ajutorrrrr
buna ziua.Ma numesc maria si am o fetita de 8 luni.Sambata mi-a facut prima data febra a facut caM 38,5 ajungea si la 39,5 si reuseam sa i-o scad dar nu de tot.Cred ca e de la dinti,are gingia umflata,se vede forma dintilor lateral dar nu e rosie e doar alba(gingia).Ieri n-a mai facut febra dar a facut diaree,ba face moale de tot ba putin mai tare,nu prea mai doarme bine si mananca mai mult cu forta.Nu stiu ce sa zic,intrebarea mea e daca sunt dintii sau nu?Specific ca nu-i curge nicio baluta.Oare sa aiba altceva?Cum au reactionat ai vostrii la primii dinti?De la cat timp de la febra i-au spart gingia?
Raspunsuri
Selene_Bunny spune:
La noi a fost asa: gingie cu doua pete albe (nu gingie rosie, nu inflamata), copil agitat, plans rau de tot, n-a putut dormi, n-a putut manca... A durat cam 2-3 zile pana sa iasa.
Febra (nu mare) si diareea sunt simptome asociate iesitului dintilor.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Alizee spune:
Nu mai sta, da fuga la spitalul de copii de care apartineti. Nu e de joaca cu febra la copii; poate ramane cu tare pe viata.
Sanatate bebelusului.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
oana_lex82 spune:
Buna, medicul mi-a zis ca de la dinti copilul nu face niciodata febra 39, deci...sa nu fie debutul unei viroze..e poate si de la eruptia dentara dar nu m-as baza pe asta..scaunele mai moi pot fi de la eruptie..dar hai sa-ti zic ce am patit acum 1 luna cu baiatul meu de 1 an..la fel este in plina eruptie dentara...ce e drept avea deja 6 dinti la care niciodata nu mi-a facut febra..decat a plans..Acum tot asa marait, diaree vreo 2 zile dar nu ceva de speriat, un eritem fesier ff nasol si un pic de febra..initial 37,7 luat la subrat..deci peste 38 intern..n-am facut mare caz..am pus un supozitor cu paracetamol de 125 mg si am stat linistita..numai ca a doua zi dimineata la trezire avea 39,5..am figit la spital...avea ENTEROCOLITA...DECI MARE GRIJA LA FEBRA!!!!!!!
mariana_alex spune:
Noi am facut o singura data temp. la 1 an si 4 luni si a conincis cu eruptia dentara dar dupa ce a atins pragul de 39.5 doctorul mi-a zis clar ca nu-i de la dinti, am facut impachetari si cu supozitor de novocalmin am scazut temp. A doua zi doctorul a consultat-o si avea rosu in gat...deci nu dintii erau cauza temp. asa mari.