Lipsa de ambitie II

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Luna

De priceput am priceput io ca nu toti copiii din clasa dau acel examen (sincera sa fiu, credeam ca doar Cosmin). Este vorba de scoli private ?
Ca doar asa as intelege de ce nu sunt ajutati copiii respectivi pentru examen. In rest, mi se pare cam discriminant.

Eu zic ca tu continui sa fii supra-protectiva cu Cosmin. Sunt curioasa cum o sa gindesti peste citiva ani, cind va fi cea mica la rind.

Intre timp si mai vreau sa-ti zic ca ma bucur ca ai revenit sa scri pe forum, intr-o vreme (cred ca era prin iarna) ti-am simtit lipsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Agnes

In clasa la Cosmin cum ziceam sunt impartiti pe grupe, cam 6 intr-o grupa si cam 3-4 din cei sase isi vor incerca sansele la aceste scoli. Profesoara lucreaza la nivel avansat cu ei, dar cum ziceam ea nu poate face doar matematica. Plus verbal reasoning care nu e in programa scolara deci nu exerseaza deloc la scoala.

Nu stiu cat de discriminator e, "bottom line" e ca vrei sa iti duci copilul intr-o scoala buna, intr-un mediu stimulant, asta e de facut. Daca nu poti sa te culci pe o ureche ca loc la scoala oricum obtine, depinde la ce scoala.

P.S. in noiembrie am inceput un job nou mai solicitant deci ma putin timp pe net. Acum iarasi e linistea dinaintea furtunii (avem perioade foarte aglomerate uneori cand abia reusesc sa mananc). Si mie mi-a fost dor de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Cuvantul cheie in succesul in sc cat si profesional este disciplina (autodisciplina). Daca reusim sa invatam pruncul sa se disciplineze (sa-si organizeze riguros timpul de lucru si cel liber) atunci nu mai avem dureri de cap (si nici copilul). Focusarea tine tot de autodisciplina. Capacitatea de a lua de la 0 si a face o noua meserie, un nou mariaj, o noua viata in alta tara/oras (planeta ) tine de flexibilitatea noastra.

Sunt convinsa ca nu voi "alege" eu meseria copilei mele - dar nici balerina nu o voi incuraja sa devina (e al naibii de greu sa fii balerina - no kidding). Cred ca orice job poate fii fain daca ai un colectiv bun cu, care sa colaborezi fain (e cumplit sa te gasesti intr-un grup de lucru care nu e capabil sa comunice, unde sunt barfe, rautati, sicane), un orar care sa nu-ti distruga viata personala si un salar bun care sa-ti asigure o viata decenta. Eu, de cand am lucrat in recruiting, am ajuns la concluzia ca f multe pers la interviu spun ca doresc un job "interesant, challenging, etc" doar pentru ca "da bine". In final si la urma urmei tot package-ul face diferenta intre doua oferte (orarul de lucru, vacantele, salariul, asigurarea medicala, training-ul, etc).

P.S. N-as alerga in veci la un maraton... Nici daca ar fii un urs in urma mea gata sa-si infiga coltii in posteriorul propriu... Cred ca as alge sa-i spun "pofta-buna" (chineza - pe de alta parte - suna interesant)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

loraim, pai de ce sa nu alergi?
pentru eu sunt absolut sigura ca poti
nu trebuie decat sa te antrenezi. nu conteaza ca ti-ar placea sa faci altceva decat sa te antrenezi, eu sunt sigura ca poti si, in consecinta, daca poti, trebuie sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, si sper ca-i clar pentru toata lumea ca maratonul si chineza, ca si invitatia pentru loraim sunt doar niste metafore, daca nu chiar hiperbole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Eu zic ca tu continui sa fii supra-protectiva cu Cosmin. Sunt curioasa cum o sa gindesti peste citiva ani, cind va fi cea mica la rind.

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Aici nu-s de acord cu tine

Parerea mea e ca Luna face exact ce are nevoie Cosmin. Il ajuta sa-si urmeze scopul. Fiindca am inteles ca este si scopul lui Cosmin sa ajunga la scoala respectiva, mai bine cotata. Este si dorinta lui. Doar ca avand atat de usor succes pana in prezent, pur si simplu ii e greu sa se motiveze pentru un efort suplimentar. Nu e obisnuit sa aiba nevoie de el. Si aici il ajuta mama sa-si mentina directia catre scopul lui. Se vede ca o face fara sa oblige sau sa preseze, mai mult reaminteste. Este exact ceea ce cred eu ca trebuie sa faca o mama.
Luna si eu ma bucur ca scrii pe DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

P.S. N-as alerga in veci la un maraton... Nici daca ar fii un urs in urma mea gata sa-si infiga coltii in posteriorul propriu... Cred ca as alge sa-i spun "pofta-buna" (chineza - pe de alta parte - suna interesant)

Vreau sa verific daca am inteles corect: mai degraba ai studia chineza decat sa fugi pentru a-ti salva viata?! Greu de crezut

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Parerea mea e ca Luna face exact ce are nevoie Cosmin. Il ajuta sa-si urmeze scopul. Fiindca am inteles ca este si scopul lui Cosmin sa ajunga la scoala respectiva, mai bine cotata. Este si dorinta lui. Doar ca avand atat de usor succes pana in prezent, pur si simplu ii e greu sa se motiveze pentru un efort suplimentar. Nu e obisnuit sa aiba nevoie de el. Si aici il ajuta mama sa-si mentina directia catre scopul lui. Se vede ca o face fara sa oblige sau sa preseze, mai mult reaminteste. Este exact ceea ce cred eu ca trebuie sa faca o mama.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Roxana

Eu cred totusi ca sunt multi copii care se pierd pentru ca li se da libertatea sa fie responsabili, organizati, independenti.

Sa fim seriosi, cati copii de 9 ani (il iau iar pe fiu-miu ca exemplu) ati vazut ca se aseaza singuri la masa/birou si zic "ia sa fac eu ceva munca suplimentara, ca sa merg la scoala aia buna".

Or fi dar eu nu prea am intalnit.

Si da, Cosmin obtine totul usor, performantele la scoala in general, asa ca nu intelege inca nevoia de efort suplimentar. Cu putin noroc si munca, sper sa vada rezultatul acestui efort suplimentar si sa inteleaga notiunea dupa ce va intra la una dintre cele 3 scoli.

Si ca sa intelegeti sistemul scoala secundara este practic liceul aici, adica in functie de scoala la care intra si rezultatele unor examene ulterioare (la 16 si la 18 ani) va merge la o Universitate mai buna sau mai slaba, sau nu va merge deloc.

Daca ai profesori care in fiecare an iti repeta ca ai copil dotat, ca nu au de ce se plange, ca ii dau de munca in plus la scoala si el termina in 10 min, pai atunci e normal ca parinte sa incerci sa il indrumi in ce isi doreste.

Nu ii voi alege meseria, desi cand imi spune ca vrea sa se faca policeman imi cam ingheata inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Eu am inteles altfel si anume ca, Cosmin este obligat sa lucreze suplimentar, ca el plinge si se impotriveste, da pina la urma n-are incotro; daca as fi vazut o negociere cu copilul, cam asa cum scria Sorana ca face cu a ei, n-as mai fi "protestat"
Da-i foarte posibil sa am eu in cap o imagine idilizata a copilului de 9 ani si ce am interpretat eu ca proteste sa fie doar asa, de forma

Mergi la inceput

Agnes nu plange, ci se plange!

Daca ii re-explici ca e vorba doar de cateva luni, ca e pt scoala la care vrea el, le face cum ziceam in cateva minute. Dar sincer e obositor si extenuant sa vezi aceasi atitudine zilnic.

Dar cum ziceam nu vad prea des copii de 9 ani lucrand suplimentar de placere. Eu n-am vazut inca.

Mergi la inceput