Cum sa accepti ca ai gresit?
Raspunsuri - Pagina 5
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina La astfel de barbati eu as spune (doar "as spune"), ca doamna sa mearga sa-si faca si ea de cap, sa se simta bine, sa fie atenta cu ea, cu nevoile ei. Cateodata te saturi sa fii asa de corect, sa fii asa de buna ani de zile si sa primesti numai "suturi in fund" de la sot/sotie, dupa caz. Dureaza pana cand iti pui ordine in viata, este greu sa te decizi a fi intr-o singura parte, si-ti trece o mare parte din viata gandind si iar gandind "ce sa fac???". Am vazut ca mai mult au de castigat cei care sunt mai egoisti, si-si satisfac placerile (de orice natura ar fi ele), iar ceilalti stau si sufera ca prostii, de multe ori pentru cine nu trebuie. Si totusi exista un mare....DAR...acum depinde de fiecare cum stie sa si-l asume. |
Daca n-as fi direct implicata in subiect as spune „misto raspuns”. Din pacate pentru mine sunt o gramada de variabile in aceasta poveste si cea mai importanta dintre ele este copilul meu.
Oricum la momentul acesta vreau sa cunosc acest barbat, sa stiu si eu ce fel de om este, atat cat se poate vedea dintr-o intalnire pe fuga. Si mai departe voi vedea....
In alta ordine de idei...Imi este foarte greu sa iau o decizie in ceea ce priveste relatia cu sotul. Sunt multe la mijloc si nu pot pur si simplu sa plec.
Zina spune:
Azzure, te-nteleg perfect cand spui ca nu poti pleca din casnicie, asa, pur si simplu. Cine da sfaturi de genul "divorteaza, ce mai stai cu el?", nu a trecut prin situatii similare. Se schimba radical situatia atunci cand afli ca te-anselat, cu adevarat (nu ca ai tu banuieli), si atunci poate nu mai esti asa de radicala, nu-i mai poti scoate asa de repede bagajele la usa, cum se spune aici, sunt convinsa ca multe doamne care sustin asta, ar mai sta mult pe ganduri pana sa o faca (sau nu ar face-o deloc, pana la urma, cu toate ca asa au sustin tot timpul). Si tocmai pentru ca se iau in calcul multe aspecte.
Matzaila_81 spune:
Mi se pare dovada de lasitate sa ramai cu un sot care-si bate joc de tine decat sa in frunti lumea de una singura pentru ca pana la urma esti singura oricum.
Ce credeti ca o sa se intample, sincer acum? Credeti ca o sa para o lumina intr-o noapte si ei brusc or sa aiba o revelatie cu cat de nenorociti au fost? Credeti ca or sa se schimbe?
Am avut o fosta colega care s-a maritat cu prietenul ei care o mai insela din cand in cand si care a divortat la trei ani de la casatorie pe motiv ca el continua sa faca asta si replica sotului uimit a fost "dar nu stiai?" Si mi s-a parut foarte corecta afirmatia omului pentru ca dansa a stiut de la inceput ce fel de om este si si-a asumat asta cand s-a casatorit.
Azzure, si tu stiai ca doar ti-a facut atatea inainte de casatorie, nu te-ai casatorit in necunostinta de cauza. Ce vroiai sa vezi, cat de nefericita poti fi? Pai uite, poti fi extrem de nefericita, ce-ti trebuie mai mult?
Faptul de a trai in mediocritatea asta emotionala, de a-i arata fetitei voastre ca asta e ceva normal nu te sperie mai mult decat o palma??? Ce o sa-i povestesti, ca exista relatii frumoase, ca se va marita si va fi fericita cu cel care o iubeste dar mami nu a facut asta pentru ca.......?
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Matzaila_81 Mi se pare dovada de lasitate sa ramai cu un sot care-si bate joc de tine decat sa in frunti lumea de una singura pentru ca pana la urma esti singura oricum. Ce credeti ca o sa se intample, sincer acum? Credeti ca o sa para o lumina intr-o noapte si ei brusc or sa aiba o revelatie cu cat de nenorociti au fost? Credeti ca or sa se schimbe? Am avut o fosta colega care s-a maritat cu prietenul ei care o mai insela din cand in cand si care a divortat la trei ani de la casatorie pe motiv ca el continua sa faca asta si replica sotului uimit a fost "dar nu stiai?" Si mi s-a parut foarte corecta afirmatia omului pentru ca dansa a stiut de la inceput ce fel de om este si si-a asumat asta cand s-a casatorit. Azzure, si tu stiai ca doar ti-a facut atatea inainte de casatorie, nu te-ai casatorit in necunostinta de cauza. Ce vroiai sa vezi, cat de nefericita poti fi? Pai uite, poti fi extrem de nefericita, ce-ti trebuie mai mult? Faptul de a trai in mediocritatea asta emotionala, de a-i arata fetitei voastre ca asta e ceva normal nu te sperie mai mult decat o palma??? Ce o sa-i povestesti, ca exista relatii frumoase, ca se va marita si va fi fericita cu cel care o iubeste dar mami nu a facut asta pentru ca.......? |
L-am crezut cand a zis ca nu va mai face. Si o perioada chiar a stat cuminte. Daca se poate spune asa. Nu m-am maritat ca sa vad pana unde poate ajunge nefericirea. M-am maritat pentru ca eu chiar am crezut ca putem construi ceva impreuna, pentru ca si el a vrut sa construim ceva impreuna. Numai ca pentru asta e nevoie de doi... Iar el, la tot ce a intreprins pana acum, desi eu l-am sustinut, nu a avut succes. Incercare dupa incercare... Si sincer numai pot... Probabil ca va mai trece insa ceva timp pana cand voi intreprinde o actiune concreta.
