Reglementare legala stomatologie?

Reglementare legala stomatologie? | Autor: godzila

Link direct la acest mesaj

Buna,

M-am confruntat cu urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez. Va rog sa ma ajutati daca stie cineva sau daca a intalnit vreo situatie asemanatoare.
Am facut un control stomatologic in Ploiesti la o clinica privata si la recomandarea stomatologului am facut o radiografie panoramica. Cu acea radiografie am fost la o clinica din Bucuresti si am facut vreo 6 interventii. La prima sedinta dr. m-a intrebat daca vreau sa imi las radiografia acolo si am fost de acord. Intre timp am vrut sa imi schimb stomatologul la o clinica mai ieftina si, bineinteles, ca sa evit a doua iradiere, am solicitat dr. sa imi dea radiografia inapoi. Raspunsul primit a fost ceva de genul: nu se poate face asta pt. ca e o dovada a starii initiale a danturii mele, dovada fiind folosita in cazul in care as vrea sa dau in judecata medicul stomatolog. ??? Am ramas fara cuvinte! Eu stiu ca radiografia e un act medical pe care pacientul il poate solicita oricand doreste, nu ma asteptam la asta. Nu stiu ce sa fac in continuare... sa fac reclamatie la seful clinicii... sa insist la dr... exista vreo regemantare legala care m-ar putea lamuri daca stomatologul are dreptate... si daca nu, care sunt optiunile mele?

Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna pana iti raspund specialistii de pe forum nu te superi daca incerc si eu un raspuns.Intr-adevar radiografia initiala arata cum era starea danturii tale la nivelul 0 sa zicem asa, inainte de cele 6 interventii.Ma indoiesc ca daca vrei sa mergi la alt doctor el va fid e acord sa lucreze dupa o radiografie care nu mai e conforma cu starea actuala a danturii tale.
O noua iradiere nu e chiar asa de speriat cum crezi, pentru ca aparatura e mult mai performanta sis e folosesc filtre speciale.Eu am avut anul trecut o lucrare ampla ce a presupus si implante dentare si extractii si am fost nevoita sa repet radiografia panoramica , plus ca dupa fiecare implant se urmarea radiografic cum s-a efectuat lucrarea , ca sa fie totul in regula.Asa ca eu nu m-as mai certa cu doctorul pe care vrei sa-l parasesti si as face alta radiografie care sa arate starea actuala a danturii astfel incat noul doctor sa stie cu ce anume trebuie sa se confrunte.Asa ca amuzament, sper ca nu te superi, cum ar fi sa vrea sa-ti mai scoata odata o masea, doar pentru ca ea figureaza pe vechea radiografie chiar daca tu ai scos-o deja :)
A fost o gluma.
Astept si eu cu interes ce raspunsuri vei primi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Pai eu ma gandesc ca odata ce ai platit-o...e...a ta, iar cand te-a intrebat daca vrei sa o lasi acolo a avut si el in vedere acelasi lucru iar acum e doar frustrat ca vrei sa continui in alta parte.
De ce i-ar fi teama? ca alt doctor ar fi putut spune ca nu erau necesare niste interventii?

Iar ca si dovada ...tocmai, ca poate vrei sa o folosesti tu, nu el.


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Roxy, multumesc de sfaturi, probabil o sa o repet daca vad ca nu am incotro si mie oricum nu imi plac prea tare conflictele... le ocolesc cu placere. Si ca raspuns la gluma ta... eu sper sa nu incap vreodata pe mana unui stomatolog care ar putea face o asa gresala. Interventiile de pana acum nu au presupus chestii complicate, nici scoatere de nervi sau mai rau de dinti/masele nici implanturi sau lucrari.

dicirstea asa ma gandeam si eu, odata ce am platit-o e a mea, iar refuzul lui m-a uluit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

godzila, il poti intreba pe medicul din Bucuresti cum ar fi fost daca nu lasai acolo radiografia si veneai cu ea de fiecare data, cu ocazia celor 6 interventii. este radiografia ta, ai dat bani pe ea, e treaba ta ce faci mai departe cu ea. trebuia sa-ti spuna de chestia cu dovada si procesul in momentul in care te-a intrebat daca vrei sa lasi filmul acolo, sa stii din start cum se pune problema; ce sa-ti spun, nu mai putea el de disconfortul tau de a cara radiografia in geanta la fiecare vizita la clinica.
oricum, stai linistita, poti face alta radiografie, iradierea este infima. sa ai grija totusi sa ti se protejeze tiroida in timpul radiografiei, nu toti tehnicienii au grija de acest aspect, chiar daca sortul de protectie are o mica extensie care ar trebui teoretic sa acopere gatul/zona glandei tiroide.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput