Mamaita mea
Astazi ar fi fost ziua bunicii mele dragi, Mami a mea, Mamaita mea iubita. Nu am timp sa ma duc la cimitir si nu stiu cat m-ar linisti asta pentru ca sufletul ei nu este acolo.
Eu vreau doar sa va zic ca a existat o persoana extraordinara pe lumea asta care s-a intamplat sa fie bunica mea. M-a crescut, m-a iubit, mi-a dat incredere si m-a sprijinit in tot ce am facut. M-a certat cand a considerat ca e cazul si m-a imbratisat atunci cand plangeam.
Am ajuns sa ma gandesc la dansa nu cu tristete cum o faceam in primele luni ci cu o imensa bucurie chiar daca lipsa ei doare in continuare. Sunt bucuroasa pentru ca am avut parte de dansa, am avut parte de atatea momente de fericire pura... Cand ma gandesc la cuvantul dragoste ma gandesc imediat la ea.
Asa ca astazi am vrut sa va zic cateva cuvinte despre ea, despre Mamaita mea si despre faptul ca in trecerea ei prin aceasta lume a reusit tot ceea ce este mai important, a iubit si a fost iubita.
Odihneste-te in pace Mami!
Raspunsuri
carmaw spune:
Sa se odihneasca in pace MAMAITA ta....poate o fi acum alaturi de a mea ca si pe mine ea m a crescut, educat, inaltat, IUBIT.
Acum si mama mea a intregit grupul de suflete dragi mie
Prima a fost mamaia apoi tataia preotul si acum de curind mamica mea.
Sa le fie in pace sufletele ma gindesc neincetat...uneori abia astept sa le fiu alaturi
My_Lady0091 spune:
idem:si mamaia mea...a fost,este si va ramane suflet in sufletul meu!!
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
luisa1983 spune:
Bunica mea!
Anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea ei...cea mai puternica, mai buna la suflet, femeie din cate am cunoscut ! Este si mama o femeie buna dar nu atat cat a fost bunica mea!
Mi-e dor de ea,de mirosul ei,de rasul ei,radea mult, din orice (cu toate ca trecuse prin multe ), de palmele ei calde si fine, de gustul si aroma tocanitei de ardei copt , de mancarea de gutui si de prune uscate,de placinta ei de visine si de struguri, de poamele uscate din pod,si cate ar mai fi de scris... de calatoriile noastre impreuna, ma lua cu ea (pana la vreo 9 ani) prin statiunile de tratament, vizitam totul din jur ,si-acum ma intreb de unde avea atata informatie,o vedeam ca citeste , citea mult (autorul ei preferat era Sadoveanu).
Ma bucur ca am petrecut impreuna foarte mult timp, si-acum mi-o amintesc ca atunci cand ma intorceam de la liceu in loc sa merg acasa o vizitam pe ea intai( ii aduceam carti , reviste), ma astepta la poarta, ducand mana streasina la frunte si cand intram in casa ,masa era pregatita, mancam impreuna si matza langa noi...
Mi-e tare dor de ea!
ruscus spune:
bunica mea, noi ii spuneam mama F. a plecat acum trei saptamani, si eu sunt departe si nu imi vine sa cred ca nu o sa o mai vad cand vom pleca in vacanta,
mama imi spunea aseara ca a inceput sa creasca iarba prin curtea casei ei, fraza asta mi-a sfasiat inima, e foarte trist
ea m-a crescut pana am mers la scoala, ii placea foarte mult sa povesteasca despre intamplarile din viata ei si povestea asa frumos, a fost o luptatoare si a muncit foarte mult
dumnezeu sa o odihneasca.
dumnezeu sa odihneasca toate buniciile.