Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!
Raspunsuri - Pagina 18
Monique77 spune:
despre dureri de menstra
Intrebare: De 6 luni incercam sa facem un copil, fara rezultat pana in prezent (un inceput clasic pentru dvs). Am 28 ani, CM 27-28 zile, am observat ca de cateva luni din ziua a 16-17 încep sa-mi simt ovarele, nu pot sa spun ca e durere mai mult ca o jena. Nu este vorba de o jenă permanenta ci din cand in cand pana cu o zi inainte de ciclu cand intr-adevar se declansează durerile menstruale (1-2 zile), dar pentru mine aceasta jenă (durere vaga) imi indica ca nici luna respectiva nu am reusit sa obtinem o sarcina. Credeti ca aceste dureri (cred ca sunt contractii ale ovarelor) sunt normale? Este normal sa simt cu 10-12 zile inainte ca si luna respectiva imi va veni ciclul? Va multumesc frumos.
Raspuns: unu la mana, ovarele nu se contracta intrucat nu exista fibre musculare in componenta lor. este posibil sa simtiti jena aceea pentru ca ovulati. pe de alta parte poate o sa aveti aceleasi simptome de jena si in luna in care veti ramane gravida. mi se pare o asociere fortata.
Monique77 spune:
despre ovulatie:
Intrebare:
Incercand obtinerea unei sarcini de aproape 1 an, anticonceptionale am luat 7 ani ptr a evita o sarcina si durerea la menstruatie, am facut urmatoarele analize la indrumarea medicului, tinand cont de faptul ca am un ciclu lunar, 29-31 zile, care debuteaza de cand ma stiu cu dureri mari, cateodata insuportabile, un ovar micropolichist, o prolactina mare de 40 (val max 24), urmez tratament de 2 luni cu brocriptina 2 pastile/zi(PRL scade iar la intrerupere medicatie creste iar), sa turceasca OK; monitorizare - pe ovarul micropolichist, folicul vazut din ziua 10 de 20 mm, endometru 8 -in ziua 15 aveam 22, endometru 10mm, un alt folicul pe care dr l-a vazut abia in ziua 16, (probabil au fost lipiti - asa a zis)vazut abia cand s-a spart primul foliculsi care a disparut abia la prima zi de ciclu.
ziua 4
Estradiol 190.9 (val 46-607)
FSH 6.46 (val 3.5-12.5)
LH 11.16 (val 2.4-12.6)
TSH 1.6 (0.27-4.2)
ziua 14
Estradiol 347.4 (faza ovulatorie Val 46-607)
FSH 5.26 (val 4.7-21.5)
LH 12.23 (14-95.6))
Testosteron 0.864
ziua 18
Estradiol 631.4 (val 161-774)
FSH 2.87 (val 1.7-7.7)
LH 8.26 (val 1-11.4)
Urmeaza sa fac Progesteronul.
Mi-am urmarit cateva luni temp bazala si aceasta creste pana la 37 grade ramanand ridicata 13 zile.
Am facut o intrerupere de sarcina acum 10 ani (acum am 30ani) in urma careia am ramas cu scurgeri ale sanilor numai la presare puternica; spermograma cu rezultat normospermie
1. avand in vedere ceea ce v-am spus exista ovulatie sau nu?ovulatie in urma careia sa pot obtine o sarcina.
2. analizele din ziua 14 - valorile le incadram la valorile din faza foliculara sau ovulatorie?
3.vazand valorile celorlalti hormoni, ce piedici imi aduce PRL cu val ridicata?
4. pot fi suspecta de endometrioza din cauza durerilor la menstruatie?
5.Ce pot face in continuare?
va multumesc
Raspuns: 1. eu consider ca ovulatia a avut loc NUMAI daca in urma unei monitorizari echografice observ ca foliculul dominant ajuns la maturitate s-a spart. restul sunt speculatii (temperatura, teste de predictie, etc.). 2. analizele dvs din zilele respective sunt pentru un ciclu de 28 de zile, pe care dvs nu-l aveti, fiind de 31 de zile. 3. inhibarea ovulatiei. 4. da, in plus aveti si infertilitate. 5. monitorizare cateva luni cu sau fara stimulare si inseminare intrauterina. eventual o laparoscopie.
Monique77 spune:
si despre spermograma:
Intrebare: Buna ziua,
Am 31 de ani si as dori un copil. Incerc de 4 ani si am facut putine investigatii, de unde am aflat cateceva.
Mie la ecografie mi s-a descoperit un fibrom de 6 cm\5cm intamural si subseros, asimptomatic. Unii doctori mi-au spus ca pot sa am un copil cu acest fibrom, altii ca ar fi preferabil sa-l operez (ca poate creste in timpul sarcinii si sa pierd copilul). Operatia nu se poate face decat clasic, nu laparoscopic, pentru ca pot sa am probleme cu sangerarea. Este adevarat ? Altii mi-au spus ca incerc sa fac un copil si dupa aceea mai vedem. Mi-a propus o verificare a trompelor. Se poate face histerosalpingografie, daca am fibrom si daca am scurgeri vaginale, care le mai tratez, dar apar iarasi ? De mentionat ca am facut un tratament homeopat, care a stopat cresterea fibromului si dupa aceea un tratament cu duphastone, pentru a-mi prelungii durata de zile intre cicluri (care sunt de 22, 23, 24 zile depinde de la luna la luna la 28 zile, dar fara nici un rezultat) si a stopa cresterea fibromului. Ati raspuns la cineva ca acest medicament nu este prea indicat ca un progesteron sintetic. Nu am stiut.
Sotul meu a fost la un urolog care i-a spus ca are Varicocel, in urma un spermograme facute i-a iesit un nr de 14 mil de sperm. - Oligospermie. L-a operat si acesti sperm. au crescut la 38 mil. Cu mobilitatea sta bine. Cu acest rezultat poate sa aiba copii pe cale naturala ?
Va multumesc.
Raspuns: se poate opera laparoscopic dupa un tratament prealabil cu diferelin, care scade vascularizatia fibromului si ii reduce dimensiunile. sotul dvs ar putea sa aiba copii cu numarul acesta de spermatozoizi. nu stiu ce inseamna "cu mobilitatea sta bine". spermatozoizii pot sa fie toti mobili dar ne-progresibili.
Monique77 spune:
despre ovulatie:
Intrebare: Durata ciclului meu variaza intre 34 si 38 de zile. Luna aceasta am facut prima mea monitorizare cu urmatoarele rezultate:
Ziua 14: endometru 6 mm, foliculi pe partea stanga de 9,5 mm si de 8,5 mm, pe partea dreapta un folicul foarte mic.
Ziua 17: endometru 8,3 mm, folicul de 12,8 mm pe stanga.
Ziua 19: endometru 9,7 mm, folicul de 13,7 mm.
Ziua 22: endometru 12 mm, folicul de 15 mm, test de ovulatie slab pozitiv.
Ziua 23: test de ovulatie pozitiv.
Contact sexual in ziua 21 si in ziua 23. Azi sunt in ziua 27.
1. A avut loc ovulatia?
2. Poate exista test de ovulatie pozitiv la un ciclu anovulatoriu?
3. Faptul ca foliculul a fost atat de mic poate afecta posibilitatea de a fi ramas insarcinata?
Va multumesc.
Raspuns: 1. daca erati asa de curioasa daca ovulati sau nu de ce nu ati facut monitorizarea pana la capat? testul de ovulatie nu are nici o valoare comparativ cu monitorizarea echografica (care este singura in masura sa certifice daca ovulatia s-a produs sau nu).2. bineinteles. testul de predictie a ovulatiei devine pozitiv cand are loc eliberarea in cantitati mari a unui hormon numit LH. dar asta nu inseamna ca daca aceasta descarcare hormonala se produce se va produce si fenomenul fizic care ne intereseaza pe noi, anume spargerea propriuzisa a foliculului. 3. un folicul mic poate conduce la ideea ca ovulul nu este maturat suficient.
Katy82 spune:
Ella eu am de la Nature is Bounty, de 400 mg
Ne dorim mult un
. Doamne ajuta-ne sa-l avem curand!
mihacor spune:
multumesc fetelor de sustinere...

