Iar scandalizare generala

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buflea, nu ziceam de tine, spuneam in general.

tu pt US ai avut noroc sa poti sa stai 3 luni acasa. macar le=ai alaptat pe alea, e f bine.
Ai intarcat din factori exteriori, nu din dorinta ta expresa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:

Laptele matern e cel mai bun, cu conditia ca si alimentatia mamei sa fie in niste parametri.
Degeaba ii dai lapte matern, daca te indopi cu KFC.

Ma enervez de cate ori aud ca laptele matern e bun numai daca mana se da de trei ori peste cap si spune mac-mac. Laptele matern e cel mai bun. punct. Chiar daca mama mananca KFC. Voi aveti idee in ce conditii de igiena, si cu ce sunt hranite vacile pe la ferme?
Pana si in caz de intoxicatie alimentara, atata timp cat infectia se limiteaza la tractul digestiv si nu trece in sange, este mai bine sa alaptezi.

Si cine sustine ca este impotriva alaptatului in public, este de fapt impotriva alaptatului in general. Pentru ca in Europa, eu personal nu cunosc nici un spatiu amenajat pentru alaptare. Sa nu imi dati exemplele de prin centrele comerciale, pentru ca alea sunt spatii pentru pipi/caca. Si daca in orice tara civilizata, spatiile comerciale trebuie sa indeplineasca anumite conditii de igiena ca sa se poata servi masa, acelasi conditii de igiena ar trebui sa le indeplineasca si spatiile pentru alaptare. Ca sa nu mai spun ca ar trebui in primul rand sa existe.

Si nu mai comparati suptul bebelusului cu excretia sau actul sexual, pentru ca hranirea nu e considerata un act rusinos in nici o cultura din lume.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

A aparut o stire aseara. O actrita care si-a alaptat copil in parlament, ca sustinere a unui program derulat de UNICEF, program destinat alaptarii la san. Ma rog, stirea ca stirea, insa comentariile pe care le-am citit m-au lasat masca.
Mai departe de asta, procentul de 30% de mame care isi alapteaza copilul in prima luna, urmand sa ramana 12% pana la 6 luni ... mi se pare extrem de mic. Si unul dintre motive ar fi lejeritatea cu care medicii recomanda laptele praf. Astfel mentinandu-se miturile de genul "laptele meu nu este bun/suficient/indestulator| etc.

Pana la urma... ce fel de campanie ar trebui sa fie initiata pentru a demonstra ca alaptarea este startul sanatos in viata al copilului?

De unde trebuie inceput? Trebuie inceput de la moase? de la asistente? de la neonatlog? de la pediatru? de la mama?

Stirea este aici, la fel ca si comentariile :
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/o-mama-si-a-alaptat-copilul-in-parlament-esti-de-acord-165217.html
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)

Comentariile alea (pe care nu le-am citit, dar mi le cam pot imagina) nu sunt neaparat o bila neagra la adresa barbatilor care le-au scris, ci sunt o bila neagra la adresa femeilor din viata lor!! Romania e una din marile capitale ale misoginismului.

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~

Barbatii n-au nimic de spus in problema asta si in consecinta comentariile lor sunt nule si neavenite. Ca sa nu mai spunem ca in alt sens sunt grotesti si imature.

In schimb, tatii pot sa sustina un regim de viata sanatos pentru copiii lor. Iar acel stil de viata sanatos inseamna mese regulate si in conditii adecvate. Indiferent de ce anume mananca copilul (lapte matern sau formula) si indiferent unde este copilul la ora mesei (in avion, in parc, acasa, ...).

Intre adulti responsabili, discutia asta nu are nici o baza. Evident ca e posibil sa asiguri alaptarea in public in conditii decente si aratand consideratie pentru mama si copil.

Iar cei care se holbeaza/scandalizeaza si/sau rad ca magarii trebuie doar sa se maturizeze, asta e tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca
Si mai cred ca acel procent mic de femei care alapteaza ar creste semnificativ daca formulele de lapte pt sugarii mici ar fi date numai cu reteta si numai pt femeile care intr-adevar nu pot alapta.

