Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (191)
Raspunsuri - Pagina 19
belleane spune:
Poze cu Elena: http://family.webshots.com/photo/2062736010104239163RiEJwc
http://family.webshots.com/album/580261277ZiilCL
aldaesme spune:
Eu nu o las sa aleaga haine. ii scot din dulap ce vreau sa ii dau sa imbrace si aia imbraca. In ultima vreme a inceput sa miorlaie ca ba nu, dar nu imi aplec urechea (sunt fioroasa stiu). cred ca de fiecare data ii explic ca stiu ca va venii vremea cand isi alege singura dar asta nu e vremea aia. Daca imi spune ce anume ar vrea ca inlocuitor ii promit ca in sapamana aia o sa folosim respectiva bucata de imbracaminte si imi fac notita in creier sa nu uit, iar cand folosesc exact haina aia ii spun "vezi ti-am spus ca o vei purta saptamana asta, atunci a fost ziua cutarica azi e ziua cutarica si uite ca pori asta". fraza asta are o putere deosebita. 1. O invata zilele saptamanii, 2. Opreset din fasa un eventual "nu vreau asta" si inca as ca il vezi ca e pe buze si se prelinge de se da cu capul de pamant; 3. Faptul ca imbraca ceva ce a spus ea candva ca o sa imbrace o face sa zambeasca si sa zica "da mami, eu am zis ca o sa ma imbrac cu asta...atunci."
La mancare mananca ce ii pun in farfurie cat vrea ea. evident ca si ea a intrat in zona mofturi, ca nu ca ea nu vrea ou ca vrea cereale, c anu vrea supa ca vrea cartofi. Eu nu ii bag nici masini in garaj, nici avioane care zboara si nici macar nu ii explic ca daca nu mananca aia nu se face mare (chestie care stim cu totii ca defapt are valoare zero...adica marre se face oricum). Eu ma bazez pe principul bunei lui Cristi care bine spunea "Nu mananci nu ti-a fi in matze." Ii pun farfuria cu mancare in fata, saca nu vrea poate sa mearga de la masa, altceva oricum nu primeste. Inevitabil dupa cateva minute revine cu o dorinta acerba de a manca ce e in farfuria aia. Acu' voi stiti ca eu cu ea nu am avut niciodata probleme majore si ca oricum mancarurile ei preferate sunt alea de isi doreste orice mama sa fie...spanac, conpida, broccoli, varza, morcovi, carne sub orice forma si oua cat de multe in orice stare, forma.
Noi metoda oarecum santajista o folosim cand vrem sa o facem sa stranga dupa ea, cand nu vrem sa ii mai dam bomboana patru (portia e max 3 pe zi si asa ma dispera), cand inchidem lumina sa doarma.
Si a mea mai face crize de nervi si se pune pe jos, arunca chestii sau incearca sa muste...asta este o las sa le faca. dupa ce termina (in ultima vreme astea dureaza extrem de putin) ii explic ca eu o inteleg c aface asa si eu as face daca nu as fi deja om mare si apopi consecintele chestiilor pe care le face ma nervi, doare daca musca, sparge/strica/doare daca arunca, murdareste/se loveste daca se tranteste pe jos. Acu' e drept ca daca face din astea acasa si suntem singuri o imit. Se arunca pe jos ma arunc si eu, incearca sa muste, ma fac ca incerc si eu...zice "mami nu-i voie!!!" si atunci pot sa zic si eu "nici tu, nu-i voie!!!" Si sin cer asta e modul in care se termina cel mai bine si rapid crizele ei...din pacate in societate nu poti face asa, din fericire in societate nu prea se crizeaza...inca.
Esme
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aldaesme Si a mea mai face crize de nervi si se pune pe jos, arunca chestii sau incearca sa muste...asta este o las sa le faca. dupa ce termina (in ultima vreme astea dureaza extrem de putin) ii explic ca eu o inteleg c aface asa si eu as face daca nu as fi deja om mare si apopi consecintele chestiilor pe care le face ma nervi, doare daca musca, sparge/strica/doare daca arunca, murdareste/se loveste daca se tranteste pe jos. Acu' e drept ca daca face din astea acasa si suntem singuri o imit. Se arunca pe jos ma arunc si eu, incearca sa muste, ma fac ca incerc si eu...zice "mami nu-i voie!!!" si atunci pot sa zic si eu "nici tu, nu-i voie!!!" Si sin cer asta e modul in care se termina cel mai bine si rapid crizele ei...din pacate in societate nu poti face asa, din fericire in societate nu prea se crizeaza...inca. Esme |

Faza asta am vazut-o intr-o reclama, ma batea si pe mine gandul sa o fac, evident, tot acasa, ca nu-s dusa ca aia din reclama, care facea asta intr-un supermarket. Dar reclama aia era belea, deci s-a calmat copilul ala instantaneu YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Doloress spune:

La multi ani Tiberiu, pui scump!
