Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 58-

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

cred ca da, stiu sigur ca este joi

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria.andrea spune:

voi cat ati asteptat dupa chiuretaj pt urmatoarea sarcina?
sincer mie imi este cam frica sa incerc acum si as vrea sa mai astept.doctora a zis ca totul si-a revenit la normal...voi ce ziceti?

o sarcina pierduta 8 s
Mutatia MTHFR A1298C heterozigot
Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Maria.andrea, mi-au zis doi medici ca nu trebuie sa astept, ci dupa prima menstruatie normala (deci nu se pune sangerarea de dupa chiuretaj), se poate incerca obtine alta sarcina (suna asa nasol cum am scris, dar nu am gasit alta exprimare). Oricum, daca uterul nu este pregatit, nu se va prinde embrionul. Corpul isi face treaba.

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

flori_m,
nu se vede activat PM-ul tau., mai incearca odata

Mergi la inceput

si eu tot dupa prima menstra de dupa chiuretaj (dupa 1 luna) am avut dezlegare sa incercam din nou.

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6

Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Mie mi-a spus medicul ca dupa primul ciclu normal o putem lua de la capat.

Pana una alta mi-au iesit analizele:

- Mutatiile Factorului V Leiden si Factorului II
MUTATIA 1691 G>A IN FACTORUL V NU A FOST IDENTIFICATA.
- MUTATIA 20210 G>A IN FACTORUL II NU A FOST IDENTIFICATA.

- Mutatiile genei MTHFR MUTATIA 677 C>T IN GENA MTHFR NU A FOST IDENTIFICATA.
-MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HOMOZIGOTA.

- Mutatiile genei PAI-1 MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I NU A FOST IDENTIFICATA.
- MUTATIA -844G IN GENA PAI- I A FOST IDENTIFICATA IN STARE HOMOZIGOTA.

Autoimunitate

Ac Anti-beta2 glicoproteina IgG INCERT ( 6.2 )
Ac Anti-beta2 glicoproteina IgM INCERT ( 6.4 )

Ac Anticardiolipinici au iesit negativi acum vreo cateva luni.

Sunt usor...debusolata. Nu credeam sa am proboleme cu trombofilia...nu stiu de ce.

Imi poate explica si mie cineva macar in mare ce inseamna mutatiile astea?
Va pup.

Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Maryela, ai cam aceleasi probleme pe care le am si eu. Foarte pe scurt:

Mutatiile MTHFR duc la o metabolizare proasta a homocisteinei - se face tratament cu complex de B-uri, complex special, Medyn sau Femibion. Statusul homozigot se asociaza cu anomalii cromozomiale, malformatii congenitale, pierderi recurente de sarcina, afectiuni ale placentei si preeclampsie (tensiune marita in sarcina). In plus, hiperhomocisteinemia si statusul homozigot pentru mutatii sunt implicate si in fenomenele tromboembolice survenite tardiv in sarcina si chiar in perioada post-partum.

Mutatiile genei PAI sunt clinic semnificative pentru dezvoltarea tromboembolismului venos in sarcina. Studiile arata ca se asociaza cu pierderile de sarcina din trimestrul I, prin afectarea formarii placentei.
Fumatul, hipertensiunea arteriala si istoricul familial de afectiuni cardiovasculare complica problema deja existenta.
Trebuie sa faci tratament pregatitor (vezi in semnatura mea ce tratament am primit de la Fundeni, si QiaoBing are aproape acelasi tratament)iar in sarcina, cel mai probabil vei continua cu acest tratament + injectii cu anticoagulant, vestitul Clexane.

Important e ca ai aflat ce se intampla si ce ai de facut mai departe! Asta e tot ce conteaza!

Doamne ajuta! Va fi bine!

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Maryela si ca sa nu intrii in fibrilatii, exista solutii. Mai toate luam un tratament de pregatire (cam ce vezi n semnatura), iar in sarcina se face tratament cu anticoagulant (heparina cu greutate moleculara mica - Clexane, Innohep, Fragmin, Fraxiparine etc)
Vad ca tu deja ca ai avut o sarcina finalizata cu succes, deci mutatiile nu si-au facut de cap atunci. Oricum, grija mare in continuare si in caz de operatii, zbor lung cu avionul, imobilizari prelungite - anunti medicul de "bucuriile" astea care dau risc de trombofilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Me_alex, iti multumesc mult.

Ma tot uit pe netu` asta si nu-mi dau seama daca aceste mutatii au vreo manifestare si in afara sarcinilor...

Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Au si in afara sarcinii, si anume ca in caz de obezitate, fumat, anticonceptionale, pot da accidente vasculare. Important e ca exista tratament, cum zice si QiaoBing...toata viata vom lua Aspirina de copii, in doza mica zilnic. Deci trebuie sa fim putin atente la anumite situatii (la operatii, zbor cu avionul) si mai ales sa atentionam si copii pentru ca problemele astea se transmit uneori ereditar. Nu e de speriat, doar ca s-au descoperit recent aceste mutatii si de asta par asa SF.

pentru

Mergi la inceput