in alimentatia vreunui copil dar de asemenea este alegerea ta, nu? Ca si acestea sunt aprobate.:) |
Da - ciocolata, dulciurile, carnea (rosie, alba, peste) ... toate sunt optiuni ale noastre, ale parintilor. Laptele uman sau formula de asemenea ... este recoamndata o hrana cat mai variata si cat mai naturala pentru copilul in crestere, asa cum este recomandat si laptele matern din exact aceleasi considerente. Este recomandat - asta nu inseamna ca cine nu opteaza pentru ele (din diverse motive personale pe care nu e obligat sa le expuna sau sa se scuze) greseste. Campania de alaptare nu e gresita, presiunea soclaia DA.
| citat din mesajul lui AB_AC Laptele matern este util dupa cum am citat mai sus pentru prevenirea infectiilor si pentru ca stimuleaza dezvoltarea copilului prin compusi pe care ii descoperim inca. Din cate imi aminttesc eu cand imi alaptam primul copil era mare reclama mare cum ca descoperisera DHA si ARA aprobate de FDA prin 2001. Crezi ca descoperirile cu ce contine laptele matern s-au oprit aici? Cate nu sunt inca incluse in laptele formula? |
Sunt cu totul de acord cu tine ... eu nu militez impotriva alaptarii, dar pare ca tu militezi impotriva formulei fara a lua in considerare o multitudine de factori care pot duce la aceasta alegere ... asta e diferenta dintre noi.
| citat din mesajul lui AB_AC In general independenta si maturitatea unui copil de doi ani fac sa dispara alaptatul in mod natural. Nu exista o bariera clara a intarcatului si in societatile mai primitive el continua dupa doi ani, dar tot se opreste. Ca si la animale::)) La biberon cum renunti? Instinctul primitiv de supt cu care se naste un copil dispare incet incet. Acuma unii isi sug degetele pana mor, dar e ceva mai special, nu? |
Cu asta nu m-ai convins ... daca laptele matern isi mentine aceleasi proprietati miraculoase, de ce sa accept preferinta copilului pentru alte experimente culinare (mai sanatoase sau mai putin nesanatoase) si indepartarea lui de o sursa de hrana atat de valoroasa ?
Si de ce la 2 ani ? Ar trebui ca laptele matern sa ramana vesnic in alimentatia copilului, macar pana la maturitate, daca nu si mai tarziu ... asa cum laptele de vaca este un element de baza a alimentatiei noastre, de ce nu ar fi si laptele matern ? De ce este acceptabil ca la 2 ani copilul sa nu mai suga si la 1 an sau 6 luni este o greseala ?
Am mai spus, laptele matern este esential in primele 6 luni (pentru ca e singura sursa nutritiva) si important pana la 1 an (perioada in care copilul isi diversifica alimentatia) ...dupa 1 an, probabil ca nu face rau, dar obligativitatea alaptarii mi se pare extremism.
ruxij spune:
Referitor la clip, doamna respectiva a exagerat si sunt de acord ca pare a dori sa atraga atentia mai mult asupra sa decat asupra subiectului alaptarii.
In legatura cu alaptarea inainte de 1 an, cred ca e foarte benefica. Dupa varsta de 1 an, e o alegere personala. Dupa 2 ani dupa mine e o exagerare. Cred ca trebuie sa ai ceva probleme psihologice de nu poti sa renunti la a te simti indispensabila pt buna sanatate a copilului tau. Societatile primitive prelungesc alaptarea la maxim pt ca nu prea au de mancare altceva.
Alaptatul in public mi se pare OK atata vreme ca nu e facut ostentativ. Eu una n-as alapta in public decat in situatii de urgenta si acoperita cu un sal, mi se pare un act intim.
a_alinta spune:
ab_ac , in general un bebelus schimbat, sanatos si imbracat coespunzator vremii nu prea are alte motive de plans. ,
poate avea alte motive de plans atunci cand merge cu avionul, e dus in mall, in parlament, sau in orice alt loc care nu ii convine lui.
chatonel spune:
| citat din mesajul lui AB_AC sunt perfecte cabinele de incercare |
de proba
ruxandra_sb spune:
apropo de comentariile respectivilor.. si de paralela:
ni se pare "indecenta", "dezgustatoare", "lipsita de bun simt" o femeie care isi alapteaza in public copilul.. dar ne sclipesc ochii la diversi sani/funduri/etc. mai mult sau mai putin provocatori si dezgoliti care abunda in mai toate revistele (si nu numai in cele de specialitate
)
mie imi aduce aminte de o alta IPOCRIZIE:
cum sa-mi faca sotia sex oral? doar o respect, blabla
pt asta ma duc la curve
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
denizel spune:
| citat din mesajul lui a_alinta ab_ac , in general un bebelus schimbat, sanatos si imbracat coespunzator vremii nu prea are alte motive de plans. , poate avea alte motive de plans atunci cand merge cu avionul, e dus in mall, in parlament, sau in orice alt loc care nu ii convine lui. alina |
Iar daca bebelusul are alte motive de plans decat foamea, prea frig/prea cald, boala, scutec plin, atunci... tanaaaa.... sanul mamei e tot ce ii lipseste (printre altele, chestia asta dezgustatoare ii ofera bebelusului si confort).
Asadar, tot ce trebuie sa faca mama e sa puna bebelusul la san.
In parlament, in mall, in avion etc.
Ar fi o mica problema pentru copil daca ar fi atat de inoportun si l-ar apuca nevoia de confort taman in parlamentul Romaniei de exemplu
.Fiindca am vazut ca in parlament sunt alde Prigoana si Voicu, barbati adevarati si decenti care sugereaza prin comentariile domniilor lor ca au in cercul de apropiati si foarte apropiati femei pudice, echilibrate si cu foarte mult bun simt.
Deci e normal ca in parlamentul Romaniei sa invinga si de data asta bunul simt.
Pentru potolirea foamei si/sau a nevoii de confort in prezenta persoanelor lipsite de grobianism, grotesc si indecenta ramane totusi la indemana metoda biscuitelui, descrisa pe larg de colega noastra alex_andra pe alt topic.