Sa fii fericit, sa cresti mare si sanatos!

CLEO - al meu face pipi cand vrea sa ma enerveze tare. De obicei, cand e vina mea. Ca mai am momente cand plang amandoi odata si e peste puterile mele, nu mai am timp si nici disponibilitate pentru explicatii si vorba buna si mai ridic vocea, atunci fara nici un cuvant se duce si se inchide la el in camera si face pipi pe unde apuca. Ma scoate din minti. Mai ales cand face in cutia de jucarii. 
Si noi avem crizute, mai ales cand indraznim sa ne ocupam de cel mic. Oricum s-au mai linistit apele fata de prima luna si fata de perioada in care am fost la pat, dar oricum.
ESME- si la al meu ii fac la fel - ii pun sa pape, nu vrea, bine, altceva nu primeste. Oricum la el altceva nu stiu ce ar putea fi ca el cand nu vrea, nu vrea absolut nimic (decat ciocolata, dar din asta nici macar n-avem in casa, asa ca...) Si nu papa. Trece o ora, trece doua, trec trei si el nimic. SI se face noapte si vrea la dodo si uite asa el traieste cu aer. M-am mai relaxat, i-am facut test de anemie, nu e anemic, deci pe undeva mananca el cat are nevoie. La gradinita de exemplu mananca mai mereu (ca si acolo are zile de greva totala). Asta ca tot a intrat iar in greva de vreo 2 zile.
Cu timpul, incerc sa i le explic pe intelesul lui : Mos Craciun vine iarna, cand ninge. La gradinita mare mergi la toamna cand cad frunzele. Apoi pentru zile merge cu dodo : dupa 2 dodo mari mergem la gimnastica. Dupa dodo mic, vii acasa de la gradi, etc.
YLARI - i-ai zis de bebe? Se poate sa se manifeste gelozia. Asteapta-te sa fie destul de greu, in primele luni. Ii trebuie timp sa se adapteze, nu e usor. E ca si cum sotul ti-ar aduce in casa o noua sotie, si se asteapta sa o mai si iubesti, cam asa percep ei. IN primele luni la noi a fost lupta pentruy supravietuire, eram bucuroasa daca in ziua respectiva Patrick l-a ignorat pe Kevin si Kevin a scapat nevatamat.
Ma tot gandesc zi de zi daca gresesc, daca am gresit cu ceva, fac toate ca la carte, si totusi tot nu vad luminita de la capatul tunelului. Incet incet parca e mai bine, are momente cand il pupa, il dragaleste, il mangaie, dar si multe momente cand ar vrea sa dea cu el de pamant.
Cu crizele - si noi avem o combinatie de tratament, eu sunt cu explicatii, al meu sot cu santaj. NU am reusit sa-l fac sa-si schimbe modul de abordare. Am ajuns la concluzia ca e si el un copil mare care face crize, cele mai urate din toti trei baietii.
Cel mai greu mi-e cu el. La el nu merge nici cu explicatii nici cu santaj.
aldaesme spune:
citat din mesajul lui YLARI![]() ![]() Faza asta am vazut-o intr-o reclama, ma batea si pe mine gandul sa o fac, evident, tot acasa, ca nu-s dusa ca aia din reclama, care facea asta intr-un supermarket. Dar reclama aia era belea, deci s-a calmat copilul ala instantaneu YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA POZE |
Lorelei e de fiecare data surprinsa cand o imit, poate si pentru ca nu la fiecare iesire a ei o imit. Si cum spun de cele mai multe ori o umfla rasul si zice razand "mami nu-i voie". Stii daca ea realizeaza ca eu nu am voie s ama tavalesc (adica nu ma gandecs ca imi spune ca nu e voie sa o imit) atunci mi-e foarte usor sa ii explic si ei ca nu e voie. Si de la o vreme mai merge si numai sa ii zic "daca mai faci asa vine si mamai langa tine si face"..."nu, nuvreau"...ok.
Ah imi amintisem, ar ein ultima vreme dorinta aia de a folosii vocea aia maraita si scartaita cand vrea ceva. Ma dispera vocea aia. Atunci nu foloseste nici pronumele isi foloseste numele: "maaaamiii, Loreeleeei vreaaaa aaaaiiiiiaaaa". "Lorelei nu stie sa vorbeasca fara sa maraie" "Ba da" "Spune fara sa marai ce vrei" "Te rog frumos vreau aia"
De unde deducem ca maraitul e doar "o figura de stil"
esme
Lilly79 spune:
esme si Julia are cateodata o voce maraita/scartaita cand ne cere ceva si ii spun ca daca vorbeste pe tonul ala nu cred sa obtina ceva, daca vorbeste normal s-ar putea sa obtina.Imediat isi schimba vocea ![]()
Imi place ca mai scrieti pe-aici cu ce va confruntati si ce metode aplicati ![]()
Eu acum trebuie sa fug ca altfel as mai fi scris.
