bona sau cresa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sophia33, procedezi f bine, la 5 luni copilul are nevoie de parinti si PUNCT. prin ei cunoaste lumea inconjuratoare.
O sa socializeze in parc destul.
Gru[ele alea de care zice Andcos sunt mai mult pt mamici, sa nu se plictiseasca acasa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia pe la 4-5 luni urla ca din gura de sarpe pana vomita daca cineva se uita la ea, nu sa puna mana pe ea. Daca era luata in brate de altcineva inafara de mine si tatal ei, iesea un circ imens. Nu mai spun ca in carucior tinea vesnic ochisorii larg deschisi si incruntati sau ca nu am fost in vizite la nimeni pana nu a fost mai mare.
A fost extrem de greu pt mine sa i fac pe ceilalti sa taca si sa nu o bage in seama. I-a trecut !
I-a trecut pt ca m-am imprietenit cu mamicile din parc si inca strabatem parcurile impreuna, al 7-lea an. Deci a fost o socializare care s-a transformat in multe prietenii
E usor cand ai copii de aprox aceeasi varsta
Eu bona am angajat pt ca m-am intors la servici, nu din alt motiv.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

am citit mai multe carti de psihologie a copilului...poate ca prea multe, am lucrat o perioada dupa ce am terminat facultatea cu copii cu probleme...
nimic din ce citesti nu prea se mai potriveste cand e vorba de copilul tau! e ca faza cu medicii incepatori care suspecteaza ca sunt bolnavi tot timpul de bolile pe care le trateaza zilnic. incerc sa iau in seama si ce imi zic cei din jur ca e posibil, uneori, ca fiind chiar in mijlocul problemei sa nu mai vezi tocmai bine. asta e si motivul pentru care v-am cerut parerea.
merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fetele au dreptate si gti-audat numai sfaturi bune ! Lasa-n pace mama si soacra si spune-le ca a zis doctorul ca e normal (vezi sa nu ne dai exemplu pe noi sau ce ai citit pe net, ca n-o mai scoti la capat cu ele).

Ia sa te intreb altceva: tu daca ai fii in locul copilului, fara sa te poti deplasa, fara sa poti comunica ce te doare sau ce-ti trebuie, cunoscand doar 2 persoane (mama si tata) care te inteleg, cum te-ai simti sa-ti dispara dintr-o data aceste persoane, fara sa intelegi motivele (la 5 luni nu poate intelege de ce pleci si cand/daca te vei intoarce) si sa te trezesti cu o persoana straina (bona) care inevitabil va fi mai rece decat voi, sau si mai rau, lasat intr-un tarc ore in sir la cresa, fara sa te bage nimeni in seama ???

La varsta asta, copiii au nevoie de consecventa, nu de schimbari ! Schimbarile ii sperie, iar lucrurile desfasurate in acelasi fel si dupa acelasi ritual ii linistesc, pentru ca stiu pe ce se pot baza si ce se asteapta de la ei.

Fata mea a inceput sa socializeze pe la 2 ani, dar cu adevarat abia pe la 3 ani, la gradi, desi si atunci copiii se jucau cam independent unii de altii (vorbesc de toti, nu doar de a mea)

Irina (2006) si 27+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Gru[ele alea de care zice Andcos sunt mai mult pt mamici, sa nu se plictiseasca acasa.

Cum mi-am alaptat copiii

asa crezi tu!Dar e dreptul tau!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui sophia33

da, deci am probleme eu cu capul si atat. ma bucur! inima imi spune sa nu il las cu nimeni, asta e clar. petrecem tot timpul impreuna si ne-am facut o rutina care ne incanta pe amandoi. cantam, spunem poezii (adica eu...), facem cunostinta cu jucarii, cu mirosuri, cu forme, ascultam muzica, dansam... in parc mergem zilnic, n-am avut inca ocazia sa intru intr-un grup de mamici dar poate se va intampla asta. bonele nu imi plac, cresele ma ingrijoreaza cu microbii...dar daca sunteti de acord cu mine, macar o parte, inseamna ca nu sunt eu prea exagerata. nu trebuie sa il dau la cresa sau ceva, era doar o idee de a nu dezvolta un atasament bolnavicios fata de mine... eu voi sta, cu siguranta, 2 ani acasa cu el. nu sunt in situatia de a trebui sa muncesc, sotul meu se ocupa de treaba asta foarte bine asa ca ma voi concentra pe copil in continuare. voiam opinii pentru ca mi s-a spus (mama, soacra, etc...) ca nu fac bine ca sta copilul doar cu mine / noi...multumesc!

Sophia, stai linistita, ca nu pentru ca sta cu tine la 5 luni e in pericol sa faca un atasament bolnavicios fata de tine. Mama a stat cu mine pana la 3 ani, nu ma dadeam in vant dupa straini cat am stat cu ea, si totusi (sau poate tocmai din cauza asta) am fost un copil foarte foarte independent. De exemplu la 6 ani m-au trimis in prima tabara, dar au venit si ei in concediu, ca sa ma "sustina". Dar nu mare le-a fost surpriza cand i-am trimis indignata acasa ca ma fac de ras in fata celorlalti copii.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sophia33

am citit mai multe carti de psihologie a copilului...poate ca prea multe, am lucrat o perioada dupa ce am terminat facultatea cu copii cu probleme...
nimic din ce citesti nu prea se mai potriveste cand e vorba de copilul tau! e ca faza cu medicii incepatori care suspecteaza ca sunt bolnavi tot timpul de bolile pe care le trateaza zilnic. incerc sa iau in seama si ce imi zic cei din jur ca e posibil, uneori, ca fiind chiar in mijlocul problemei sa nu mai vezi tocmai bine. asta e si motivul pentru care v-am cerut parerea.
merci!

a, OK.
Ai folosit "atasament bolnavicios" si, cum numele ca atare nu exista in literatura de specialitate, m-am gandit ca nu esti familiara cu genul. Asta, plus pretentiile de socializare la un bebelus de 5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

la 5 luni nici sa stea in fund nu stie, e miiiiic inca. el stie mama si tata si cam atat

al meu a mers la gradi la 1 an si 8 luni si nu a avut probleme cu integrarea si socializarea.

acuma eventual sa iesiti cat mai mult, sa vada alti copii, sa vada oameni (dar cu tine langa el). si dupa ce stie sa umble macar va puteti gandi la socializare organizata

mama de Carol (29.12.2008) si 31+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

ok, multumesc pentru sfaturi si ajutor!
n-am pretentii de la copil, incerc doar sa inteleg mai bine niste lucruri folosindu-ma de experientele celorlalti... si nu folosesc niciodata termeni de specialitate in conversatii cu persoane despre care nu stiu daca sunt sau nu de specialitate. din punctul meu de vedere subiectul este inchis. multumesc inca o data tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai asa cred, pt ca toti psihologii spun ca pana la 3 ani copiii se joaca unul langa altul, si nu unul cu altul.
iar la 5 luni e firesc sa vrea cu mama, e reperul lor pt lume.

eu nu cred ca grupele respective sunt ceva rau, dimpotriva, cred ca e f simpatic sa mergi la asa ceva.
dar copilul de 5 luni tot pe mama o are persoana de referinta, indiferent de cae persoane sunt in jur.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput