bona sau cresa

bona sau cresa | Autor: sophia33

Link direct la acest mesaj

bebelusul meu de 5 luni si jumatate nu e tocmai sociabil...am stat doar eu cu el pana acum (si sotul meu...) si daca nu suntem noi in zona, plange daca il ia altcineva in brate. ma gandeam ca 2 - 3 ore pe zi sa stea si in compania altcuiva. aici e dilema: bona sau cresa? cu bonele, am rezerve...plimbandu-ma zilnic, prin parc, am vazut cat de atente sunt si cum se poarta anumite bone, nici nu stiu unde sa caut pe cineva de incredere... la cresa l-as duce doar 2 -3 ore, as sta cu el la inceput, dar mi-e teama de imbolnaviri...voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Eu sunt PRO CRESA!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu ma aflu in categoria norocoasa, adica avem o super bona. Deja e membru de baza al familiei. Fetita mea o adora. Dar intr-adevar, sunt si bone care lasa de dorit.
La varsta copilasului tau eu as opta totusi pentru o bona. E mult prea micut ca sa incepeti cu diversele boli cu care cresa vine la pachet. De asemenea, e ideal sa-si petreaca cat mai multe ore in natura (ceea ce la cresa nu prea se intampla).
Ia bona, pune-ti camere de filmat in toata casa, roaga pe cineva sa o urmareasca cateva zile prin parc, pe afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Dar de ce ar trebui sa fie un bebelus de 5 luni sociabil?
Inteleg ca voi vreti sa il duceti la cresa sau sa stea bona cu el numai pentru ca vi se pare ca nu este sociabil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

da, mi-e teama sa nu devina un salbatic... a venit o prietena la noi, l-a luat in brate, a inceput sa planga. cu bunicii, totul bine si frumos pana dispar eu din vizor. ma gandesc ca nu e tocmai bine sa stea numai si numai cu mine. e singurul copil, nu stiu daca la 5 luni toti sunt asa...as vrea sa il obisnuiesc si cu altii ca sa nu fie traumatizant pentru el, mai tarziu, cand va trebui sa ma intorc la job. nici nu stiu cum e mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Sophia, cum sa devina un salbatic?
La 5 luni clar are nevoie de tine. Nu poti spune la varsta asta ca nu e sociabil.
Are timp sa devina sociabil.
CRESA-dupa macar 12 luni.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sophia33

da, mi-e teama sa nu devina un salbatic... a venit o prietena la noi, l-a luat in brate, a inceput sa planga. cu bunicii, totul bine si frumos pana dispar eu din vizor. ma gandesc ca nu e tocmai bine sa stea numai si numai cu mine. e singurul copil, nu stiu daca la 5 luni toti sunt asa...as vrea sa il obisnuiesc si cu altii ca sa nu fie traumatizant pentru el, mai tarziu, cand va trebui sa ma intorc la job. nici nu stiu cum e mai bine...

Da, toti sunt asa si e foarte normal sa fie asa. Ducandu-l intr-un mediu strain il fortezi, ii generzi traume de despartire care il vor face si mai anxios, si mai agatat de tine, mai temator sa nu te piarda, mai dornic sa fie cu tine. E foarte normal la varsta lui sa fie asa cum este. Satisface-i nevoie de apropiere de tine si vei vedea ce frumos isi 'va lua zborul' cand va fi preagtit.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Asa sunt copii. Si fetita mea cea mica a avut o perioada asa, in jur de 6 luni. A tinut pana pe la 8. Acum este cea mai sociabila fetita pe care am vazut-o, prea sociabila as spune eu. Si a stat numai cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ma bag aiurea la subiect(ma rog cel putzin asa vor intzelege unii)insa Sophia stie ea ce spune,in Germania de exemplu de la virsta asta cam incepe socializarea !

Mamici cu copii de virsta asta se intilnesc si ii lasa se se "joace"impreuna!

Krabbelgruppe se numesc formatziile astea:

http://de.wikipedia.org/wiki/Krabbelgruppe

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

corect Dana. Se intalnesc mamicile si se joaca copii. Dar Sphia vrea sa lase copilul cu altcineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Este un comportament absolut normal pentru un bebe de 5 luni, nu cred ca se poate spune la varsta aceasta ca este nesociabil.
Fiica mea a stat numai cu mine si cu tatal ei pana la 1 an si 10 luni (mai putin vreo 2-3 weekend-uri cand a ramas cu bunicii) cand a mers la gradinita si nu i-a fost deloc greu sa se adapteze si sa socializeze.

Mergi la inceput