Prietene la bine si la greu - 120
Raspunsuri - Pagina 14
douradoudou spune:
succes , dankutza
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
douradoudou spune:
eu intrebam de plansul ala din orice: cand ii iau din mana ceva ..cand ma asez iar ea de fapt vrea sa se plimbe..cand vreu sa iesim afara ...cand nu o las sa apuce farfuriile din bucatarie and so onnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
laurairina13 spune:
Dankutz, tin pumnii sa fie cu noroc si de data asta!!
Alexa, eu tot zic ca e o perioada.., o sa vina altele mai putin plangacioase, dar cu alte nazuri
Fetele vin si eu cu o mare rugaminte, poate se pricepe careva sa ma lamureasca.
Cum sta treaba cu intratul dintr-o indemnizatie in alta?? Am fost la medicul de familie si imi spunea sa ma interesez neaparat cum sa procedez ca ea nu stie, si ca poate trebuie sa imi dea concediu medical, sau sa intru in prenatal de la 28 saptamani.
Intrebarea mea e urmatoarea: are rost sa intru in prenatal? sau cum sa procedez? Eu nu vreau sa pierd indemnizatia de la Amalia, caci fostii sefi sigur nu imi platesc nici un prenatal, postnatal, ei au cam inchis firma. As vrea sa merg cat de mult cu indemnizatia Amaliei, si sa iau doar cele 42 zile obligatorii de postnatal.
Ar trebui sa nasc in august la sfarsit, ceea ce inseamna ca septembrie si octombrie se suprapun ca luni de luat indemnizatia si pt baietel si pt Amalia. Ceea ce presupune ca dupa legislatia noua iau o singura indemnizatie, chiar daca sunt doi copilasi sub 2 ani :(
Help please, nu vreau sa pierd si amaratii astia de 6mil care ii iau pentru Amalia, asta ne mai lipseste acum..
Recunosc ca inca nu am sapat pe net sa vad cum se procedeaza..
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 25+ cu
Firefly's shop
BLOGUL MEU
magdaz_ina spune:
Incepand de aici am adugat cateva poze de la Paste si cateva poze cu verisoara Adina.
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 [ Cum sta treaba cu intratul dintr-o indemnizatie in alta?? Am fost la medicul de familie si imi spunea sa ma interesez neaparat cum sa procedez ca ea nu stie, si ca poate trebuie sa imi dea concediu medical, sau sa intru in prenatal de la 28 saptamani. Intrebarea mea e urmatoarea: are rost sa intru in prenatal? sau cum sa procedez? Eu nu vreau sa pierd indemnizatia de la Amalia, caci fostii sefi sigur nu imi platesc nici un prenatal, postnatal, ei au cam inchis firma. As vrea sa merg cat de mult cu indemnizatia Amaliei, si sa iau doar cele 42 zile obligatorii de postnatal. Ar trebui sa nasc in august la sfarsit, ceea ce inseamna ca septembrie si octombrie se suprapun ca luni de luat indemnizatia si pt baietel si pt Amalia. Ceea ce presupune ca dupa legislatia noua iau o singura indemnizatie, chiar daca sunt doi copilasi sub 2 ani :( Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 25+ cu Firefly's shop BLOGUL MEU |
Din ce stiu eu lucrurile stau asa:
Tu mergi cu cic-ul Amaliei pana face ea 2 ani. Inainte de a face ea 2 ani trebuie sa depui actele pentru bb2. Ar fi obligatorii 42 de zile de postnatal, dar la tine nu e cazul pentru ca ele se suprapun peste cic 1 si nu e necesar. In cazul meu va fi necesar sa stau in postnatal 42 de4 zile apoi intru in cic2. Tu treci direct dintr-un concediu in celelalt. Cum nici banutii nu sunt multi vei ramane chiar pe aceeasi suma tu ( 600 inteleg) Daca nu era minimul la tine primeai 75% din ce ai luat in ultimul an dar nu mai putin de 600.
Nu primesti 2 indemnizatii si nici concediu pt unul si cic pentru altul pentru ca Amalia e nascuta inainte de 1 ian 2011. Daca faci si bebe3 inainte de a termina cic2 in perioada de suprapunere primesti inca 600 pt un copil...asta daca pana atunci nu se schimba iar legea.
In concluzie: la tine nu e necesar niciun concediu de la medicul de familie
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+
ionelamaria spune:
Licurici , mai gasesti aici informatii
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+
douradoudou spune:
spuneti-mi si mie cum se poarta copilul in wrap pe sold???are cineva vreun link cu video clar cum se face??sau daca voi i-ati purtat asa..?mi-ar fi mai usor atunci cand fac mancare ..ca asa purtata in fata , loveste cu picioarele si nu pot sa ma apropii de masa ..mi-e f greu ..
Andrecluj spune:
Hai ca suplimentez cafeaua, cu dedicatie pentru Gabitza , sanatate la pui! Magda Bine ati venit acasa sanatosi, sa fie bine!Am dat in urma "n" pagini sa citesc ce a patit Monisu cu banii, vroiam sa spun ca in astfel de situatii ideal e sa nu pleci de langa bancomat pana nu vine un reprezentant al bancii, pentru ca fie e bancomatul defect, fie au lipit gigeii banda din aia de care se lipesc banii si cand ai disparut i-au scos. Alexa , sa nu ma bagi in seama ca eu mi-s ingaduitoare rau cu plansetele, insa zic ca vei intelege cu timpul cand e plans de fitze si cand are ceva. Teoretic cand are fitze ar trebui s-o lasi, felicitari pentru cine poate. Chiara si acum plange din orice, da palme si tranteste, numai ca eu nu-i rezist si tocmai de asta as vrea sa bage in armata in ea cineva. Pe de alta parte, ma tot intreb, daca nu as stii sa vorbesc, cum mi-as exprima supararile? Tu simti daca e normal cat plange sau nu si la fel vei simti cum poti interveni. Pentru wrap ai pe youtube pozitia "hip hold", eu am invatat dintr-un filmulet care nu stiu sa zic nici azi in ce limba e. Licu , nu stiu sa te ajut, dar scrie-mi un email sa am adresa ta ca am sters toate mailurile noastre ca sa nu exista dovada a ceea ce gandesc si simt. Meniu:- dimineata iaurt, un biscuite- la pranz supa de salata verde- dupa masa pure de cartofi, vitel marinat in sos de rosii cu mozzarella- lapte Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
raluci_b spune:
saluti,
Licurici asa stiam si eu, cum zice Ionela, dar eu inainte sa sap pe net am sunat la asistenta sociala si apoi la somaj (cazul meu e mai complicat) asa ca cel mai bine suna direct.
Alexa - uite aici niste filmulete http://www.youtube.com/watch?v=Qi64oKZJB4U ideea este sa o tii cracanata un picior in fata unul in spate in rest legaturile se fac la fel
Dankutza tinem pumnii
mami de 1 An pt. Remus Andrei(8 nov '09)
si-a facut treaba, 8+
douradoudou spune:
merci mult andre&raluci ..mda, plange in 99% din cazuri doar ca sa se auda..eu de cand s-a nascut nu am lasat-o sa planga..stiam cand i se face foame si eram pregatita..cum se foia putin o luam in brate , o schimb des ca sa nu planga din cauza de scutec ud....nu pot sa o las sa panga nici un minut ..cred ca s-a rasfatat putin dar cred ca nu e nimic de facut..mie mi-e frica de ceva: sa nu faca asa si cand o sa fie mai mare si sa se tavaleasca prin maazine pe jos si sa planga..eu aveam impresia ca doar copii care nu sunt bagati in seama nsau purtati in brate fac asa...dare vad ca m-am inselat..