Iar scandalizare generala
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Am precizat ca este dreptul tau sa alegi, dar nu orice alegere este sanatoasa. Adica pentru un copil care nu mananca sanatos nutritionistul te poate critica. Da este o presiune sociala, dar nu-i exagerata ca doar n-a disparut macDonalds-ul. Asa ar trebui sa o faca si pediatrul. Ok? Nimic mai mult. |
Atata timp cat este o alegere unanim acceptata (de corpul medical, de indtitutiile specializate, de lege) atunci nu exista alegere proasta sau nesanatoasa. Pur si simplu este o alta optiune care o inlocuieste pe cea naturala si care functioneaza.
Eu nu cred ca exista doctori care sa interzica alaptatul, cred insa ca exista doctori care prezinta mamei toate optiunile existente (si foarte bine face), cu specificarea ca cea naturala este de preferat.
citat din mesajul lui AB_AC Campaniile sunt exagerate. Ideea e sa vada tot poporul ca daca X-uleasca a facut asta in Parlament si cu un copil mai maricel, nu are de ce sa se teama ea sa-i dea san pruncului propriu in parc. Ca doar nu face chiar ca aceea. |
Eu cred ca campaniile sunt folositoare - daca stii sa faci o campanie, daca stii sa transmiti exact mesajul campaniei, fara a da posibilitatea interpretarilor. Odata ce apar interpretari, campania aia este inutila, ca fiecare gandeste ceva (ca noi acum) si retine fix ceea ce a gandit.
citat din mesajul lui AB_AC Nu se intampla nimic cu laptele uman dupa doi ani. In general in jurul acelei varste exista o transformare generala de la bebelus la toddler. Mananca independent, bea independent din cana daca nu iei in seama scaparile si nu-i mai dai cu lingurita in general. Deci majoritatea copiilor se hranesc singuri. Si in mod natural se opresc mesele. Copilul se satura de la masa si nu mai suge seara "de completare". De asemenea mananca suficient cat sa nu se mai trezeasca pe jumatate adormit si fara rabdare sa mestece. |
Bebelusul se transforma fantastic de la 1 luna la alta, de ce trecerea la toddler trebuie sa coincida cu terminarea suptului ? De ce mancatul si bautul independent (la 2 ani ?) sunt un factor determinat in a elimina o hrana atat de importanta ca laptele uman ? De ce nu, mersul independent (care se intampla la 1 an) sau scrisul independent (care se intampla la 3 ani), de ce nu prima data cand independent a spus "mama" ?
Apoi, cum "in mod natural se opresc mesele" ? Adica, in mod natural, sanul nu mai produce laptele cand ochiul mamei vede cum copilul mananca singur
![](icon_smile_blush.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
copilul devine din ce in ce mai dezinteresat de san dupa 2 ani, despre asta era vb. dar dac o luam pe cea dreapta, copiii se intarca in mod natural intre 3 si 4 ani jumate majoritatea.
asta cu formula optiune pt o aproba medicul...haha. pai pt asta vor sa introduca acel cod, pt ca medicii sunt platiti sa expuna mamei "optiunile", si anume marca xyz pt care ei iau procent gras. Nu e teoria conspiratiei, e ceva stiut si recunoscut.Din maternitate iti umfla copilul cu LP si astfel pericliteaza tot procesul alaptarii.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
eu cred ca aici era vorba de exceptii, de situatii in care o mama aflata in public trebuie sa-si alapteze copilul ca plange, ca ii este foame.
nu cred ca este o femeie care in loc sa stea acasa linistita si ea si copilul, iese pe strada sa-l alapteze.
cat despre pro/contra alaptarii asta face parte din educatia si mentalitatea fiecarei mame.
fiecare alege ce e mai bine pentru copilul ei.
iar daca sunt si unele mame impotriva alaptarii ca sa nu-si strice somnul, fizicul etc...este alegerea lor.
pentru mine nimic nu a fost mai tandru si mai deosebit decat sa-l am la san si sa-l alaptez.
campania instiintarii trebuie sa vina de la inceput, mama sa fie pregatita de medicul de familie si apoi continu de medicul pediatru.
aici nu am auzit doctor sa spuna ca laptele praf este mai bun de cat cel de la san, ci dimpotriva.
michelle
a_alinta spune:
sabina, in mod natural inseamna sa ai un serviciu care sa iti permite alaptarea sau sa nu ai serviciu.
de fapt asta inseamna intarcarea in mod natural, in modalitatea in care fiecare mama mai poate alapta sau nu.
Sabina spune:
ce zici tu e intarcare initiata de mama, nu e naturala.
