Reteta in limba turca

Reteta in limba turca | Autor: dana n.

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Sper ca am postat bine aici.

Se indura cineva sa traduca o reteta din limba turca ptr o graviduta pofticioasa?
Mentionez ca am incercat cu google translate si nu sunt multumita de ceea ce a iesit.



Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 12+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Despre ce reteta este vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Despre ce reteta este vorba?

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga


www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/04/mercimek_kftesi.html" target="_blank">Aici este reteta.


Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Chiftele din linte rosie

Incrediente

• 1 cana de linte rosie
• 1 litru de apa
• 2 cesti bulgur fin
• 2 cepe
• 1 ceasca; ulei de masline
• 1,5 linguri de pasta de ardei
• 1 lingurita piper negru
• 1 lingurita boia de ardei
• 1 cana cu apa fierbinte
• 1,5 linguri de pasta de tomate
• 1 legatura patrunjel
• 2 legaturi de ceapa verde
• 1,5 lingurite de sare
• salata verde sau rucola

Prepararea:

Se pune cana de linte spalata la fiert cu 1 litru de apa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana ce ramane foarte putina apa. Nu se lasa pana ce toata apa este absorbita deoarece chiftelele ar deveni foarte uscate.

Se adauga cele 2 cesti de bulgur peste linte,se acopera oala cu o folie de aluminiu si se lasa la innabusit cam 30-45 de minute.

Intre timp se toaca 1 legatura de ceapa verde si se pune pe foc cu o ceasca de ulei de masline, peste care se adauga pasta de tomate, piperul si boiaua.Se stinge cu o cana de apa fierbinte si se mai tine pe foc 1-2 minute, dupa care se adauga peste lintea si bulgurul din oala.


Se spala si se toaca cealalta legatura de ceapa verde, impreuna cu legatura de patrunjel si se lasa deoparte.

Se adauga in oala sarea, dupa gust, si se amesteca cu mana toate incredientele timp de 10 minute. La final se adauga si ceapa si patrunjelul tocat si se mai framanta cu mainile pana ce sunt inglobate bine . Se ia din amestec in palma si i se da forma unei clepsidre. Daca amestecul este sfaramicios se mai poate adauga putina apa fierbinte. Fiecare chiftea astfel formata se aseaza pe un platou cu frunze de salata. Se pot servi calde sau reci, dupa preferinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Dana, eu am facut reteta asta de foarte multe ori, este cam migaloasa dar foarte gustoasa. In general chiftetele astea se mananca reci, dar mie imi plac calde, pt ca invelite in foaie de salata verde au un gust si mai bun cand sunt calde.

Daca incerci reteta pt prima oara sa fi atenta ca amestecul sa nu fie foarte uscat, cum ziceam si in reteta, daca ai format o chiftea cu mana si t-i se pare ca se sfarama se mai poate adauga apa fierbinte peste compozitie. Chiftelele se formeaza cand amestecul este cald spre fierbinte,suficient cat sa nu iti frigi palmele.

Cam asta ar fi de adaugat, daca nu intelegi ceva ma poti intreba.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Multumesc tare mult! Daca am nedumeriri te intreb.


Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 12+

Mergi la inceput