Desi sunt pro-alaptare, nu sunt deloc de-acord cu o astfel de masura. Doamne fereste de asa ceva! Majoritatea mamelor sarace (financiar, cu duhul) vor inlocui rapid laptele praf (ca nu-si pot permite N vizite la medic pt reteta/ pt analize care sa demonstreze ca nu pot alapta) cu cel de vaca. Gandeste-te ca macar laptele praf este imbunatatit cu ceva vitamine, este totusi adaptat cat de cat varstei sugarului, fata de laptele de vaca care este complet contraindicat pana la varsta de 1 an. Tot ce se va obtine ca fi o crestere alarmanta a rahitismului si a anemiei feriprive printre sugari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Este dezgustator modul in care alegi sa o faci.

EXACT!
Citat:

Toata lumea stie ca oamenii fac sex,e ceva natural, dar asta nu inseamna ca ma apuc sa fac sex pe strada.

Unii chiar fac sex pe strada in semn de protest fata de defrisarea padurilor virgine.

Gestul "dezgustator" al unei mame care sustine alaptatul alaptand in public, e la fel cu gestul unei doamne care face sex in public cu o alta doamna pentru a salva de la defrisare padurile?

Capcaunule, imi pare rau ca tocmai mi-am luat adio de la subiectul de pe Un ochi rade...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
In schimb, tatii pot sa sustina un regim de viata sanatos pentru copiii lor. Iar acel stil de viata sanatos inseamna mese regulate si in conditii adecvate. Indiferent de ce anume mananca copilul (lapte matern sau formula) si indiferent unde este copilul la ora mesei (in avion, in parc, acasa, ...).

Scuza-ma Beren dar daca inlocuim bebelus cu termenul copil si formulez
"Indiferent ce mananca copilul(mancare sanatoasa sau fast food) important e sa manance regulat si-n conditii adecvate" suna in continuare corect?

Laptele matern este singura mancare sanatoasa, laptele praf este o imitatie palida a primului pe care oamenii o tot imbunatatesc si atat.

In rest sunt de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

"Indiferent ce mananca copilul(mancare sanatoasa sau fast food) important e sa manance regulat si-n conditii adecvate" suna in continuare corect?

Laptele matern este singura mancare sanatoasa, laptele praf este o imitatie palida a primului pe care oamenii o tot imbunatatesc si atat.

Si eu cred la fel.

Si totusi, unele mame nu alapteaza. Sau unii copii nu au decat tata. Asa ca probabil (caci nu stiu sigur) mananca formula.

Asa cum pot manca dintr-o sticla (formula, lapte matern), tot asa pot fi alaptati de mamele lor. In acelasi loc, in aceleasi conditii (adecvate - si asta inseamna ca societatea trebuie sa le ofere).

Asta era accentul pus de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu am vazut duminica trecuta la biserica in timpul predicii cum o mamica dadea sa suga la un bebe. avea o paturica subtire pusa peste umar si bebe, nu se vedea nimic, desi se intelegea ce face.
era cat se poate de normal, nimeni nu se holba, nimeni nu zicea nimic...
nici aici nu am vazut spatii special amenajate in locuri publice pt alaptat si am vazut mamici alaptind in parcuri, magazine...in masini parcate.
nu pot sa inteleg ce se face atita caz cand o mamica alapteaza.e dreptul copilului sa fie alaptat. si sunt situatii cand trebuie sa-l alaptezi acolo unde esti. nu poti sa-i spui mai asteapta o ora pana ajungem acasa. cred ca mai mult derajezi cand il lasi sa planga de foame decat ca il alaptezi.

baietelul meu nu a vrut suzeta, nici biberon sub nici o forma. sugea putin(uneori doar 1 minut) si des...asa era el dar nu am renuntat si i-am dat sa suga asa cu chin pana la un an.
nu era usor sa ma scol de 2-3 ori pe noapte sa suga dar stiam ca e bine ce fac pentru el. au fost cazuri cand l-am alaptat in public si nu am vazut pe nimeni scandalizat si nimeni nu m-a deranjat cu remarci jignitoare.

