Violenta la scoala - de ce?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu stiu cum e la clasele mari, deocamdata experienta de mama e doar pana la a 2-a, dar stiu ca scoala e obligatorie un anumit numar de clase (legea se tot schimba). Cuminte sau nu - copilul trebuie sa termine "X" clase. Asa ca, daca nu e dezastru si la alte materii, i se scade nota la purtare dar trece clasa.
La clasele mici exista calificative si nu prea cred sa se incheie media "Insuficient" la vre-o materie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Fondul agresiv se raspandeste si e tot mai prezent, ca model al societatii si aici se incadreaza familia, scoala, strada, cercul de prieteni. Nimeni nu mai iarta, toata lumea spune ce are de spus, nu sta ca blegu', da si tu....
La scoala numarul elevilor in clasa este foarte mare 30, uneori si peste, provin din medii foarte diferite, cu reactii diferite la acelasi eveniment.
Cand chemi parintele la scoala iti dai seama pe cine copiaza copilul:mama, tata....
"pe vremea mea".....profesorii faceau de serviciu pe holuri stateau intre ei, acum..."am si eu dreptul la 10 minute de pauza"
Daca fiecare ar imblanzi atitudinea fata de ceilalti s-ar schimba multe, dar nimeni nu vrea sa faca primul pas, daca celalt nu-l face si atunci dam toti vina unii pe altii ca exista violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Va veni un moment in care lucrurile se vor schimba si in ceea ce priveste violenta. Cred ca acum nu este momentul. Uitati-va numai la comentariile pe un topic sensibil. Gasesti fanatici de ambele parti, nu exista o zona (reprezentata de un numar de oameni) care sa sesizeze + si - fiecarui topic sensibil.

Multi dintre parintii de azi nu fac altceva decat sa isi traiasca copilaria si sa se comporte copilareste. Copii lor, in functie de "maturitatea" de care vor da dovada vor reactiona in 2 feluri:
- fie reusesc sa ramana copii, iar cand vor deveni adulti vor descoperi adevarata maturitate;
- fie devin inainte de termen "maturi", iar cand vor deveni adulti nu vor face altceva de cat sa isi traiasca copilaria.
Si tot asa. probabil este o chestie de cand lumea, depinde numai scara, asta indicand ca de-a lungul timpului cei mai mutli dintre noi nu au reusit sa identifice adevarata maturitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27
La scoala numarul elevilor in clasa este foarte mare 30, uneori si peste

Pe vremea lui Ceausescu o clasa avea in medie 36 de elevi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27
La scoala numarul elevilor in clasa este foarte mare 30, uneori si peste

Pe vremea lui Ceausescu o clasa avea in medie 36 de elevi.

Da, da' erai pionier, utecist si aveai comandanti de grupa, comandant de detasament, aveau aia grija de tine

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

E o intrebare cam inocenta. Violenta exista peste tot. Cea mai brutala violenta (nu vorbesc de cea fizica fatala) si cu efecte pe termen lung o consider ca fiind cea verbala si de atitudine. Nu te lovesc fizic, te lovesc in suflet si te fac sa plici intr-un final si violenta fizica.

Violenta este prezenta in Bucuresti la tot pasul. Nu este numai in scoli. Daca a ajuns in scoli este pentru ca a devenit atat de frecventa in viata de oriunde. Ne este foarte usor sa o recunoastem cand un copil este molestat fizic. Oricum este cea mai josnica.

Exista si alte forme de molestare, iar uneori un dialog de 2-3 minute s-ar putea sa te marcheze pe viata:
- un copil de ciclu primar avea un proiect (sa vinda produse facute de mana lui), proiectul se desfasura intr-un parc, iar metroul era aproape; sesizand oportunitatea (si racoare si oameni care stau locului si nu trebuie literalmente sa alerge dupa ei) a intrat la metrou sa vanda produsele sale pe peron (le tinea pe o tava), pe peron insa era si un vanzator de ziare (le tinea pe jos), credeti ca vreunul din ei avea autorizatie? de cine credeti ca s-a luat paznicul, de adult sau de copil? cum credeti ca i s-a adresat paznicul copilului?
- Pai bine ma magarule, nesmtitule ca cauti tu aici? (ton de manelist, jignitor, cat se poate de urat, pune mana si scoate si bastonul de cauciuc)
- Stiti am un proiect...
- Ce proiect MA, aici esti la metrou si nu ai voie sa vinzi nimic!
- Da' nenea cu ziarele...
- Ce treaba ai tu cu el MA, eu cu tine vorbesc...
Cum nimeni de pe peron nu intervenea, l-am luat in tarbaca pe paznicul respectiv de l-am facut terci pret de un metrou. Copilul era de-a dreptul speriat si a facut stanga imprejur imediat.

