Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (429)
Raspunsuri - Pagina 15
Sabina spune:
golanii sunt mai fericiti ca intelectualii de mare clasa :-)))
si in multe cazuri mai de comitet, mai saritori, mai buni cu semenii lor.
prefer decat mare savant care nu stie cum se curata cartoful fiert ;P
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Roxana_G spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Alina, Yia are f f mare dreptate. (Yaia, ti-am dat si aprob la mesaj:D) normal ca se bucura cand e laudat, dar daca mai continui asa, nu o sa mai faca diferenta in tre placerea lui si "mama e muotumita" se va simti mereu incopetent si necorespunzator. Am trecut si eu cateva luni prin capcana asta, sa mi se p[ara ca fata mea poate marea cu sarea, ca doar e asa un copil genial, nu? ei bine, am aflat ca desi e cea mai frumoasa si destepata din toata lumea si tot universul Si bine face!!! Toate activitatile de la varsta asta trebuie sa fie un simplu prilej de voie buna si invatare prin joaca, atata. Pui o presiune exagreata pe Alex care nu va aduce nmic bun. El e un copil constiincios de felul lui, nu e genu care sa nu faca temele sau mai stiu eu ce, iar cand va avea o pasiune o va urma cu incapatanare, asa ca lasa-l incape sa copilareasca. Nu mai veni cu idei ca "poate mai mult". Acest "poti mai mult" e extrem de periculos si daunator :(( |
Subscriu. Eu am fost crescuta mereu cu mentalitatea asta, ca trebuie si ca pot mai mult, ca nu e suficient ce fac. Si m-am ales cu probleme de incredere in sine, cu tendinta de a trage de mine dincolo de limita la care altcineva normal ar fi spus firesc un nu.
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Sabina Daca vreti sa vedeti cum a cantat va trimit pe mail linkul de la transfer. Sper sa il puteti deschide, ca unii daca tot e sa ma laud:) a luat si premiul 2 la un concurs greu de lb romana mate si cultura generala, Gh chibiteaza pe langa noi, abia asteapta sa mearga la mare;) |
Eu am reusit sa vad filmuletul, in format pentru iphone. Deh, de cand cu tehnologia asta mai rau ne incurcam.
Dar confirm ca Sofia este absolut exceptionala si merita sa o vedeti cantand. Felicitari Sofia, pentru pian si pentru toate rezultatele bune! Cred ca exercitiul cu pasarile l ar fi putut gresi si un adult neatent, pur si simplu intri in vrie cu anumit tip de exercitii si la ceva simplu risti sa nu aplici logica ci doar algoritmul.
Sabina, cand pleaca la mare copiii? Tot la 2 mai?
alinkav spune:
Sabina, esti haioasa rau!!!![]()
Golan golan, dar sa aiba mintea sclipitoare!
Combinatia asta e de mine!![]()
Acum serios, el stie ca-l iubesc mult
, si ii spun des ca sunt mandra de el, in egala masura si cu "criticile".
Sabina spune:
pe 20 pleaca, si da, tot acolo :)
da, exercitiul ala nu era neaparat de mate, a zis si Sofia ca mai mult de romana era
, ca sensul cuvantului impreuna a derutat-o.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Yaia Eu poate vorbesc si din perspectiva copilului bun la invatatura, mereu prima din clasa, dar de care mama nu era niciodata multumita si pe care mama nu o incuraja niciodata din cauza ca 'putea mai mult'. Si asta te demoralizeaza in loc sa te motiveze. Cel putin la mine asa a fost. Si la liceu am si incetat sa-i mai spun mamei ceva despre realizarile mele, pentru ca oricum nu conta, gasea ea ceva de care sa fie nemultumita. |
Exact asa a fost si la mine. Si din pacate asa e si acum, tare as vrea sa o vad pe mama macar acum multumita, dar totdeauna gaseste ceva lipsa si in plan personal si profesional. Doar ca acum sunt eu mai inteleapta si nu mai pun la suflet, incerc pe cat posibil sa imi sterg comentariile pe care le consider neindreptatite. Tocmai pentru ca inca ma confrunt cu asta imi e mai usor sa realizez cand si daca fac aceeasi greseala cu copiii mei. Din pacate, lucrurile inradacinate nu pier usor, si am tendinta sa mai scap din replicile mamei mele, dar de cele mai multe ori realizez si ma indrept.
De aceea am ales pentru Alex varianta unei scoli private, cu mai putin focus pe strictete, pentru ca stiu ce poate si ce vrea si as fi ucis ceva in ea in sistemul competitiv de stat. Probabil daca nu imi permiteam, nu as fi avut de ales, dar as fi luptat pe cat posibil sa nu o afecteze si sa o tin departe de ceea ce nu e absolut necesar. Mi-as dori sa invete cat sa stie ce are nevoie, sa fie undeva peste medie si atat, sa stie insa sa se descurce, sa tina o prezentare, sa isi sustina o opinie, sa isi defineasca un hobby si sa il urmeze, sa nu ii fie frica de nou si de inceput si sa incerce optiunile pana alege ceea ce o defineste.
Stiu ca suna a teorie si probabil curand, odata ce incepe scoala, ma voi contrazice pe mine insami cu atitudinea, dar este sigur ceea ce simt acum si ca urmare a "poti mai mult" cu care am crescut.
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Erina Sa fie fericit asta e cel mai important. Sunt si golani feiciti! |
Ba eu zic ca golanii sunt mai mereu fericiti, astia mai stresatii de viata ce ne luptam cu nefericirile.
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Sabina golanii sunt mai fericiti ca intelectualii de mare clasa :-))) si in multe cazuri mai de comitet, mai saritori, mai buni cu semenii lor. prefer decat mare savant care nu stie cum se curata cartoful fiert ;P |
Exact asta voiam sa zic!

alinkav spune:
Eu zic totusi sa va ganditi sa va doriti golani, ptr ca e o "povara" grea ptr un parinte, sincer. Are mama mea asa un fiu, fratele meu, care asta a facut toata viata, a golanit. De a ajuns mama mea la 40 de ani ai lui sa-i plateasca intretinerea, ca el nu stie ce inseamna asta.
In schimb e fericit, nu-l doare capul de nimic, daca sunt altii sa gandeasca ptr el....
Mama mea mereu a visat ca macar un copil de al ei sa faca facultatea (ea fiind doctor in biologie), si tot spera ca macar eu sa nu o dezamagesc. Am intrat la facultate, dar nu am terminat, au intervenit familia/copil, pe urma afacerea, si acum sunt realizata din toate pct de vedere. Ea ea foarte multumita de ceea ce am realizat
, dar stiu sigur ca in adancul sufletului sufera ca nu am si eu diploma aceea, dar nu mi-a zis niciodata nimic, o singura data a scapat ceva de genul ca poate macar copii mei vor ajunge sa faca/termine.![]()
Acum fiind in postura de parinte, o inteleg, ea avand 2 copii, unul realizat bine in viata(ca asa am fost eu, asa am vrut sa fiu) si altul care nu a facut nimic in viata, dar tot e fericit. Am fost crescuti la fel, el chiar fiind mai rasfatat.
Erina spune:
Roxana salut interventiile asa
frumoase si coerente.
Eu gresesc deja cu Daria...
Alina niciodata nu e prea tirziu, mai ales acum cu invatamintul la distanta!!! Go for it!!!
Mamicile unde se poate merge maine dimineata cu copiii??? Vreau sa o duc pe Daria intr-un loc interesant. Oare vremea va fi frumoasa?
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.