e o chestie de maturitate in gindire, respect si buna convietuire.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eu am vazut duminica trecuta la biserica in timpul predicii cum o mamica dadea sa suga la un bebe. avea o paturica subtire pusa peste umar si bebe, nu se vedea nimic, desi se intelegea ce face.
era cat se poate de normal, nimeni nu se holba, nimeni nu zicea nimic...
nici aici nu am vazut spatii special amenajate in locuri publice pt alaptat si am vazut mamici alaptind in parcuri, magazine...in masini parcate.
nu pot sa inteleg ce se face atita caz cand o mamica alapteaza.e dreptul copilului sa fie alaptat. si sunt situatii cand trebuie sa-l alaptezi acolo unde esti. nu poti sa-i spui mai asteapta o ora pana ajungem acasa. cred ca mai mult derajezi cand il lasi sa planga de foame decat ca il alaptezi.

baietelul meu nu a vrut suzeta, nici biberon sub nici o forma. sugea putin(uneori doar 1 minut) si des...asa era el dar nu am renuntat si i-am dat sa suga asa cu chin pana la un an.
nu era usor sa ma scol de 2-3 ori pe noapte sa suga dar stiam ca e bine ce fac pentru el. au fost cazuri cand l-am alaptat in public si nu am vazut pe nimeni scandalizat si nimeni nu m-a deranjat cu remarci jignitoare.

e o chestie de maturitate in gindire, respect si buna convietuire.

michelle

Ma bucur ca in felul acesta, si mama a participat la ceva care ii facea placere si nici ceilalti nu au fost "oripilati" de gestul copilului natural de a suge (sau a manca, ca sa nu deranjam puritanii, ca si cuvantul asta am vazut ca starneste glume grobiene).

Cat despre sexul in public, ma rog, de hippie ati auzit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Si eu cred la fel.

Si totusi, unele mame nu alapteaza. Sau unii copii nu au decat tata. Asa ca probabil (caci nu stiu sigur) mananca formula.

Da asa cum pui problema cu copii care au doar tata pare un caz exceptional nealaptarea, o solutie de ultim refugiu. Vorba aceea daca trebuie sa supravietuiesti e bun orice si radacinile si fast-food -ul.
Din pacate a nu alapta deloc sau foarte putin reprezinta majoritatea. De aceea este important ca cele doua solutii sa fie prezentate corect. Nu este alegerea mamei pur si simplu.

Mama trebuie ajutata sa poata sa urmeze calea naturala. Adica sa pleci din spital dupa ce o asistenta s-a asigurat ca stii sa alaptezi, sa ti explice ca-i natural ca un sugar sa se trezeasca noaptea sa suga, ca e normal ca un sugar sa aiba momente in care laptele e insuficient, dar doar prin punerea la san productia de lapte va creste si se va adapta copilului. Ca-i normal ca laptele sa-si schimbe consistenta pe masura ce creste copilul, ca-i normal ca primul lapte care curge sa potoloeasca setea si ca dupa cateva minute de alaptat sa apara laptele mai consistent. Etc...

Citat:

Asa cum pot manca dintr-o sticla (formula, lapte matern), tot asa pot fi alaptati de mamele lor. In acelasi loc, in aceleasi conditii (adecvate - si asta inseamna ca societatea trebuie sa le ofere).

Asta era accentul pus de mine.

Asta cu locurile nu o inteleg. Oriunde are voie un copil mic, are voie si sa manance. Ce locuri speciale? Ai nevoie de loc special sa bei o cafea sau sa mananci un sandwich? Nu promovez alaptatul ostentativ, dar am alaptat si-n prezenta altora daca s-a intamplat sa mi se trezeasca copil in timp ce faceam cumparaturi, eram in avion sau in parc cu al doilea copil. I-am anuntat inainte ca sa le pot da timp sa o stearga daca erau jenati.

Mergi la inceput