Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (67)
Raspunsuri - Pagina 5
elutza81 spune:
Aooleooooo deci am luat-o razna numai prostii am scris...ma bucur ca E TOOOTULL OK CU SANII TAI ...SCUZE DIDI..
elutza81 spune:
DOAAAMMNEE nu e posiibil asa cevaaaa..eu cistesc asa pe randuri..si acu am mai vazut ceva..cica "sa-mi aduca si mie barzuca o reclama interzisa":))))))))))))si eu scrisesem bebe miccccc
lelu spune:
elutza81 esti draguta sa traiasca bebelul tau
Am si eu ceva vesti, m-am operat a doua oara laparo, dar nu pentru endo, ci pentru hidrsalpinx, acum am trompele clipsate, nu le-am scos pt ca am AMH 0,4 iar daca le scoteam nu ar mai fi fost sangvinizate ovarele si riscam sa nu mai produc ovocite.
Din pacate endometrioza mea sa extins acum si pe vezica, am focare, dipherelinul l-am terminat in febrarie, probabil de atunci sa reluat....
E urata situatia mea cu focarele de endo, dupa ce obtin un bebe cu FIV, Doamne ajuta! o sa fac o operatie clasica pt curatire,trattament din nou, dupa care o sa raman cu bucati de ovare, care oricum nu o sa ma faca ovocite , ... si fara trompe, care oricum nu sunt bune
Insa acum trebuie sa ma grabesc cu FIV-ul la AMH 0,4...
va pup fete dragi, si multa sanatate!
Ioanatugs spune:
Mada23 am vazut si eu pozele cu minunea ta cu ochii albastri si m-am topit toataSa va traiasca, sa fie sanatos si sa va bucurati de el!
lelu ai mare dreptate, la un asa AMH, trebuie sa va grabiti cu FIV-ul, mai ales acum ca esti imediat dupa laparo. Multa bafta i-ti urez!
micky00 spune:
Buna feteleor,
Pana acum am citit si nu am indraznit sa scriu nimic.M-am ingrozit cand am vazut cat de raspandita e boala asta.
Din pacate am trecut si eu printr-o operatie clasica pentru a scapa de chisturile endometriozice de pe ovar, chisturi care au facut "pui" si s-au extins prin spatele peritoneului. Dupa operatie doctorita m-a asigurat ca a scos tot "raul" de acolo si ca mi-a taiat un pic din ovarul afectat. Dupa operatie am asteptat sa vina "rusii" si dupa am facut cura de 3 luni cu a/c fara pauza pentru a-mi induce menopauza. Am vazut ca exista injectii pentru asa ceva dar doctorita mi-a spus ca nu e nevoie de injectii sa incercam a/c.
Am terminat si a/c, acum am un ciclu regulat, dupa ceas as putea spune, si de doua luni am tot incercat sa ramanem "gravizi". Pana acum nu s-a intamplat nimic. Mi-e tare frica sa nu recidiveze si probabil de asta sunt si stresata. Toata lumea in jurul meu imi spune sa nu fiu stresata,sa nu ma gandesc numai la asta, dar nu pot, oricat as vrea sa nu ma mai gandesc nu am cum.
offff...m-am mai descarcat un picut...sper sa nu va fi plictisit.
Totusi de 2-3 luni de cand citesc acest forum si am vazut cate fete au reusit sa faca bebe parca mi-am mai ridicat un picut moralul.
lalely07 spune:
Buna fetele,
Va ca avem si fete noi..nu este o placere ..dar macar aici ne incurajam una pe alta..Eu una nu voi parasi forumul si incerc sa-mi fac timp sa scriu macar odata pe saptamana...
Stiu si eu ce inseamna lupta si dezamagirile,dar daca suntem cateva exemple pozitive,aveti incredere...asa cum s-a intamplat la noi se va intampla si la voi..Aveti incredere si rugati-va mult,numai Dumnezeu face minuni,numai EL va poate oferi acest cadou...
Noi suntem bine,ne pregatim de botez..sambata ne crestinam si eu am mari emotii deja...Astept momentul asta de atata timp,sa merg cu copilul meu in biserica unde m-am rugat saptamanal pt o sarcina,pt o minune...Ma rog ca Dumnezeu sa ii dea sanatate bebelusului meu si sa fim bine!!
Va pup pe toate!!
Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
Ioanatugs spune:
Buna fetelor,
micky00 ai facut bine ca te-ai descarcat sufleteste aici. E normal tot ce simti, dar sa ai incredere ca vei reusi si intr-o zi cu siguranta va iesi soarele si pe straduta ta! Eu nu sunt un exemplu tocmai pozitiv, pentru ca am avut doua sarcini, obtinute cu FIV, care s-au oprit din evolutie pina in 6 saptamani, desi am endometrioza. Insa am simtit nevoia sa te incurajez si sa te scot din starea in care esti acum, pentru ca nu-ti face bine. Am simtit pe pielea mea de multe ori asta, dar nu m-am lasat prada si merg inainte, pina voi reusi!
misspii spune:
Servus fetelor!
Nu am mai scris dar va citesc zilnic.
Lalely - ce repede a trecut timpul...Sa fie intr-un ceas bun,distractie placuta sambata si numai bine.
Eu luni sau marti o sa nasc,daca ajung pana atunci ca am ceva contractii si am facut ieri TNS si se vedeau si pe grafic,iau gynipral,no-spa,scobutil.Sambata scot cerclaj-ul si atunci o sa aflu exact daca este pe 20 sau 21.Cel mare are 3100g si este bine.cel mic nu a mai crescut,este la fel ca acum 2 sapt.Dupa ce nasc o sa-l mai evalueze o data si daca are si 1% sansa plec cu el la Mures dar toata lumea spune sa nu-mi fac sperante aiurea ca nu-i operabil,ca nu rezista la anestezie,ca nu se opereaza decat daca au anumita greutate si nu se stie nici daca rezista la mediu extern.
Sper sa trec cu bine ca toata lumea zice ca socul o sa fie cand o sa-l vad.Sa ne auzim cu bine!!
Va pup pe toate si stiu ca sunteti cu mine in perioada aceasta grea.
micky00 spune:
Multumesc pentru incurajari.
lalely07 te admir pentru ca nu ai uitat de "colegele de suferinta" si ca esti inca aici si ne incurajezi . Esti un exemplu pozitiv si datorita faptului ca tu esti printre cele care au reusit ne dai si noua putere si speranta.Sa fie intr-un ceas bun botezul si micutul tau sa aiba parte numai de bucurii si fericire.
Ioanatugs iti multumesc si tie .Incerc sa imi adun si eu puterile si sa merg mai departe pentru ca TREBUIE!Este destul de greu pentru ca parca e un facut,peste tot vad numai bebelusi si cu greu imi stapanesc lacrimile.Ma tot intreb de ce DD le da copii celor care nu au suflet si isi bat joc de ei? Dar cum ai spus si tu,mergem inainte pana vom reusi.
roxypuy spune:
hello! ce e cu linistea asta pe aici? ati plecat in concediu?
eu sunt la pamant am fost la control sapt asta si...surpriza mi-a recidivat endometrioza asta blestemata am un nou chist pe ovarul stang dupa doar 3 luni de la ultima laparo si va trebui sa ma operez a 3 a oara!!! inca nu mi-am revenit din soc...am primit atatea vesti proaste de la dr k nu stiu ce sa mai zic, ce sa fac, incotro sa o iau...desi ovarul drept e ok (Slava Domnului macar atat!) mi-a zis k la cum arata situatia acum exclus sa poata incerca sa-mi faca vreo procedura de reproducere asistata pt k nici macar nu ar avea cum sa ajunga la ovare si oricum focarele de endo ar respinge o eventuala sarcina, embrion etc.... deja am ajuns sa cred k sunt blestemata si nu pot sa-mi dau seama cu ce am gresit atat de mult de ma pedepseste Dumnezeu in halul asta...sunt foarte trista, mahnita, deznadajduita...nu-mi mai arde de nimik...mi-a zis si dl dr k efectiv nu stie ce sa mai faca in cazul meu...este o forma f agresiva de endo si recidiveaza intr-un ritm f alert si daca nici la diphe nu a reactionat cat de cat pozitiv...altceva nu mai exista momentan...
e posibil k in urma acestei operatii sa raman fara ovarul stang (din care deja a scos mare parte la prima laparo). ma rog, asta nu m-ar deranja atat de tare...dar nici nu e o solutie sa ma operez din 3 in 6 luni...
va pup si am mare nevoie sa va simt aproape...
Roxy