Matzaila_81 spune:
Imi pare rau ca treci prin asa ceva.
Iti doresc putere si-ti doresc intelepciune sa iei decizia corecta si sa fie totul bine pentru tine si micuta. Nu te multumi cu putin.
A_Iulia spune:
Pai decizia de a divorta este a ta, nu vad cum altii ar putea hotari in locul tau, e absolut treaba fiecaruia cat de multe poate indura intr-o casnicie si in ce conditii ar putea s-o intrerupa.
Aici era vorba totusi de o minciuna. Cata vreme nu ai de gand sa-i ascunzi sotului tau ce ai de gand sa faci...ar putea fi ok.
Spui ca el te-a mintit si te-ai simtit oribil cand s-a intamplat asta. De ce sa te comporti la fel de aiurea si tu? Nu ai fi cu nimic diferita in cazul acesta.
Cu atat mai mult cu cat nu ar avea de ce sa se supere, daca situatia sta asa cum sta, ai putea sa-l informezi ce ai de gand sa faci.
Rufus spune:
Acuma ce sa zic...te-ai hotarat ce sa faci.
Nu-s eu vreo usa de biserica, dar chiar e amuzant sa zici ca la tine e altfel decat la el.
E tot aia.
Daca poti trai cu asta, go for it! Pacat, doar, ca o eventuala relatie buna pentru tine pleaca pe premise dubioase, ai tot dreptul sa-ti traiesti viata, sa fii fericita, dar pe baze solide.
Te asteapta, probabil, clipe grele.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Fania spune:
[/quote]
L-am crezut cand a zis ca nu va mai face. Si o perioada chiar a stat cuminte. Daca se poate spune asa. Nu m-am maritat ca sa vad pana unde poate ajunge nefericirea. M-am maritat pentru ca eu chiar am crezut ca putem construi ceva impreuna, pentru ca si el a vrut sa construim ceva impreuna. Numai ca pentru asta e nevoie de doi... Iar el, la tot ce a intreprins pana acum, desi eu l-am sustinut, nu a avut succes. Incercare dupa incercare... Si sincer numai pot... Probabil ca va mai trece insa ceva timp pana cand voi intreprinde o actiune concreta.
[/quote]
Draga mea cu regret, constat ca ceea ce traiesti tu nu este o casnicie, casnicia inseamna cu totul si cu totul altceva, crede-ma ca am state vechi.....
Din pacate atunci cand ajungi sa fii singur intr-o relatie in doi, mai bine pleci mai departe, ai incercat sa salvezi, pe ruine de regula e cam greu sa construiesti ceva, tu insa vrei sa-ti "pui poalele in cap" crezand ca astfel poate rezolvi ceva sau gasesti un colac de salvare. S-ar putea ca nici una din cele doua variante sa nu-ti fie pe post de busola.
Important este copilul si ceea ce traieste el alaturi de voi 2.
Sfatul meu este: nu iesi dintr-o relatie incercand sa te agati de alta, incearca sa stai pe picioarele tale, singura, uitandu-te in zare. - "Cand ai inteles ca nimic nu este, ca lucrurile nu-si merita nici macar statutul de aparente, nu mai ai nevoie sa fii mantuit, esti gata mantuit... si nefericit pe veci... "
cristoiu spune:
Se potriveste perfect povestea asta pe un site despre copii. Fiindca justificarile sunt copilaresti.
- de ce l-ai batut, ma?
- pai el a dat primul!
azzure_sun spune:
Intr-o alta perioada din viata mea, cand eram mai naiva, as fi zis ca nu as putea sa insel pentru ca sentimentul de vina m-ar da de gol. Astazi nu as mai sustine asta cu atata vehementa. M-as simti vinovata fata de sotul meu daca s-ar fi purtat cu mine frumos si nu as fi avut ce sa-i reprosez.
Stiu ca justificarile sunt puerile. Orice motivatie asa gasi gesturilor mele, corect ar fi sa termin relatia cu sotul si abia apoi sa incerc ceva cu celalalt. Si de fapt, cel mai corect fata de mine este sa ies din aceasta relatie care nu ma implineste, indiferent de existenta sau nu a altui barbat in peisaj. Chestia asta probabil ca o stiu de foarte mult timp, numai ca nu am avut curajul sa o recunosc si sa o accept...din diverse motive, poate si ele puerile.
Oricum vreau sa cunosc acest om, si nu din motive sexuale, ci pentru ca simt o mare afinitate fata de el. Si dupa ce imi voi pune ordine in viata voi vedea concret daca putem avea o relatie. Asa e cel mai corect si pentru el, dar si pentru mine.