abia astept sa vina sotul diseara si sa terminam cu balamul asta...
Vreau si eu un
....
EllaR spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabyv offf, butoiul asta... si eu la fel, de cateva zile numai pe acolo dau tarcoale ![]() |
Mai fetelor lasati butoiul in pace ca va fugaresc si va dau bataita

vine soarele si pe strada noastra mai devreme sau mai tarziu.

EllaR spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Katy82 Ella eu am de la Nature is Bounty, de 400 mg Ne dorim mult un . Doamne ajuta-ne sa-l avem curand! |
Cea de la Dacia Plant e de 500mg, dar mi se pare foarte ciudat ca pe unul scrie cu moderatie iar pe celalalt scrie ca nu e voie in sarcina. O sa intreb o bioloaga sa vad ce spune si iti spun si tie.

Mihaelafalt spune:
Buna seara fetele.
Imi era asa dor de voi, nu am putut intra de duminica seara, am citit acum tot ce s-a scris dar bineinteles ca la cat sunt de obosita am uitat tot.
Fetele noi venite bine ati venit.
Mihacor imi pare asa de rau ca ai probleme, multa bafta sa se rezolve si sa fie bine.
Lore imi pare rau pentru socrul tau.
Fetelor celelalte imi pare rau ca nu va pot raspunde la fiecare in parte dar sunt rupta de oboseala, duminica seara m-am culcat la 12, ieri dimineata m-am trezit la 4,30 si aseara m-am culcat la 12 iar dimineata la 5 iarasi sus.
Acum am de scris 3 referate, dar mai trag cu ochiul si la voi.
Ieri am avut treaba am tot urcat pe niste scari si am carat mobila mai mica ce am putut si eu si m-a durut burta pe la amiaza dar acum sunt bine.
Va pup pe toate.

Doamne ajuta-ma sa raman
si sa am si eu un copil sanatos.
Monique77 spune:
despre pete pe chilot
Intrebare: Am o intarziere a menstruatiei de 6 zile. Iar de vreo trei zile tot mi se tot pateaza chilotul cu sange vechi, maro, nu rosu proaspat. Am facut un test de sarcina si este pozitiv, dar nu sunt sigura daca este adevarat, intrucat acum 5 sau 6 zile am facut o injectie pregnyl. Intrebari:
1. Este posibil sa fie testul + de la pregnyl?
2. In cat timp se duce efectul Pregnylului din organism?
3. Sangerarea poate fi de la o nidatie a oului sau aceasta ar avea loc mai devreme de ziua 18 - 19 de la fecundatie?
Ne puteti spune mai multe despre sangerarea nidatiei? Cam cand apare pe chilot, in a cata zi de la fecundatie, cat este de abundenta, culoarea sangelui si durata sangerarii? (la mine aceasta dureaza de vreo 3 zile, dar cu aceleasi simptome mi se anunta si menstruatia, pe de alta parte.)
Multumesc.
Raspuns: 1. e posibil sa fie de la pregnyl, care e hCG. 2. metabolizarea sa depinde de eficacitatea enzimelor dvs. 3. poate fi de la nidatie. care are insa loc in ziua 6-7 de la fecundatie. detaliile pe care mi le cereti depasesc pana si simtul meu al umorului (despre care am pretentia ce este destul de dezvoltat).