Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

Mamutz, uite ce am gasit pe net despre gradele de maturare
-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);
-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 3 - dupa 38 sapt.

Asta ar insemna ca la mine s-a maturat mai repede? off ginecologul mi-a spus ca e ok, dar acum m-am speriat la 21 de sapt aveam si ir artera ombilicala 0,76 si uterina 0,60.

Fetele care au facut eco in jur de 27-28 de sapt va rog spuneti-mi si mie care era gradul de maturare si grosimea placentei la mine grosimea e 25-27,5mm

Anda + 24 cu Nectaria

gradul II am avut-o de la morfologica de 22 de sapt, tot asa o am si acum. asa am avut-o si la Dani, gradul II de prin sapt 23 pana la nastere.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

E un scaun auto care are mai multe pozitii si se foloseste de la 0 luni. Scoica de la carut sse foloseste pana la maxim 5 luni. A folosit-o cineva mai mult? Am vorbit cu o prietena mai devreme si ea are acum scaun din acela de la 0 la 3 ani, copilul ei are 10 luni acum si a stat in scoica doar pana la 5 luni, nu poate fi folosita pana la 1 an. Scaun auto Eletta de la chicco. Pun si linkul daca nu il considera astia reclama. http://chicco .ro/product--scaun-auto-eleta-018-kg--1638.html (am pus spatiu intre chicco si ro)

31+

hmmm ... nu stiu ce sa zic. adica stiu ca nu e indicat sa stea bb-lusii cu fata la directia de mers, de aceea e nevoie de scoica imediat dupa nastere. stiu ca s-a mai discutat subiectul, ceva cu presiunea pe care o poate suporta coloana vertebrala in caza de franare, dar nu stiu sa iti spun exact.
noi la Dani am avut scoica, apoi scaun1, apoi scaun 2, acum suntem la scaun 3. desi scria ca merg pana la nu stiu cate kile, la un moment dat nu a mai incaput copilul in ele.
acum mai depinde si de buget si de cati bani ai alocati pentru asta.

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Roberta84, tot gradul 0 o aveam si eu la morfologie la 21 de saptamani, dar atunci eco am facut la alt medic.oricum mi-am propus sa nu ma mai stresez desi pana la la 31 de sapt cand fac eco morfofetala mai este multttt.
Laura, sa nu te ingrijorezi eu cred ca medicii apreciaza diferit aceste grade, bebelusul fiind dezvoltat normal in grafic nu cred ca sunt probleme.
toate fetele

Anda + 24 cu Nectaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13
31+

hmmm ... nu stiu ce sa zic. adica stiu ca nu e indicat sa stea bb-lusii cu fata la directia de mers, de aceea e nevoie de scoica imediat dupa nastere. stiu ca s-a mai discutat subiectul, ceva cu presiunea pe care o poate suporta coloana vertebrala in caza de franare, dar nu stiu sa iti spun exact.
noi la Dani am avut scoica, apoi scaun1, apoi scaun 2, acum suntem la scaun 3. desi scria ca merg pana la nu stiu cate kile, la un moment dat nu a mai incaput copilul in ele.
acum mai depinde si de buget si de cati bani ai alocati pentru asta.

Poze Daniel

Mamici din Iasi

[/quote]

Scaunul de care spun eu se pune cu spatele la directia de mers panala 1 an, EXACT CA SCOICA, apoi se foloseste normal. Si are si salteluta reductoare ca sa ii protejeze capul si umerii.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Scaun auto Eletta este omologat pentru grupele de varsta 0+ si grupa 1. Este aprobat pentru transportul in automobile a copiilor cu greutatea de la 0 pana la 18 kg (aproximativ 4 ani).Spatarul este reglabil in 4 pozitii diferite.Dispune de centuri in 5 puncte, de siguranta pt copil, matlasate in dreptul umerilor. Pt grupa 0-13 kg scaunul trebuie instalat pe scaunul de langa sofer daca nu exista (este dezactivat)AIRBAG-ul, sau pe un scaun din spate. Trebuie sa fie instalat in sens contrar sensului de deplasare a automobilului si trebuie fixat exclusiv cu o centura auto de siguranta cu 3 puncte de ancorare.Pt grupa 9-18 kg se instaleaza cu ajutorul centurii auto in sensul deplasarii autovehiculului. Conform ECE R44/04 Grupa 0+ si 1

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Salutare!
Mamutz, la scoala mamei tipa chiar ne-a spus ca scoicile astea sunt cam neplacute pentru coloana bebelushului, si ca e mult mai bun un scaun care se lasa pe spate mai mult sa nu stea aproape in fund! Deci daca gasesti un scaun care se lasa pe spate mai mult, si iti si permiti sa il iei, eu as zice sa o faci!
Noi am apucat sa luam caruciorul inainte sa aflu toate astea...asha ca luam alt scaun cand nu mai incape in el!

31+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

uitati ce am invatat noi la gradi

http://www.trilulilu.ro/cristi20003/06ba95d5eef475

mama de Carol (29.12.2008) si 31+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Super tare Carol!!

31+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roberta84

Anda , eu la eco de 21 de saptamani aveam grad 0 la placenta iar acum la 31 de saptamani am grad II, insa doctorul a spus ca e ok, de grosime nu a precizat nimic (...) Atatea masuratori ne capiaza de cap. DD stie el ce face si are grija de bebei nostri.
Vezi, noi aici nu ne mai stresam ca nu stim nimica, decat partea cu OK-ul. Noroc ca D-zeu stie,si speri ca si doctorul se bazeaza pe o analiza a datelor cand zice ca esti "excelent"...

Mamutz as vrea sa te ajut si eu cu o sugestie, dar eu una nu am inteles descrierea variantelor si a optiunilor, probabil din cauza ca modelele sunt un pic diferit ca si concept aici. Majoritatea sau cele mai populare (si convenabile) sunt asa numitele www.amazon.com/Travel-Systems-Strollers/b?ie=UTF8&node=166849011" target="_blank">"travel system", care sunt compuse din caruciorul propriu-zis, peste care se monteaza infant carseat (cred ca e echivalentul la scoica - ma distreaza termenul), deci bebe e si in carucior si in masina tot in scoica aia, daca ati inteles... Cand e prea mare copilul pt scoica, caruciorul il ai pe mai departe ca stroller de copii mai maricei, cu tavita si spatar de stat in fundulet. Scaunul asta de bebei e permis doar cu spatele, si e bun pana la un an in general, dupa care se trece la carseat normal, montat cu fata. Zic ca cred ca e sistem diferit ca acum 4 ani cand am fost cu Sophia de 2 luni la Sibiu, ma opreau mamicile din metru in metru sa studieze caruciorul, care era cel mai normal si simplu de pe piata... Bafta cu decizia, nu e usor cand e oferta variata pe piata si nu stii exact la ce sa te uiti!

Multumesc fetele de sfaturi cu hainutele de dar, sunteti dragute! Dilema mea cea mare e intr-adevar daca sa le vreau sau nu, nu cum sa-l refuz pe om... Asa ca cred ca o sa fac cum mi-ati sugerat cateva dintre voi - o sa le accept, ma uit la ele, le triez daca e de triat, si daca nu-mi convin si nu ma simt impacata le dau mai departe, la biserica sau la vreo caritate... Asa ca Babyblue, uite raspunsul si pentru tine.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 27+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

ce amre si frumos s-a facut Carol si ce bine se distreaza el. Iti vine sa il mananci. Ana zice:"mai vrei baietel"

Mama de Ana si 32+

Fashion

Mergi la inceput