Grupa mare sau pregatitoare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi terminam grupa mare si urmam pregatitoarea din toamna. Face 6 ani la vara, deci va merge la scoala dupa ce implineste 7 ani. Desi stie si ea o gramada din astea, cu numarat, scris de mana, adunari compuse, nu o dau direct la scoala, tocmaii ca va fi atat de incarcata programa incat nu stiu daca va avea timp atunci de activitati extrascolare (role, dansuri, catarari, etc). Asa ca prefer sa o mai las relaxata o perioada, sa nu o stresez cu temele pentru acasa care se dau la scoala si sa mai aiba timp si de altceva. (si de la scoala gata cu lipsitul, ca o mai luam iarna pentru schi 1-2 zile )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Din clasa pregatitoare trec in clasa I.

3 ani de gradinita- grupa mica, mijlocie si mare.

Primul an de scoala= clasa pregatitoare, al doilea an de scoala= clasa I si tot asa....Asta incepand din anul scolar 2012-2013, am explicat mai sus.

Mergi la inceput

Stiu ca se va trece adin 2012 grupa pregatitoare in cadrul scolii, dar din cate am inteles inca nu se stie daca vor functiona in cadrul scolilor sau gradinitelor, neavand salile necesare...Inca nu se stie. Iar cu numerotarea claselor, cred ca si mai mare ambrambureala va fi, vor fi 2 de clasa a 2-a atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg

Stiu ca se va trece adin 2012 grupa pregatitoare in cadrul scolii, dar din cate am inteles inca nu se stie daca vor functiona in cadrul scolilor sau gradinitelor, neavand salile necesare...Inca nu se stie. Iar cu numerotarea claselor, cred ca si mai mare ambrambureala va fi, vor fi 2 de clasa a 2-a atunci?

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Nu, cl 1 nu va disparea . Ciclul de invatamant primar va fi: cl.0, cl1, cl2, cl3, cl4. Teoretic, toate in cadrul scolii. Practic, ca in Romania, ramane de vazut. Spatii nu sunt, invatatori pt inca o generatie nu sunt. Eu nu am auzit sa fi aparut normele de aplicarea a legii.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg
Iar cu numerotarea claselor, cred ca si mai mare ambrambureala va fi, vor fi 2 de clasa a 2-a atunci?

Nu se vor suprapune 2 clase de acelasi nivel, nu au cum, nici clase I, nici clase de a II-a.

Mergi la inceput

Probabil o sa apara normele inainte cu cateva zile...doar nu e singurul lucru din invatamant care se schimba in ultimii ani, si mai au de schimbat multe pana atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu chiar aseara vorbeam cu o mamica despre asta..mai zicea ca a auzit ca dupa ce termina gradinita inainte sa intre la sc vor da si un examen ceva... daca nu ia acel examen ce se intampla nu intra la sc?
[ baietelul meu a fost repartizat direct in grupa pregatitoare ca acolo aveau locuri iar cand educatoarea lucreaza cu cei mari(de 6 ani) pe cei mici ii trimite sa se joace ,la gradinita unde este el aceste grupe :mica ,mare pregatitoare ,,sunt doar cu numele caci unde sunt dati de prima data acolo raman pana merg la sc ]...

Mergi la inceput