Uite, eu mi-am alaptat mult copiii, dar la Sofia am intarcat amiabil (abia de curand mi-am dat seama ca nu s-a intarcat singura) iar la baiat a fost brusc si nasol, nu fizic, dar din alte cauze.El avea 2 ani 2 luni si sugea cu mare placere seara si odata in timpul zilei.
Deci n-ar fi renuntat inca, desi eu ma cam plicitisisem,( poate si din cauza bolii, cine stie, poate daca eram sanatoasa percepeam altfel alaptarea lui din ultimele3, 4 luni)
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Si oricat te-ai pregati, tot nu e asa cum credeai. Eheee, decenta dp meu de vedere n-are nici in clin nici in maneca ccc cu alaptatul. Asa si cine asociaza cele doua notiuni la acest subiect. Vorbim de lucruri paralele, asa cum vorbesc femeile de ex despre copii, acelea care nu sunt mame, dar au o parere bine formatadespre cum se cresc copiii, mai bine decat oricare mama luata la purecat.
Cat despre hrana sanatoasa a mamei, ha! Iata inca un mit tampit, vai saracu' KFC, fix in el ne impiedicam, nu in toate prostiile de regimuri care mai de care mai stupide si care mai de care mai secatoare de lapte.
en_kvinna spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Deci faptul ca un bebe/copil mananca cand si unde il apuca foamea inseamna indecenta? ![]() Gizas, atunci si mie mi se pare indecent sa vad un adult mancand cand si unde il apuca foamea! ![]() En_kvinna, ai o explicatie cel putin dubioasa legat de alaptat si decenta. Cam trasa de par, exagerata si oribila! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Dar cineva a zis ca intr-o biserica se alaptat , dar era acoperit. Cu aia sunt de acord. Si eu am intalnit mame ce alaptau in parcari in masinile propii dar ori aveau ceva asezat peste pieptul lor(nu fata copilului ) ori peste geamul masinii in apropierea caruia stateau. Cu aia sunt de acord. Si uite ba chiar puteau sa iasa din masina si sa alapteze in benzinarie la un ceai, puteau. Dar n-au facut-o. Si daca unele pot sa faca asta, atunci tind sa cred ca se poate. Aici apare indecenta...cand lasa totul el natural.Cum pica si cum cade fara un pic de chibzuinta.
In fine...e parerea mea. Totul a plecat de la o intrebare pe care mi-am pus-o si mi-am dat o parere ca asta se vrea la topic. Imediat la cateva minute ma fost ironizata. N-am raspuns, pt ca respect dreptul la opinie. Dar asa cum voi vreti ca opinia voastra sa fie bagata in seama si respectata , tot asa si altii isi vor opiniile respectate. E vorba de decenta si in acest caz. De ce nu puteti accepta ca ce va place voua altora nu le place. Ca ce voi alegeti altii nu vor alege.Ca ce consideri drept in viata altii nu considera. Eu n-am impus si n-am jignit pe nimeni care alapteaza in public (sa le fac egoiste, needucate sau mai stiu io ce). Am zis ca nu sunt de acord dupa care a tot trebuit sa ma explic.Dar sunt absolut constienta ca se practica si ca multi o vad o chestie normala. Da daca mi s-a impus de formusite sa-mi intorc capul daca nu-mi convine, atunci ma intreb, de ce sa imi intorc eu capul? De ce sa nu se acoperea ea (oricare ar face asa) Ori, reciproca nu-i valabila?
Si daca eu am o viziune distorsionata despre decenta vestimentara si comportamental , te rog, spune-mi viziunea ta.
Sabina spune:
ai voie sa nu-ti placa,pt asta nu te condamna nimeni, dar nu ai criteriile si autoritatea sa declari ca e indecent.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
en_kvinna spune:
Dar de ce ai avea tu sau altcineva autoritatea de a fi declarat decent? Adica daca mie mi se spune ca n-am, de ce altii o au? DEX-ul zice decenta= pudoare, buna cuviinta, buna purtare, bune moravuri. Dar nu imi zice sa ma si impun. Aici e problema. Eu nu m-am impus, ci mi-am dat parerea. Dupa care, altii si-au impus parere facandu-ma pe mine si pe altii care au sutinut asta ca am fi deplasati grotesti etc. De ce trebuie sa va impuneti opiniea?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Trec numai sa spun ca am dat click pe primul mesaj de pe topic si s-a latit pe pagina o poza cu o pitzipoanca topless si un tip care o tzine de o tzita.
Mie contextul asta mi se pare o bataie de joc cu privire la subiectul "alaptat".