Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 58-
Raspunsuri - Pagina 18
tonirro spune:
Buna seara!Ma "adaug" si eu la acest topic cu Factor II 620210A pozitiv heterozigot si MTHFR C677T pozitiv heterozigot. Pe scurt povestea mea... Aproape 9 ani de incerari, 2 copii adoptati, o sarcina obtinuta natural (de care am aflat la 5 zile dupa o operatie la genunchi pentru care am facut fragmin). Sarcina s-a oprit la 13 saptamani, bibicul prezenta simptome de hidrocefalie. Am insistat la toate controalele ulterioare ca trebuie sa fie o legatura intre medicamentatia post operatorie si problema mea dar am fost trimisa la plimbare. Un singur doctor s-a inmuiat si m-a trimis la d-na dr. Uscatescu, care, dupa vreo 3 luni de investigatii mi-a zis ca sunt beton, sa merg inainte cu aspenter, vitamina E, magne b6, acid folic si vitamina C. Asta a fost acum 2 ani. Evident, n-a functionat. In mai am facut un FIV la Budapesta, nereusit. Dupa FIV, in urma discutiilor cu Cybele (pe care am cunoscut-o la Budapesta si care mi-a devenit o prietena de nadejde), mi-am facut pachetul pentru trombofilie de la Matei Basarab. Cam asta este. Am sa ma duc iar la Fundeni, cu aceste rezultate, vreau sa o iau de la capat in cunostinta de cauza.Mai vreau sa va multumesc pentru tot ce faceti, pentru subiectele pe care le dezvoltati, pentru semnalele de alarma pe care le trageti, pentru intrebarile pe care le puneti si raspunsurile pe care le dati. Acum, pot intr-adevar sa ma lupt. Pentru ca imi cunosc adversarul.va imbratisez pe toate si va doresc sa va vedeti visul implinit!
sunshine4ever spune:
Samira sa sti ca m-am gandit la tine cand am scris mesajul. Nu am un raspuns , dar cert este ca sub heparina fie el fractionata si mai ales heparina pura daca faci injectii intramusculare faci si hematoame la locul electiei. Crede-ma in atatia ani de practica nu numa teoria dar si practica mi-a demostrat-o.
Iar la intrebarea de ce la unele da si la altele ba...nu stiu sa iti raspund.
Eu mi-am spus doar parerea, dar cum zici si tu decizia e in mana fiecareia.
si va doresc o saptamana frumoasa
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
Miha3 spune:
walkiria - eu nu am schimbat si nu voi schimba Clexanul. Eu am acum un stoc pentru vreo 2 luni, pana cred eu ca se va rezolva problema cu importul. Dr.Uscatescu mi-a spus in mod expres ca exista riscul de a se opri sarcina in evolutie daca schimbi anticoagulantul. Daca citesti prospectul de la Clexane o sa te ingrozesti la fel cu Innohepul.
inna08 spune:
buna fetelor.vreau sa va zic ca eu fac progesteron injectabil si clexane.progesteronul injectabil(de 100) il fac la 3 zile odata cu clexanul.
vroiam sa va intreb ceva: mie le ecografie mi-a iesit nocth.dr U mi-a trimis mesaj ca trebuie sa incepem heparina cu greutate moleculara mica!Ce inseamna asta? A mai facut cineva? Se face in paralel cu clexanul?
Pup.
16+
Mutatia C677T heterozigot; A1298C-heterozigot
Orice zi este o mica viata - orice desteptare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete.
anioana2002 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inna08 buna fetelor.vreau sa va zic ca eu fac progesteron injectabil si clexane.progesteronul injectabil(de 100) il fac la 3 zile odata cu clexanul. ![]() vroiam sa va intreb ceva: mie le ecografie mi-a iesit nocth.dr U mi-a trimis mesaj ca trebuie sa incepem heparina cu greutate moleculara mica!Ce inseamna asta? A mai facut cineva? Se face in paralel cu clexanul? Pup. 16+Mutatia C677T heterozigot; A1298C-heterozigot Orice zi este o mica viata - orice desteptare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete. |
Clexane ESTE o heparina cu greutate moleculara mica!
nu stiu de ce ti-a spus asa...
MeAlex spune:
Inna, ce i-ai scris tu in mesaj catre dr. Uscatescu? Ma gandesc ca poate nu reiesea ca faci deja Clexane si ce a spus ea e tratamentul pt problema ta (tu facand oricum deja tratament cu Clexane = heparina cu greutate moleculara mica)...
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
ileanasi spune:
Walkiria, si eu iau Innohep de 3500 UI si nu contine alcool benzilic. Concentratiile mai mari au acest compus, dar cel pe care il luam noi (uita-te si tu pe cutie) nu are acest compus.
