7 ani: varsta optima pentru aparat dentar

7 ani: varsta optima pentru aparat dentar | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Desi multi parinti nu considera necesar ca micutii sa fie consultati inainte ca procesul de schimbare a danturii sa fie complet, problemele ortodontice pot fi rezolvate chiar si in acest caz din mai multe motive pe care le vei citi www.desprecopii.com/info.asp?id=3100" target="_blank">aici.

Noi iti facem o sugestie: DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica stomatologica din Romania dedicata in exclusivitate copiilor si adolescentilor.
IMPORTANT: TOTI MEMBRII INREGISTRATI AI COMUNITATII DESPRECOPII.COM - AU REDUCERE DE 10 LA SUTA LA TOATE SERVICIILE DE LA DENT ESTET 4 KIDS.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adirusescu spune:

daca dintii cresc sanatosii nu vad rostul aparatului dentar, multii oameni au dintii perfecti ordonati si fara aparat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Adi, daca dintii sunt sanatosi si perfect ordonati, nu e nevoie de aparat. dar asta trebuie spus de un medic specialist ortodont!!!

Eu am fost suprinsa sa vad ca, atat medicii olandezi cat si cei din Romania, au recomandat aparat dentar copilul meu desi, aparent, are toti dintii sanatosi perfect aliniati. (conform ochiului meu de mama)

Un aparat dentar corecteaza printre altele si pozitia de muscatura - care, daca este ne-corectata, duce la presiuni asupra dintilor care pot eventual genera in probleme dentare majore la varsta de adult si mai departe ....




Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Buna, noi am fost cu Eva la dentist aici (in SUA) ingrijorati de faptul ca dintisorii cei noi au iesit foarte strambi din lipsa de spatiu (are gura foarte mica). Am crezut ca o sa ne recomande sa ii punem aparat, dar spre surprinderea mea au spus ca trebuie sa asteptam pana ii cad toti dintii si ies cei noi, pentru ca o sa-i mai creasca gurita si dintii vor migra oricum.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


Craciun 2008


Evil thrives when good men do nothing




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

7 ani nu mi se pare deloc o varsta optima pentru aparat dentar, mai degraba 11-12 ani. La 7 ani nu prea ai ce sa corectezi, cand de abia ies dintii permanenti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Fiica'mea la 7 ani (pe care ii face saptamana viitoare) nu are nici un dinte de lapte cazut. Deci '7 ani' cred totusi ca e o varsta relativa.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

7 ani nu mi se pare o varsta standard. Multi copii abia incep sa schimbe dintii.
Si eu stiam ca aparatul dentar (nu stiu denumirea tehnica) se monteaza cand sunt iesiti si caninii definitivi+premolarii de 6 ani.
Poate ne explica specialistii care e metoda, adica ce aparat poti monta pe dinti de lapte, ca mai apoi sa cada cei de lapte si sa apara cei definitivi ...

Eu stiam de aparat mobil, pe care copilul il poarta noaptea la somn pentru corectarea muscaturii. Am mai vazut si cel care cica largeste mandibula/maxilarul, dar pe dinti de lapte aparat dentar in sensul stiut nu am intalnit si chiar as vrea sa ne scrie un medic in ce sens poate funtiona.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Fata mea are 10 ani si la 7 ani cand au inceput sa-i iasa dintii erau cumplit de strambi pentru ca nu aveau destul spatiu.
Noi suntem in Canada si nu am auzit sa se puna aparat dentar la 7 ani. Noi am inceput acum 8 luni. Timp de 8 luni a avut aparat doar pe dintii de sus pentru ca inca nu ii iesise toti si am asteptat sa iasa ca sa-i puna brose pe toti dintii. Dupa 8 luni (saptamana aceasta a avut brosele si pe dintii de jos). Va spun ca este fantastic...dupa doar o luna de aparat avea dintii perfect drepti. Merita tot sacrificiul pentru ca aici in Canada noi am platit 7000$ pe afacerea asta!
Brosele sunt aproape invizibile prinse cu niste elastice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Si eu am fost aici (UK) cu cea mica, Ana, pentru ca ii ies dintii permanenti si cei de lapte nu cad. Ce sa spun ca nu ii scot cu clestele pe cei de lapte ci ei sunt de parere ca trebuiesc lasati sa cada "natural" iar cand am intrebat de aparat mi s-a spus ca sub nici o forma nu se pune pana nu i se schimba toti dintii si maselele, adica pe la 13-14 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Eu stiam de aparat mobil, pe care copilul il poarta noaptea la somn pentru corectarea muscaturii. Am mai vazut si cel care cica largeste mandibula/maxilarul, dar pe dinti de lapte aparat dentar in sensul stiut nu am intalnit si chiar as vrea sa ne scrie un medic in ce sens poate funtiona.



Cred ca te referi la o proteza pe care copilul o poarta noaptea. Noi am primit una pentru ca a fost necesar sa i se extraga o maseluta. Trebuie sa o foloseasca pentru a pastra locul liber cand va creste maseluta.

Sfatul meu de mama patita e sa aveti mare grija de dantura copilului si sa mergeti la un dentist regulat dar mai ales la unul in care aveti incredere. Eu am avut grija de dantura lui, de la aparitia primilor 2 dintisorii-am periat dintisoriii, de la 1 an jumate am mers la fiecare 6 luni la dentist, am avut grija sa se spele pe dinti insa a avut o perioada cand nu vroia sub nici o forma sa ma lase sa-l spal si eu dupa ce se spala singur....si asa s-a intamplat minunea...in 3 luni i-a aparut prima cariuta...mers si tratat dar intr-un an a pierdut maseluta. Plus ca mai are inca 4 maselute imbracate. L-am dus la o clinica speciala pentru copii si ca posibila explicatie pentru cariute a fost ca dintii sunt foarte apropiati ceea ce nu permite un periaj optim intre ei. Ar trebui cu ata dentara dar el refuza vehement. Acum trebuie sa mergem din 3 in 3 luni la dentist. Vom incepe si sigilarea dintilor. Speram sa fie bine si sa nu mai apara nici o carie.

Mergi la inceput