Daca nu mai intru in weekend, urez de pe-acum
La multi ani !!!
Elena 
Eliza 
Sara 
Sa fiti sanatoase, cuminti si sa aveti parte numai de bucurii in viata!
Lilly
37+
, mami de
Julia (30.05.2008)
Doloress spune:
Si eu am folosit odata cu succes imitatul. Cand voia o bucata mare de ciocolata pe care el mi-o daduse singur. Dupa ce a terminat-o pe=a lui, cica o vrea pe-a mea pe care o mancasem, sa o scot imediat din burta. Si da-i criza. Atunci am inceput si eu sa fac exact ca el si sa-i zic sa-mi dea si mie bucata lui mica din burta, ca eu o vreau pe-a lui. Si a zis ca nu poate sa mi-o dea. Ei, pai zic, nici eu nu pot sa ti-o mai dau pe-a mea. Si gata criza.
Si-al meu are vocea matzaita.
Eu pe cat de mult incerc sa nu fac totul o lupta, sa nu plec pe pozitii de autoritate sau de sefie, sa fie totul ca o negociere, intelegere mutuala, respect. De multe ori imi reuseste, cand sunt indeajuns de odihnita, calma, linistita. Dar de multe ori, circumstantele sunt de asa natura ca nu mai am cum sa stau la negociat si la explicat. Dar, pe cat posibil incerc. Primul lucru e sa nu mi se urce sangele in cap cand incepe criza, daca reusesc sa ma distantez si sa ma mentin calma, e mult mai usor. Al meu sot insa - lui i se umfla si lui o vena, incepe si el sa tipe, sa tranteasca, sa izbeasca, se duce tot de rapa. Atunci trebuie sa ma lupt cu doi, sa-i pun pe fiecare in coltul lui. Si cand o sa mai vina si-al treilea atunci sa ma vezi (ca deocamdata e mic si papa si doarme, nu pune probleme prea mari). Desi, cand e singur cu taica-su Patrick e cel mai cumintel copil, si cat am fost la spital, la fel mi s-a zis, ca fost extrem de cuminte. Normal, si taica-su si mama m-au scos vinovata de toate crizele lui, ca numai cu mine face. M-am invinovatit cat m-am invinovatit, m-am intors pe toate fetele si le-am zis ca asta sunt. Ma comport cu copii mei cum simt eu. Daca in acceptia lor ii rasfat prea mult, in acceptia mea ii iubesc si ii tratez cum trebuie. In fine, am ajuns la concluzia ca problemele vin din diferenta asta dintre noi, daca am fi amandoi consecventi intr-o metoda, probabil ca altfel ar sta treaba. Inca lupt sa-l dau pe sot de partea mea. Eu la metoda mea nu renunt ca sunt convinsa ca e cea mai buna.
Copilul insa saracul e foarte confuz, nu mai stie care are dreptate. Pana una, alta, am reusit sa nu-i mai sar sotului in cap cand nu sunt de acord cu el de fata cu copilul. Ma abtin si discutam dupa.
Andrada79 spune:
Vai ce surpriza frumoasa mi-ati facut!!!!!!!!!!! Ce de urari!!!! Va pupam pe toate si va multumim pt toate cuvintele frumoase care mi-au umplut inima de bucurie. Noi ne-am petrecut deja week-endul trecut, in avans pt ca maine este ziua Madalinei, sora mea, asa ca ii organizam o iesire surpriza spre seara. Maine vin bunicii sa stea cu copii si noi vom petrece la un bar. Sper sa iasa totul ok mai ales cu Brianna ca ea e cea mai mica si cum inca adoarme numai la san..........
Va pup inca odata pe toate toate toate!!!!

Esme mercic muuult de tot pt cadou!!!!! Abia astept sa fac si eu!!!!
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui Andrada79 Vai ce surpriza frumoasa mi-ati facut!!!!!!!!!!! Ce de urari!!!! Va pupam pe toate si va multumim pt toate cuvintele frumoase care mi-au umplut inima de bucurie. Noi ne-am petrecut deja week-endul trecut, in avans pt ca maine este ziua Madalinei, sora mea, asa ca ii organizam o iesire surpriza spre seara. Maine vin bunicii sa stea cu copii si noi vom petrece la un bar. Sper sa iasa totul ok mai ales cu Brianna ca ea e cea mai mica si cum inca adoarme numai la san.......... Va pup inca odata pe toate toate toate!!!! ![]() ![]() Esme mercic muuult de tot pt cadou!!!!! Abia astept sa fac si eu!!!! ![]() |
dixtrqctie placuta!!
Belleane, moaaama ce frumoase s-au facut fiicele tale!! adica erau ele frumoase, dar acum is si mai si; e poza aia cu Elena cu esarfa pe cap si spate, si cu clamite, si cum citeste ea atent - m-a dat pe spate!!!!