Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(40)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

GabiV si eu am combinat utilul cu placutul: cand leganam piciul sa adoarma faceam fandari sau genoflexiuni. Hai sa iti zic ce abdomene fac: ma asez pe spate cu picioarele indoite (genunchii la gura). Pun copilul pe tibii, il tin de manute bine si duc picioarele in jos sa ating patul cu talpile (picioarele raman indoite), apoi iar le ridic la gura. Bineinteles totul insotit de sunete caraghioase si maimutareli din partea mea si rasete si chiuituri din partea lui. Astea sunt pt abdomenul inferior. Pentru cel superior opresc miscarea expicata mai sus la jumate si atunci incep sa ridic trunchiul spre genunchi. Copilul e tot pe picioare si de cate ori ma ridic spre el ma maimutaresc si e foarte incantat, deci toata lumea e multumita. Fac cate 30 din fiecare. Sper ca s-a inteles ceva din ce m-am chinuit sa explic. A! Neaparat trebuie pus un prosopel sub barbia bebelului ca altfel va umple de bale.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

alinushali
despre nastere...nu mi aduc aminte cu placere,si nu nasterea in sine a fost neplacuta cat perioada imediat urmatoare...,
mi au pus gheata pe epiziotomie, eu am facut infectie urinara, febra, frisoane, m am internat de inca doua ori dupa nastere, o data la ei la maternitate fix in ziua in care ma externasem si unde am luat o pe Eva,( am nascut la privat), dar nu mi au facut nicio analiza nimic, ei au zis ca febra se datoreaza sanilor.., am stat 2 zile, am mai platit deci degeaba 2 zile de spitalizare
m am externat , am mai stat o zi acasa dar cum ma simteam rau, febra..etc m am dus la spitalul judetean care arata infect, Eva a ramas acasa dar macar acolo mi au facut analize, transfuzie de sange pt ca ajunsesem cu hemoglobina 6 si nu puteam sta nici in picioare si mi au facut tratament, timp in care sotul venea, ma mulgeam , ducea lapte acasa, si tot asa timp de 2 zile cam de 5 ori pe zi, dupa care m am externat si am mai facut tratament inca 5 zile, mergeam la 12 ore la o asistenta sa mi faca injectiile

ce sa zic, 3 saptamani dupa nastere am avut dureri groaznice
partea proasta e ca si acum am dureri zilnice, si nici macar nu stiu ce ma doare exact...undeva inauntru..pe 1 merg la un eco la o dr buna specializata in medicina nucleara

norocul meu k nu a avut colici, asta mai lipsea si k sotul a fost mereu langa mine
ca si concluzie...nu cred ca as mai naste normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Citat:
citat din mesajul lui zumzu

tunde

n-am mai intrat de ceva timp.o stare mai proasta si fara chef de nimic asa.vad ca vorbiti de kile in plus, si eu m-am apucat de aerobic de 2 sapt. dar nu am reusit decat vreo 2kg sa dau jos cu toate ca ma abtin si de la dulciuri (ceea ce e ff greu). Cred ca de asta sufar cel mai rau

nu vrea nimeni la aerobic? sa ma si eu o colega de suferinta. sala este pe sebastian (zona razoare-13 sept)

weekendul asta avem nunta, suntem nasi. mi-am facut o rochitza la croitoreasa care sa mascheze burta. Doamne cat iubeam burta asta in sarcina si acum

bebelu, cum de ai slabit asa de repede?ca si tu tin minte ca ai luat in jur de 20kg in sarcina. am vazut si eu pozele de la botez de la voi. niste frumoase f. dragute aranjamentele alea cu umbrele, la ce firma ati facut?

Mamica de Darius Alexandru 2.01.2011
http://photosbynicoleta.blogspot.com

Zumzu, si pe mine ma bate gandul sa merg la aerobic si stau prin zona. Insa mai inati trebuie sa trec pe la dr, sa iau ok-ul ca am avut niste complicatii. Pe unde este mai exact sala?

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Despre nastere: la mine totul a fost perfect. Dumnezeu a fost cu noi ca sa faca in asa fel incat sa fim bine. Mi s-a rupt apa la 4 dimineata, deci am ajuns la spital foarte repede. Doctorita cand a venit mi-a spus foarte i grijorata ca nu ma poate baga in opertie pana dupa-amiaza ca erau alte cezariene programate, primele fii d ale profesorului Peltecu peste care nu se putea baga nimeni. O cam bagasem pe maneca pt ca incepusem sa am contractii. Minunea s-a intamplat cand a doua pacienta a profesorului nu a venit. Sa nu vii la cezariana programata nu stiu cum e posibil, dar ce conteaza! Eu i-am luat locul. Am avut parte de o super echipa de moase si asistente (dr mi-a zis ca erau preferatele ei) super dragute toate si un anestezist foarte bun care mi-a facut anestezia din prima fara nicio problema. Alte mamici imi povesteau ca fusesera intepate de 4-5 ori si pana la urma li s-a facut anestezie generala. Am fost suparata ca am mai stat 5 zile in plus in spital din cauza proteinei c reactiva care a iesit pozitiva. Atunci mi s-a parut groaznic, dar tot raul spre bine pt ca piciu a avut un icter puternic si a stat 5 zile in plus la ultraviolete lucru care i-a facut bine si, in plus, i-a cazut buricul in spital deci am scapat de inc un stres. Prima luna a fost foarte grea, dar a trecut. Acum suntem baiat mare si cuminte.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Ralukara imi pare tare rau pentru problema cu eritemul fesier al Maiei. Noi nu am avut probleme, dar soacra-mea licreaza baby sitter la o fetita. Acum are 4 ani fetita dar cand era mica facea mereu eritem fesier. O dadeau cu toate minunile de creme si nimic. Pana la urma i-a luat soacra-mea o crema cu oxid de zinc de la Farmec. Se numeste Petrini si costa doar vreo 6 lei. Asta a fost singura care a functionat. Mi-a luat si mie una si, din pacate are parabeni, dar daca rezolva eritemul nu mai conteaza. sa va faceti bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Si noi am folosit pentru eritem fesier Pasta Petrini...Nu stiu daca e aceeasi crema de care pomeneste Madalina...asta e facuta in farmacie...dar cred ca tot pe acolo e...si noi am folosit toate cremele posibile ptr eritem si nu-i trecea deloc...cu asta pana a doua zi isi revenose pielicica...acum o dau doar cand ii mai apare cate o iritatie si trece pana la urmatorul schimbat de scutec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Mama, LUCIA, ce-ai patimit! Si ce tare si fost sa te mulgi si sa alapteezi! Bravo, mamico!