- eram in parc cu copilul meu caruia ii place la nebunie sa se joace cu nisipul si cu apa, el o ia usurel de la a da cu varful usor prin praf/apa pana cand ajunge pe jos si se tavaleste pe toate partile; pur si simplu exploreaza, eu una m-am obisnuit cu remarci de genul: ce parinti!, uite-l si pe asta micu'!!, astia si-au scos copilu' in parc si arata ca la circ, dar ultima a intrecut orice masura: vine o "doamna" langa mine trecuta bine de menopauza fumand si mirosind a tigara din greu:
- Nu va e rusine! Puf- Puf cu fumul in jos catre copil, Ati facut un copil si va bateti joc de el! Puf- Puf cu fumul in jos catre copil.
- Va rog sa mergeti mai departe, e mai sanatos praful decat fumul de tigara! Puf-puf un fum in nasul meu.
- Uite-te in ce hal ai adus copilul (femeia deja ridica vocea, iar eu eram ingrijorata de cum va reactiona copilul la tonul ei, ca deja primul fum ii intorsese privirile in sus)
- Mergeti va rog mai incolo ca deranjati! Nu va obliga nimeni sa stati aici!
- Nesimitit-o! Fumez unde vreau! Suntem afara!
Moment in care pleaca, lasandu-ma cu intrebarea in aer, deja aruncata, stii ca daca fumezi din greu asupra organismului tau doza normala pentru anestezie totala nu isi face efectul?

Ce e drept copilul era plin de praf, dar exista apa, avem in permanenta solutii de curatat la noi, masini de spalat exista...

Daca iei masurile necesare si ai ce iti trebuie (adica esti responsabil) poti sa diseci si cainii inecati. Scuzati asocierea de idei, dar vreau sa subliniez o idee. Asta nu inseamna ca trebuie sa vii si sa ii dai in cap cuiva ca iti aduce molima in casa.

Imi explica si mie cineva pentru ce reactionam asa ca oameni? Nici nu vreau sa ma gandesc cum isi crestea copilul. Credeti ca era o mama model?

Apoi voi de cate ori ii zambiti unui copil? Altul decat al vostru? Eu una daca ii zambesc unui copil, imi zambeste inapoi, dar mama?! Stiti cum se uita mamele la mine daca imi surprind zambetul? Stiti cum il smucesc de mana? Ce sa mai inteleaga copilul ala? Nu vreau sa le judec, exista atatea pericole in jur, dar nu ar trebui sa ajunga apoi sa se intrebe de ce le sunt copii violenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

"Suntem ceea ce gandim, tot ceea ce suntem ia nastere din gandurile noastre, cu gandurile noastre construim lumea".

Aceasta este lumea pe care noi o construim pentru copiii nostri, cu citate gen: "daca ala da in tine sa dai si tu sa nu fii fraier"
Violenta exista peste tot asa cum spunea Oana, esti injurata si jignita si ca femeie, esti agresata verbal cu copilul de mana, sunt atatea femei care descriu pe forum calvarul prin care trec si pe care ele il numesc "casnicie". Totul pleaca de la noi si din noi, catre ei si apoi catre ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu am un rspuns simplu la aceasta intrebare:

Pentru ca este permisa!

La scoala baiatului meu (e doar in clasa 1), nici macar jignirea nu este permisa, indiferent cine este de vina. Nici din partea profesorilor, nici a colegilor sau parintilor.
Exista un regulament scolar care este respectat de toata lumea.

Nu am vazut copiii batandu-se nici la scoala nici prin parcuri/locuri de joaca.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Michelle, ai mare dreptate.

Mergi la inceput