ce credeti, sa fie colici?
![](images/user_woman.png)
buna!
am un bb dragut de 2 luni, care papa laptele lui mami la biberon.
nu stiu ce a patit bb, de cateva zile: poate imi spuneti si voi un sfat: mananca 40 ml dupa care urla si plange. il bat pe spate circa 15 min ca sa eructeze! ceea ce se intampla foarte greu, dupa care iar mananca 40 ml, iar incepe circul si tot asa mananca aproape 100 ml, uneori 120ml! se chinuie atata ca sa manance si e atat de agitat bietul micutz! manca si inainte agitat, dar nu fiecare masa! noaptea, de obicei, manca cu ochii pe jumatate inchisi, manca aproape 130 ml ragaia imediat si apoi adormea instant, dar se pare ca s-au dus vremurile bune!
eu ii dau sab simplex si bonnisan, bineinteles pe rand, dar se pare ca degeaba!
ce sa fie?
eu banuiesc niste colici, dar doar la masa? plus ca am grija sa nu manac cruditati sau alte kestii care sa ii dea gaze!
multumesc.
Raspunsuri
cici spune:
ar trebui sa fie vazut de un doctor .
sa nu fie vreo otita.
cu bonisan ar trebui sa se linisteasca si nu cred ca efectul unor colici ar fi chiar in timpul mesei,ci mai tirziu.
cici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mamamariana spune:
Nu are gaura prea larga la biberon? Daca nu, verifica pozitia in care suge lapticul. Oricum, 100 ml de laptic la o masa nu e rau. Eu cred ca inghite aer in timp ce suge. Nu e de la lapticul tau. Acolo e buba!!! Sunt convinsa ca vei descoperi singura...
Sanatate,
Mamamariana
tutus spune:
Buna!
Daca tu spui ca mananci a.i. beb sa aiba laptic bun, atunci nu cred ca tu esti problema. Lapticul are temperatura potrivita? Cum spunea si alta mamica, verifica gaurica de la biberon sa fie ok ( trebuie sa curga ~1picatura/sec). Pozitia in care il tii ii e confortabila lui? E uscat copilasul? Sa nu folosesti te miri ce deodorante, poate si asta ii deranjeaza.
Legat de sab simplex si bonnisan (sunt siropuri pt colici?): nu stiu exact sa-ti spun, dar stiu ca am citit pe un prospect de la ceva siropel pt colici, ca nu e bine sa fie administrat in combinatie cu altele, asa ca ai grija si citeste pe prospect!
Cand plange, urla, crezi tu ca-l doare burtica, maseaza-l usor pe burtica, fa unpic de gimnastica cu piciorusele lui, cine stie, poate are gaze piticul, sau ar vrea sa faca kaki.
Nu mai stiu ce sa spun ...
Toate cele bune!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ungureaa/ungureaa.jpg)
ungureaa spune:
Si bebelusul meu plingea dupa ce minca, dar nici pina astazi nu stiu ce motiv avea...poate ca era laptele meu prea apos si nu se satura...Oricum al meu minca si 120 ml de lapte la o masa uneori...
Adina si Gabriel
oana_noemi spune:
sa revin cu amanunte: da din cap stanga-dreapta si din picioruse! uneori se aude ceva zgomot in scutec si parca incepe sa se linisteasca. biberonul nu cred sa aiba ceva, e cea mai buna firma de biberoane la ora actuala, iar tetina este cea pt 2 luni, cat are si piticul. poate nu tin eu bine biberonul, mai stii... cine sa ii mai inteleaga pe bebelushii astia?
ce legatura are otita cu manifestarile astea?
maine sun si doftora, ca tare am mai obosit...