Am citit si eu forumuri din strainatate, sunt multe gravide care-si injecteaza Innohep; nu e la fel de studiat ca Clexane-ul, e adevarat, dar nu pot sa cred ca dr. Uscatescu face experimente pe noi.
Nu te mai ingrijora si nu schimba anticoagulantul, toate pot avea aceleasi efecte asupra fatului. Cine nu risca nu castiga si numai Doamne-Doamne ne poate ajuta sa ajungem la final cu bine.
Uite ce am gasit despre Innohep fara alcool benzilic:
Pregnancy
Pregnancy: Category B:
All pregnancies have a background risk of birth defects, loss, or other adverse outcome regardless of drug exposure. The fetal risk summary below describes the potential of INNOHEP® to increase the risk of developmental abnormalities above background risk.
Fetal Risk Summary
INNOHEP® is not predicted to increase the risk of developmental abnormalities. INNOHEP® does not cross the placenta, based on human and animal studies, and shows no evidence of teratogenic effects or fetotoxicity.
Clinical Considerations
Pregnancy alone confers an increased risk for thromboembolism that is even higher for women with preexisting thromboembolic disease, certain high risk pregnancy conditions, and a history of complications during a previous pregnancy.
All patients receiving anticoagulants such as tinzaparin, including pregnant women, are at risk for bleeding. Pregnant women receiving tinzaparin should be carefully monitored for evidence of bleeding or excessive anticoagulation. Hemorrhage can occur at any site and may lead to death of mother and/or fetus. Pregnant women should be apprised of the potential hazard to the fetus and the mother if tinzaparin is administered during pregnancy. Consideration for use of a shorter acting agent should be specifically addressed as delivery approaches.
Data
Human Data - Fifty-four women pregnant or planning to become pregnant with conditions requiring anticoagulation received INNOHEP® in an open-label, prospective, pregnancy dose finding study. (See Clinical Pharmacology, Special Populations, Pregnancy.) Patients received 50 to 175 IU/kg/day, with dosing starting as early as prior to conception or as late as 32 weeks gestation. Duration of exposure ranged from 3 to 463 days (median 159 days). From 55 pregnancies, there were 50 live births, 3 first trimester miscarriages, and 2 intrauterine deaths at 17 and 30 weeks. Approximately 6% of pregnancies were complicated by fetal distress.
Approximately 10% of pregnant women receiving INNOHEP® experienced significant vaginal bleeding. A cause and effect relationship for the above observations has not been established.
Animal Data - Teratogenicity studies have been performed in rats at SC doses up to 1800 IU/kg/day (about 2 times the maximum recommended human dose based on body surface area) and in rabbits at SC doses up to 1900 IU/kg/day (about 4 times the maximum recommended human dose based on body surface area) and have revealed no evidence of impaired fertility or harm to the fetus due to tinzaparin sodium. There are, however, no adequate and well-controlled studies in pregnant women. Because animal reproduction studies are not always predictive of human response, this drug should be used during pregnancy only if clearly needed. INNOHEP® does not cross the placenta.
Cases of "Gasping Syndrome" have occurred in premature infants when large amounts of benzyl alcohol have been administered (99 - 404 mg/kg/day). The 2 mL vial of INNOHEP® contains 20 mg of benzyl alcohol (10 mg of benzyl alcohol per mL) (see WARNINGS, Miscellaneous). If INNOHEP® is used during pregnancy, or if the patient becomes pregnant while taking this drug, the patient should be apprised of potential hazards to the fetus.
Nursing Mothers: In studies where tinzaparin sodium was administered subcutaneously to lactating rats, very low levels of tinzaparin sodium were found in breast milk. It is not known whether tinzaparin sodium is excreted in human milk. Because many drugs are excreted in human milk, caution should be exercised when INNOHEP® is administered to nursing women
Curaj!!!
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 8 +
MeAlex spune:
Miha, iti multumesc mult pentru raspunsuri! Sunt in 3 DPO si imi fac ceva griji pentru ce tratament voi primi daca raman acum...Dr. Uscatescu a zis ca imi da Clexane, dar daca nu se mai gaseste...poate imi da Fraxiparine...vom vedea...
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
inna08 spune:
Anioana,MeAlex eu i-am scris in mesaj ca fac clexane de 0,6.
nu stiu de ce mi-a scris asa.
multumesc mult de raspuns .ma-ti linistit.
pup.
16+
Mutatia C677T heterozigot; A1298C-heterozigot
Orice zi este o mica viata - orice desteptare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete.