Cum ii facem sa tina sosetele in picioare?
Raspunsuri - Pagina 2
Victo spune:
maya, nici eu nu port.. si noi suntem acum toti la picioarele goale..piti e numa in body cu maneca scurta si atat..
nici eu nu am tinut copiii incaltati nonstop in casa ca asa zic unii ortopezi, da mi-a displacut tonul.erau doar idei..
iarna cel mare a umblat cu sosete antiderapante-cu talpa toata de cauciuc, ca aluneca pe parchet.
la gradi are incaltari de interior.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
Maya25 spune:
Asa si noi iarna, cu sosete antiderapante desi avem doar portiuni mici de parchet sau gresie descoperite, peste tot unde am putut am pus mocheta sau covorase de cauciuc (in baie si chiar in bucatarie ca-i tare rece gresia iarna).
La gradi nu mergem dar mi se pare normal sa poarte ceva papucei ca sigur nu-i la fel de cald si curat ca si acasa.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victo maya, nici eu nu port.. si noi suntem acum toti la picioarele goale..piti e numa in body cu maneca scurta si atat.. nici eu nu am tinut copiii incaltati nonstop in casa ca asa zic unii ortopezi, da mi-a displacut tonul.erau doar idei.. iarna cel mare a umblat cu sosete antiderapante-cu talpa toata de cauciuc, ca aluneca pe parchet. la gradi are incaltari de interior. Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
Am recitit ce am scris, sa vad ce nu era in regula la tonul meu, dar nu vad nimic anormal. Am zis doar ca "nu mi se pare o idee buna", cum puteam sa spun intr-o forma mai acceptabila:"mi se pare o idee geniala DAAAR...":))) Zicand "groaznic de inconfortabil" recunosc ca m-am gandit si la mine, eu in casa trebuie sa stau super comod, de ex. nu pot sta in jeansi acasa, desi zau ca in vizite n-am treaba sa stau ore intregi imbracata "de strada", nu le cer gazdelor "haine de casa", cred ca e o chestie de confort psihologic, la mine acasa trebuie sa am o tinuta foarte comoda. In fine, ca nu despre mine e vorba, m-am gandit si la un copil de 1 an si 3 luni (cat are fiica lui Littlelight): pai la varsta aia copiii nu de multa vreme au descoperit mersul, inca sunt nesiguri pe picioruse, mai se impiedica, mai parcurg distante mici in 4 labe, mai se catara-n pat...cat de comod e sa care dupa ei incaltarile? E incomod oricat ar fi de usoare, parerea mea.
Eu nu inteleg de ce trebuie sa le impunem sosetele in casa, care e motivul asa de important incat sa ne faca sa trecem peste vointa lor si sa nascocim eventual "trucuri"? Adica zic si eu: uite, copilului ii e cald cu sosete/ il incomodeaza- ia sa-i dam noi ciorapi lungi si chiar si pantofi, ca doar nu-i dupa cum vrea el?...
inbox spune:
Asa a stat si fiica mea pana anul asta, fara sosete, vara in chiloti si maieu, sau in cate o rochita super scurta, uneori statea si doar in chiloti ( cand era foarte cald, noi stam la etajul 4). Niciodata nu a stat in casa cu bluza cu maneca lunga...mi-a zis pediatrul sa o las in pace!
Victo spune:
apoi ilinca, si eu m-am mirat un pic ca pe vremea asta vrea cineva sa insiste sa poarte copilul sosete..dar, am zis..mai, o fi vreun apartament friguros..io stiu..nu pot compara cu cele 25-26 grade de la mine..
ei, stai linistita, or fi hormonii la mine de-s mai sensibiloasa azi.
AgnesLuca spune:
Ce ortopezi recomanda copiilor mici sa stea incaltati ca io stiam exact invers, ca sa lasi copilu descult sau in cel mai rau caz cu sosete ???
Littlelight, poate dupa exercitiile de descaltat urmeaza si alea de incaltat; la fiica-mea asa a fost si cam de pe la 1,5 ani isi incalta sosetele (si mai nou si pantofii aia cu scai) singura.
Nu iti fa probleme, e vara, lasa copila cum se simte bine.
Nati spune:
Nici o sansa sa o scoti din ale ei cu scosul sosetelor, crede-ma ca eu una eram disperata sa si le tina mereu in picioare.Ce de nervi, ce de transpiratii si alergatura prin casa dupa el !
Asa cum au spus si fetele, dres cu buburuze din alea in talpi pt antiderapant, daca e racoare afara ori in casa, ca daca e cald in casa eu zic ca e ok si fara sosete.
In rest chiar nu ai ce sa-i faci.
Eu si acum ma razboiesc cu el, da la genul ca ii spun odata sa si le puna in picioare, daca nu vrea, asta e, o las balta.
Si deja face 3 ani in iunie acusi, si tot degeaba, nu vrea si pace.
Dar iarna cand si le scotea, ii puneam dres si gata, statea cu el.
Victo spune:
agnes..apai asa e..unii zic sa lasi copilu descult, altii ca sa ii tii incaltati..iar noi..tre sa decidem.