La mine, mi-era frica sa nu fac ceva de la anestezie (cind am nascut-o pe Ioana am facut o reactie naspa, era sa fac stop cardiac, ei bine, teama mea era ca mor si las fetitza (doarr la Ioana ma gindeam atunci) fara mama. Nu va spun teorii tinute in fiecare noapte sotului despre cum s-o creasca, sa jure ca renunta la serviciu ca sa stea cu ea, povesti despre ce viclene sunt mamele vitrege si sa fie atent...
Nasterea a fost o peratie usoara, cu pariuri ca e fata/ ba baiat, cu recuperare rapida si fortata: Ioana a facut chiar cind am nascut febra peste 40 doua zile, Geo era singur cu ea in apartament la Bucuresti deci, eu ii spuneam prin telefon povesti ei si-l invatam pe el cum sa-i faca impachetari. 4 zile nu i-am vazut. Am stat singura cu fata, fara nimeni, ca mama a stat la spital la Pitesti cu bunic-mea care a cazut si si-a spart capul tot in ziua cind am nascut... Restul familiei n-a venit pt ca eu n-am spus cind nasc, sa ma scuteasca.
Pup,
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Abia am reusit sa recuperez. Frate, da' aveti limbarita...
Asaaaaa, sa incepem cu vestile bune: bubu se intoarce si isi tine bine capul cand sta pe burta. Dupa doar 4 zile de exersat. Deci m-am calmat, il las in pace, n-are copilul nici pe dracu.
Vestea proasta: numa asta vrea sa faca!!!! sunt disperata, azi-noapte l-am gasit de 2 ori pe burta urland ca nu se mai poate intoarce inapoi. De disperare l-am luat la noi in pat.
Bon, acum ce fac?? Cum il conving ca noaptea nu facem exercitii? O sa-l pun in margine de pat, sa nu se poata intoarce pe partea aia, dar mi-e teama ca o sa se loveasca la manute, ca el si le arunca asa in aer. Nah, ca mi-am dat de lucru...
In rest toate relativ bune, doar ca sunt chiauna de somn. Se scoala dusmanul de la 5 jumate. Asta peste cele 2 treziri cand isi exersa muschii.
Apropo, Gabi, zic si io o prostie, sa nu te superi pe mine. Dar daca o lasi pe Ilincuta in pat cu o suzeta eventual si tu stai langa ea? initial o sa planga, o mangai pe capsor, bagi suzi, ma rog, stii povestea, dar nu o iei in brate.
Io am facut treaba asta cu bubu din disperare. Nu mai stiam ce sa-i fac sa se culce dupa masa de noapte. Ajunsesem sa-l plimb ore intregi prin casa in marsupiu, in brate. Si intr-o seara m-am enervat si l-am lasat sa planga. Am constatat ca nu e prost, nu se extenueaza urland. Plangea o vreme, se calma un pic, iar plangea, iar se calma. L-am lasat in patut si stateam langa el. Il mangaiam pe capsor, ii vorbeam si el plangea cu spume. Cand se calma bagam suzi. Vreo 3 nopti a fost cosmar, apoi incet incet ne-am dat pe brazda. Deja nu mai plangea, "vorbea" si el cu mine o vreme, apoi adormea.
La inceput nu ieseam din camera pana nu adormea profund. Ma gandeam ca daca se scoala nu vreau sa se simta "tradat". Dupa vreo sapt. bagam suzi si plecam direct deja si el adormea singur.
Acum problema este ca am ramas cu suzi si tre' sa ma duc s-o bag p-asta daca se trezeste. In fine, cum o dai nu-i bine. Dar macar adoarme imediat la loc.
Indraznesc sa-ti zic de asta pt. ca io am mai gresit la o chestie, pe principiul "al meu copil e altfel". Nu dormea ziua. Dormea maxim juma de ora la fiecare 3-4 ore. Si era nervos, matzaia toata ziua, in fine, un bebelus obosit. Cand l-am dus la cresa tantile alea mi-au zis ca are probleme cu somnul, ca nu stie sa adoarma. Este extenuat dar nu adoarme. Io le spuneam ca asa e el, doarme putin. Alea imi spuneau ca nu asa e el, bebelusii trebuie sa doarma cateva ore legat ca sa se odihneasca bine, nu asa, cate juma de ora.
Dupa prima sapt. dormea bubu cate 4 ore! si acuma s-a invatat si doarme 2 ore dimineata, 2 ore dupa-amiaza, chiar si acasa. L-au invatat sa adoarma in leagan, cum il pun acolo, cum inchide ochii.
De cand doarme ziua e alt copil! e vesel, jucaus, practic nu mai plange decat daca nu sunt io gata cu bibe la timp. Nu mai miorlaie toata ziua cum facea inainte. Acum am realizat ca io greseam, el era foarte obosit si io nu stiam cum sa-l ajut sa-si gaseasca somnul. Io ma minunam ce copil duracell am...in fine, tu iti stii mai bine limitele. Io pana acuma cred ca ajungeam la nebuni, tare sunt rea de somn.
Ne-am luat bilete pt. Tenerifeeee!!!! plecam pe 2 iunie. Am emotii cu bubu pe avion dar asa de dor imi e de vacanta la soare ca sunt hotarata sa indur cele 4 ore de zbor cu bebe mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

Gabiv ce scenarii poate nascoci mintea noastra
am o prietena careia ii era teama ca se opreste curentul in timp ce este ea pe masa de operatii

anka ce haioasa esti cand pove...si eva la fel face...se intoarce toata ziua....eu daca vreau sa mananc fara ea in brate...ii pun cate o perna si in stanga si in dreapta...si cand incearca sa se intoarca..nu poatesi revine la loc, nu i convine dar ...5 , 10 min o mai pacalesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

La Multi Ani sarbatoritilor de astazi!

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput