Lipsa de ambitie II

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

adica, sa ma explic, de fiecare data cand am facut-o a iesit prost, copiii simt presiune extrema si asta le dauneaza f mult.
Si eu sunt o mama din asta chitita pe educatie si recunosc, nu mi-ar fi usor daca baiatul meu ar deveni gunoier si fata femeie de serviciu.
dar trebuie evaluat ce conteaza si ce nu, ce are ecou in viitor si ce e neimportant.

Daca copilul merge bine cu scoala si nu are lacune in programa, mi se pare total exagerat sa ma supar cu nu castiga la concursuri sau ca i se scade ca scrie urat la clasa a doua.

clasa a doua oameni buni :))

din experienta mea la liceul de muzica, va spun ca acei copii minune ajung ratati in f f f multe cazuri.
Nu-i bine sa arzi lumanarea pe la ambele capete.
daca lor le vine uusor si o fac fluierand , da, dar altfel, NU merita si mai mult, dauneaza iremediabil.

Langsam aber sicher!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

pisigri, copilul acela impins si indrumat spre alte directii decat are el inclinatii, va merge apoi la munca o viata intreaga(asta daca nu se trezeste la un moment dat sa invete sa faca ce doreste el) cu scarba.
Eu am facut asta timp de 13 ani si nu le-as dori asa ceva fetelor mele...sincer.

Cultura generala si-o fomeaza oricum in scoala, trebuie sa invete atat cat sa tina pasul cu restul. Si apoi asta se invata citind, nu neaparat de la scoala.
Fata mea cea mica de ex, stie o gramada de chestii despre animale pe care eu nu le stiu. Ea are 7 ani...dar citeste carti despre animale si se uita la tv numai la emisiuni de genul. O intereseaza, e pasionata...normal ca vrea sa devina ba veterinar ba antrenor de cai ba sa aiba o cresa de caini .

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

E gresit sa insisti cu scrisul pt un concurs cata vreme pt scoala e in norme.

Chestia asta cu cata vreme la scoala e in norme e foarte subiectiva, cel putin din punctul meu de vedere, pentru ca sunt profesori si profesori, si asa cum spunea AgnesLuca la un momentdat:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Parerea mea este ca profesoarele astea (am inteles eu bine ca sunt mai multe ?) is tare comode si arunca mingea in terenul vostru, al parintilor, in loc sa-si faca ele datoria si sa solicite copilul 100%.

Eu nu zic sa-l solicite 100%, dar nici sa-l lase in pace si sa se multumeasca cu 10-20% din cat poate el da, pentru ca oricum si ceilalti sunt la fel, si poate trece clasa cu bine.

Revin la fie-mea, cum va explicati ca la scoala are numai FB-uri (a luat un singur B semestrul asta) dar la aproape toate testele de la afterscool a luat S-uri (adica satisfacator) sau in cel mai fericit caz B-uri?! Simplu, la scoala ii pune sa copieze un text dintr-o carte si le da o dictare simpla, si gata nota. La after ii solicita mult mai mult, la romana de exemplu le da un inceput de dictare si ii pune pe ei sa continue conversatia, sau le da probleme de matematica care sa le solicite gandirea logica, nu doar sa vada daca au invatat sa adune 2 cu 3.
Personal, nivelul si exigentele de la after le-as prefera la scoala, pentru ca abia atunci si-ar da seama de nivelul ei real si ar fi mai usor stimulata sa depuna mai mult efort. Pe cand asa, la after, totul e o joaca, calificativele alea nu conteaza la nimic, chiar daca ea accepta cu placere sa lucreze suplimentar acolo. Iar la scoala doamna arunca cu FB-uri in stanga si-n dreapta, iar ea traieste cu impresia ca e cel mai destept copil din lume!!

Mergi la inceput

e clasa 1! asa trebuie sa creada, ca e cea mai desteapta din lume si poate sa faca orice.
ce-s chestiile astea cu "valoarea reala" samd?
mai, voi va auziti? ca m-am enervat deja:)))))
adica valoarea copilului e in nota de la afterschool?

helooooooooooooo!!!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Valoarea copilului nu e in notele de la afterschool, dar cunostintele da.

Mie mi se pare normal ca o mama sa fie cel putin preocupata daca exista discrepante intre notele de la scoala si notele de la afterschool, chiar daca cele de la afterschool nu conteaza.

Si la fi-miu la clasa se dau supernote, la concursuri ii mai ajuta, ii lasa sa se consulte, etc ... personal mi se pare pagubos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mickyyy, la after school ar trebui sa-si faca numai lectiile si sa se joace.
Dupa 4 ore de scoala o solicitare in plus fata de teme e obositoare.
Poate de aia si scrie urat. Din plictiseala, oboseala si spirit de fronda.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

si eu m-as ingrijora...pe la clasa a 4-a asa....

nu la un copil de 7 (SAPTE) ani, la care performantele in momentul X, Y Z sunt determinate de cu totul si totul alti factori decat cunostintele propriu zise

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Asta cu fabrica a fost o sperietoare inainte de '89; am avut o colega care nu a luat la facultate din prima si a angajat-o mama ei la fabrica, strungar parca. Anul urmator a luat la faculate desi muncea :).

Conteaza mult si nivelul la scoala. Eu in generala am fost cea mai buna din clasa. La liceu, la mate (unde conteaza mult ce ai acumulat in anii trecuti) eram undeva pe locul 10 din clasa, pt ca aveam colegi care aveau un nivel mult mai bun.

Nu mai stiu cum mai este acum, dar cand am dat eu la fac. daca stiai sa faci toate tipurile de problemele din manualele de mate, puteai sa iei cu brio la Poli, ASE si chiar mate.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Micky, parerea mea e ca aia de la after isi depasesc atributiile.
la scoala ia numai fb-uri pt ca este evaluata conform varstei si conform cerintelor potrivite varstei ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Eu zic ca esti dator ca parinte sa iti cresti un copil fericit, bine educat (nu doar academic), incurajat in talente si inclinatii naturale, expus la sporturi si de ce nu limbi straine.
Imi doresc copii echilibrati, cu o cultura mult mai vasta ca a mea, cu un orizont deschis.

Nici eu nu dau 2 bani pe scris frumos...prefer sa aiba cunostinte solide, etica si da...vreau sa fie fericiti.

Cariera o sa si-o gaseasca cind eu nu voi mai avea 100% influenta (ca la cei de 4-5 ani). Cariera si-o poate schimba la 30 sau la 40 de ani dar elementarul bun simt si cultura generala de baza impletit cu o copilarie fericita va rezulta un ADULT echilibrat. Nu doar un adult cu job de stat pe scaun.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Da, dar banuiesc ca in tiparul asta intra copii cu studii superioare intr-un domeniu de oarecare succes, de vorbesti de orizonturi deschise si cultura vasta... Ca e mai greu sa ai resurse si timp de toate astea, daca esti om de serviciu sau vinzator in supermarket = salariu mic = brusc iti scad orizonturile, timpul, banii si cheful de a investi in chestii abstracte cum este cultura generala...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput