Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 58-

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claris spune:

Multumesc Ingerash pt punctul tau de vedere,mai astept si altele...please

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anioana2002 spune:

claris dar ai facut si tu si sotul tau absolut toate celelalte analize care se puteau face si au iesit bine? ca mi se pare foarte ciudat in 6 ani sa nu ramai niciodata...ce ti-a spus doctorul?

Mergi la inceput

Spermograma sotului e alternanta cand mai buna cand mai putin buna,dar chiar si valorile cele mai rele care au iesit,cunosc o fata care cu valori asemanatoare ca la spermograma cea mai rea a sotului meu,a ramas insarcinata,deci se putea din punctul asta de vedere...in 6 ani se gasea unul mai rapid si mai fortos din atatea milioane....
Eu am facut multiple investigatii printre care si laparascopie in scop diagnostic,rezultat:ovare micropolichistice,trompe permeabile bilateral,uter cu aspect normal.Menstruatia o am cat de cat regulata la 30-35 zile,avand in vedere ovarele micropolichistice e bine,ovulatie dovedita prin zilele 15-17.
Deci da,o cauza serioasa nu se gaseste,posibil o incompatibilitate intre ovulele mele si spermatozoizii sotului,poate a mele au memebrana prea groasa si greu de patruns si a sotului prea moi ca sa poata reusi...
Tratamente de stimulare facute degeaba,fara rezultat 2 linii,3 instilatii ca metoda terapeutica,nu ca ar fi fost o problema,speram sa actioneze ca un lavaj si sa se poata prinda sarcina mai apoi,O inseminare nereusita...deci asa mai pe scurt cam astea au fost investigatiile mele...

Mergi la inceput

hormonalele, anticorpii antispermatici si testul postcoital le-ai facut?
eu stiam ca cu cat faci mai multe inseminari cu atata iti cresc sansele de reusita...adica trebuie facute vreo 4-5 inainte sa treci la FIV...mai ales ca trompele sunt ok, uterul la fel...

Mergi la inceput

Da sunt facute,si sunt ok.Sincer mai degraba as face fiv decat inseminari,pt asa putine sanse de reusita mi se par un chin imens

Mergi la inceput

imi dau seama cat e de frustrant...si eu incerc de aproape 2 ani si nu am ramas gravida pana acum...si la fel ca tine am toate analizele ok...in afara de mutatii am si MTHFR si PAI homozigote...cateodata ma gandesc oare ce e mai rau sa nu ramai deloc sau sa ramai si sa pierzi sarcinile...nu se pot compara si cred ca este o foarte mare durere sa pierzi sarcini dar in general am observat ca persoanele care raman destul de usor dar pierd sarcina ajung pana la urma sa aiba un copil sanatos...
in ceea ce priveste mutatia ta am inteles ca ce ai tu e mai putin periculos decat mutatia C a MTHFR chiar daca este homozigota...
probabil ca uscatescu ezita sa-ti dea anticoagulant pt ca nu ai pierdut sarcini pt ca am vazut ca in general le da clexane fetelor care fac FIV...dar eu zic ca macar aspenter sa iei ca sa fii cat de cat acoperita...si sa tii legatura cu ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

claris eu ti-as zice sa nu mai faci si PAI. avand deja o mutatie o sa primesti preventiv anticoagulant. eu dupa ce am pierdut sarcina si aflasem deja de mutatii m-am apucat sa imi mai fac o groaza de alte analize legate de trombofilie. mi-au zis fetele pe atunci ca arunc banii degeaba, ca o sa am nevoie de ei mai bine pe obtinerea unui bb ... si acum le dau dreptate, dar atunci eram cu piticul pe creier.
din ce am constatat, anticoagulant se da in cazul sarcinilor naurale doar dupa test pozitiv, daca nu ai probleme cronice de coagulare nu ai de ce sa faci, risti sa cazi in extrema cealalta. la FIV si IA se da cand incepe stimularea pt a contracara efectul coagulant al medicamentatiei de stimulare.
in ceea ce proveste doza, eu am de gand ca la urmatoarea ocazie sa imi fac analiza antiFXa ca sa vad daca e doza corecta.
anioana pt mie cel mai greu e sa raman si sa pierd sarcina. daca nu as ramane deloc, accepta mai usor ideea ca nu pot sa am copilul meu si nu as mai ezita sa ma indrept spre adoptie. asa, daca eu am tot ramas natural, tot sper ca la un moment dat o sa pot duce o sarcina pana la sfarsit cu bine cu un bebe sanatos.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_Mic spune:

buna! va pup pe toate

e greu sa ajungi la concluzia ca nu poti ramane insarcinata pe cale naturala.. e greu cand vezi ca timpul trece si nu ai obtinut o sarcina in X luni/ani.. nu am ramas insarcinata pana acum.. am un an jumate de incercari.. dar tot mai greu mi se pare sa ramai insarcinata si sa pierzi sarcina dupa sarcina.. nu stiu daca as rezista..

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI-1 675 4G homozigot
www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000312706673&v=photos" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

De aici trag eu concluzia ca PAI-ul este de vina ca nu se prinde nimic (anioana si ingerash)
Eu cu mthfr 677 homo, se pare ca sunt insarcinata, dupa un test de sarcina (anioana stie si de pe celalat forum)dupa prima luna e prestare la ovulatie.
Sunt un pic debusolata, un pic panicata dar incerc sa le iau pe toate cum sunt, fara sa ajung ca data trecuta aproape la balamuc.
Miecuri ma duc la Uscatescu s probabil ca vineri la gine (unde sper sa cad de acord cu clexane-ul ca el are o fixatie cu clexane-ul ..asta) Daca nu, voi apela la atcineva cu care se pare ca au avut succes mamicile noastre.
Acum sper doar sa fie implantat cum trebuie, tratament de inceput luam (aspenter, femibion, acid folic, magne b6, omega+complex b-uri).
Sper sa fie bine de data asta si cu Dumnezeu inainte!
Va pup pe toate

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_Mic spune:

danezza multa bafta iti doresc si multa rabdare.. te asteptam cu vesti bune

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI-1 675 4G homozigot
www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000312706673&v=photos" target="_blank">poze

Mergi la inceput